Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 8, 2009

ΠΟΙΟΙ ΚΩΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Εικόνα
Η μεγαλύτερη εισαγωγή σε θέμα ήταν αυτή που έκανε ο Δήμαρχος κ. Π. Μπούρας, για το ένατο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δ.Σ. Μεγαλόπολης με τίτλο «Παραλαβή της μελέτης εκτέλεσης του έργου «Ανέγερση Νέου Δημαρχείου Μεγαλόπολης» Δήμου Μεγαλόπολης».
Η μακροσκελή αναφορά του Δημάρχου είχε να κάνει με το ιστορικό προηγούμενης απόφασης που με τον ίδιο τίτλο ακυρώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από ένσταση της αντιπολίτευσης του Δήμου κατά της εν λόγω απόφασης!!!
Η ένσταση είχε να κάνει με τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους. Ακυρώθηκε λοιπόν η προηγούμενη απόφαση γιατί στην πρόσκληση προς τους συμβούλους δεν αναφερόταν ο λόγος του επείγοντος του θέματος!!!  Άκουσον - άκουσον.
Ο Δήμαρχος λοιπόν με αυτόν τον τρόπο ανέδειξε ποιοι είναι αυτοί που στην ουσία δεν θέλουν να γίνει το έργο και κωλύουν την αποπεράτωσή του με παντοίους τρόπους.
Η πλειοψηφία στη συνέχεια ψήφισε το θέμα, άλλα για άλλη μια φορά ο κ. Τσιριγώτης άφησε υπονοούμενα ότι και πάλι θα προσπαθήσει να μπλο…

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
Την προσεχή εβδομάδα αρχίζει η λειτουργία της τηλεθέρμανσης. Αυτό ακούστηκε από το στόμα του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Παν. Μπούρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

ΕΞΙ!!! ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Έξι ώρες!!! διήρκεσε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, για θέματα που από την πρόσκληση φαίνονταν ως θέματα ρουτίνας. Τόσος χρόνος δεν έχει αφιερωθεί σε σημαντικότερα για την περιοχή θέματα, όπως ΕΑΠ, Τεχνικό Πρόγραμμα, Προϋπολογισμός κλπ. και όμως για το πρώτο θέμα της συνεδρίασης (ασφάλιση αυτοκινήτων του Δήμου) αφιερώθηκαν περισσότερες από δύο ώρες, το λόγο ζήταγε ο κάθε σύμβουλος αλλεπάλληλες φορές για να επαναλάβει ότι ο προλαλήσας, ακόμα και η «ουρά» ζήτησε το λόγο δύο και τρεις φορές. Κύριε Πρόεδρε δε θα πρέπει κάποια στιγμή να εφαρμόσετε τον κανονισμό; Στο τέλος οι πολίτες, που παρακολουθούν, θα αποχωρήσουν αγανακτισμένοι και θα σας αφήσουν μόνους, δε φαντάζομαι αυτό να επιθυμείτε!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 13/11/09

ΠΡΟΣ ΤΑΜ.Μ.Ε.

Σας ενημερώνουμε ότι:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος, τη 13ητου μήνα Νοεμβρίου του έτους 2009 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 6.30 μ.μ., προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

1.Αίτηση του Ασφαλιστή κ. Γαβρήλου σχετικά με την ασφάλιση των οχημάτωντου Δήμου.
2.Αίτηση της Προέδρου Τ.Δ. ΄Ισαρη κας Καλοβυρνά Σταυρούλας του Παναγιώτη για παραχώρηση χώρου του πρώην Κοινοτικού Γραφείου Τ.Δ. ΄Ισαρη για κατοικία του νέου ιερέα.
3.Αίτηση του κ. Συντέτου Δημητρίου για μείωση των οφειλόμενων τελών ύδρευσης των εγκαταστάσεωντης εταιρείας «ΜΑΤΑΤΑΝΑΣΑΤΕ» στον Οικισμό Νέο Ψαθί.
4.Αίτηση του κ. Τσατσουλή Αθανασίου του Κωνσταντίνου περί μείωσης των Δημοτικών τελών και Φόρων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 202παρ. 3 του Ν. 3463/2006 του Δ.Κ.Κ.
5.Αίτηση της κας Γεωργοπούλου Αγγελικής του Δημητρίου περί μείωσης των Δημοτικών τελών και Φόρων, σύμφωνα με …

Το χρονοδιάγραμμα του δρόμου Κόρινθος - Καλαμάτα

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας παίρνει όσο περνάει ο καιρός πιο συγκεκριμένη μορφή. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών υπό τον Αρκά υπουργό Δημ. Ρέππα έχει αρχίσει και παρακολουθεί στενά την πορεία του έργου.
Τα πρώτα μεγάλα βήματα θα γίνουν πριν τα Χριστούγεννα στο Αρτεμίσιο και πριν το Πάσχα με την κατάργηση των στροφών της Μεγαλόπολης.
Αναλυτικά τα νέα δεδομένα είναι τα εξής:
1 Το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί και η δεύτερη σήραγγα στο Αρτεμίσιο (η παλιά που εκσυγχρονίζεται), και πλέον η κυκλοφορία θα γίνεται κανονικά και από τις δύο.
2 Οι εκπρόσωποι των κατασκευαστών πρότειναν στο υπουργείο το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο, μήκους περίπου 13 χιλιομέτρων, να παραδοθεί πλήρως ολοκληρωμένο, χωρίς ελλείψεις και εκκρεμότητες, στο τέλος Μαρτίου, τη Μεγάλη Εβδομάδα.
3 Ολοκληρώνεται η γέφυρα Αλφειού που πλέον μπορεί να κυκλοφορηθεί από οχήματα, ενώ γίνεται και οδοστρωσία στην επέκτασή της.
4 Στον κλάδο Λεύκτρ…

Δικομματισμού «τεμενάδες» στο κεφάλαιο

Πρόσφατα το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού ανακοίνωσε τις «ευχαριστίες» του για τις «χορηγίες» της ΔΕΗ ΑΕ και του «Ιδρύματος Λάτση», που συμφωνήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ. Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ-Τ, τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Τρίπολη παραδόθηκε από τη ΔΕΗ ΑΕ στην ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών - Κλασικών Αρχαιοτήτων ένα τετρακίνητο όχημα, βάσει σύμβασης «πολιτιστικής χορηγίας» που υπογράφτηκε τον περασμένο Μάη. Το ΥΠΠΟ-Τ «ευχαριστεί τη ΔΕΗ ΑΕ για την προσφορά της η οποία θα καλύψει ανάγκες μετακίνησης του προσωπικού της ΛΘ΄ ΕΠΚΑ στο χώρο αρμοδιότητάς της».
Καταρχήν, να σημειωθεί πως πάγιο αίτημα και μόνιμη έλλειψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα! Επί χρόνια οι αρχαιολόγοι αναγκάζονται, όπως πολλάκις έχουν καταγγείλει, να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα των εργολάβων για να πάνε στις ανασκαφές. Οταν δε βάζουν από την τσέπη τους το κόστος μεταφοράς, που τους οφείλεται επί χρόνια.... Αντί, λοιπόν, οι κυβερνήσεις να λύσουν αυτό το αυτονόητο πρόβλημα... «ευχαριστούν» τις εταιρείες…

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ

Εικόνα
"Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Γόρτυνος κ. Κων/νου Μιχόπουλου, ύστερα από πληροφορίες ότι το πρακτορείο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του και να μεταφερθεί στην Τρίπολη ή κάπου αλλού".
"Ήδη οι δημότες του Δήμου Γόρτυνος διανύουν από τα χωριά τους απόσταση άνω των 40 χιλ. για να πάνε στο πρακτορείο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης για να εξυπηρετηθούν. Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχόπουλος αναφέρει:
«Έχοντας προσωπική άποψη για το θέμα αυτό, όπως συμβαίνει με γειτονικό Δήμο του Νομού Ηλείας που οι καταναλωτές ταλαιπωρούνται αφάνταστα όταν πρέπει να διανύσουν απόσταση 85 χλμ. για να πάνε στον Πύργο να τακτοποιήσουν υποθέσεις τους ή να περιμένουν τους Τεχνικούς να έρθουν για αποκατάσταση βλάβης μετά από δύο εικοσιτετράωρα.
Κύριοι των γραφείων της ΔΕΗ Α.Ε., οι καταναλωτές δημότες μου δεν χρωστάνε τίποτα για να ταλαιπωρούνται και να βασανίζονται, επειδή εσείς χωρίς να ζητήσετε κανενός τη γνώμη, παίρνετε αποφάσεις μεταφοράς του πρακτορείου.
Τέλος, είμαστε κάθετα αντ…

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Μεγαλόπολη

Ικανοποίηση και ελπίδα εκφράζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για την επιλογή της Μαργαρίτας Καραβασίλη στη θέση του ειδικού γραμματέα επιθεωρητών περιβάλλοντος και ενέργειας. “Συγχαίρουμε την κ. Καραβασίλη για τη νέα της θέση και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος.
Οι Πράσινοι μπορεί να αρνήθηκαν χωρίς περιστροφές την ανάληψη του υφυπουργείου Περιβάλλοντος, φαίνεται όμως πως το θέμα δεν έχει λήξει ακόμη. Έτσι στόχος της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιούν μεθαύριο στη Θεσσαλία είναι, ανάμεσα σε άλλα, “να δοθεί η δυνατότητα διαλόγου για τους λόγους άρνησης ν’ αναλάβουν το υφυπουργείο Περιβάλλοντος”. Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ν. Χρυσόγελο και άλλα μέλη της γραμματείας του κόμματος θα συζητήσει επίσης τις προτάσεις του κόμματος για οικονομία, απασχόληση, ανάπτυξη υπαίθρου κ.τ.λ. Θα συνεχίσουν με νέες περιοδείες για “την πολιτική και οργανωτική ανάπτυξή τους” στη Φθιώτιδα, την Αχαΐα και την Ηλεία, ενώ το Πανελλαδικό…

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 8-11-09

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΑΓΩΝΩΝ 8/ 11/ 2009
Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ5ηΑγωνιστική
ΔΟΞΑΜΕΓΑΛ.ΦΑΛΑΙΣΙΑ1-3
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣΕΛΠΙΔΑ0-0
ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟΣΑΧΙΛΛΕΑΣ3-1
ΤΕΓΕΑΛΕΩΝΙΔΙΟ4-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΛΕΩΝ.ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ    2-4
ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟΡΧΟΜΕΝΟΣ1-1