Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 23, 2011

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση – Τρίτη 26 Οκτωβρίου – αποφάσισε ομόφωνα και ανακήρυξε τον συμπατριώτη μας ποιητή Ηλία Σιμόπουλο, ωςΕπίτιμο Δημότη του Δήμου Μεγαλόπολης. Επίσης μετά από αίτημα του Προέδρου της Ένωσης Καστανοχωριτών και σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καστανοχωρίου, ομόφωνα αποφασίστηκε να ονομασθεί «ΟΔΟΣ ΠΟΙΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ» κεντρική οδός στη γενέτειρά του το Καστανοχώρι. Κατά τον Εθνικό Εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου (μετά τη παρέλαση) θα τιμηθεί ο ποιητής Ηλίας Σιμόπουλος για την προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα, σε μεγάλη εκδήλωση που έχει προγραμματίσει ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, με κύριους ομιλητές τον κ. Απόστολο Αλεβίζο σχολικό σύμβουλο και την κ. Ευρυδίκη Αμανατίδου συγγραφέα.
Εκ του δήμου

ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΤΕΛ

Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις μεταφορές την Πέμπτη 27 Οκτώβρη 2011.
Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας είναι αντίστοιχη με αυτή που επικρατεί σε όλα τα ΚΤΕΛ. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών δέχονται την επίθεση που δέχονται και συνολικά οι εργαζόμενοι όλης της χώρας. Απολύσεις, εκβιασμοί, τρομοκρατία, καταπάτηση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εκ περιτροπής εργασία κ.α.
Αυτή η κατάσταση που επικρατεί και που χειροτερεύει συνεχώς δείχνει σήμερα την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που είναι βέβαιο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν να μην δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που σταδιακά μας οδηγούν. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους να περάσουν στην αντεπίθεση σε σύγκρουση με την πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ – ΕΕ, τα στηρίγματα της πλουτοκρατίας, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ, και τη στάση τ…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Το «Ανοιχτό Επιμελητήριο»  γεννήθηκε  το 1997 από την ανάγκη να γίνει το Επιμελητήριο υπόθεση των επιχειρήσεων του νομού και όχι μιας ομάδας 10 ανθρώπων και 200 ψηφισάντων. Και το κατάφερε. Ένωσε ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες, με διαφορετικές πολιτικές  διαδρομές , με διαφορετική κουλτούρα σε ένα και μοναδικό στόχο: Να πάνε μπροστά οι επιχειρήσεις του. Να πάει μπροστά ο τόπος μας.
·Άνοιξε τις πόρτες του Επιμελητηρίου σε όλους .
·Φρόντισε να φτάνει η ενημέρωση σε όλους όχι μόνο μέσω του περιοδικού και του site αλλά και με πολλούς άλλους τρόπους όπως ημερίδες, δημοσιεύσεις, e-mails, fax, sms, και ό,τι άλλη δυνατότητα του παρείχε η τεχνολογία.
·Άνοιξε τις διαδικασίες για την ευρύτερη συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων του νομού.
·Έδωσε βήμα στον Αρκάδα επιχειρηματία. ·Φρόντισε για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων οργανώνοντας δεκάδες αποστολές στο εξωτερικό τόσο σε εκθέσεις όσο και για επιμόρφωση. ·Βοήθησε δεκάδες επιχειρήσεις του νομού να συμμε…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1.  ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 α.Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης  μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011. β.  Διακόσμηση προθηκών καταστημάτων με εθνικά χρώματα, φωτογραφίες  Ηρώων κ.λ.π. (Επί της περιπτώσεως αυτής εκφράζεται η παράκληση προς τους Συλλόγους Εμποροβιομηχανικό και Επαγγελματιών-Βιοτεχνών, όπως συστήσουν στα μέλη τους την διακόσμηση των προθηκών των καταστημάτων τους).
2. ΠΕΜΠΤΗ  27  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 α.  Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις υπηρεσίες, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στα ΝΠΔΔ, με φροντίδα των Προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου. β.Ώρα 12.00΄μ. θα ψαλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών του 1940 και θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία, στέψη των Ηρώων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Μέσης, Τεχνικής, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγε…

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 14 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΟΥΛΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Μεγαλόπολης και το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ισώματος Καρυών, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011, την ετήσια εκδήλωση μνήμης για τους 14 εκτελεσθέντες πατριώτες το 1943, στη θέση «Καταραχούλια».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην τοπική κοινότητα Ισώματος Καρυών, Δήμου Μεγαλόπολης.

Ώρα 9.45 π.μ.:  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου  Δημητρίου Τ.Κ. Ισώματος Καρυών
Ώρα 11.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση για τους 14 εκτελεσθέντες Πατριώτες το 1943 στη θέση «Καταραχούλια» Τ.Κ.  Ισώματος Καρυών
                           Προσκλητήριο Νεκρών- Τήρηση ενός λεπτού  σιγής.                                             
                           Χαιρετισμοί
Κατάθεση στεφάνων
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης  Παναγιώτης Γ . Μπούρας

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Μεγαλόπολης Σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας  την εκδήλωση ΤΙΜΗΣ στον ΗΛΙΑ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ συμπατριώτη μας ποιητή προταθέντα για ΝΟΜΠΕΛ Λογοτεχνίας  που θα γίνει την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 12.30 μ.μ. (μετά το πέρας της παρέλασης) στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Για τον λογοτέχνη –ποιητή θα μιλήσουν:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΣ: Φιλόλογος – Σχολικός Σύμβουλος
Θέμα: «Ο ποιητής Ηλίας Σιμόπουλος»
ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ: Δικηγόρος-Συγγραφέας


Θέμα: «Ο Ηλίας Σιμόπουλος και οι σύγχρονοι Αρκάδες λογοτέχνες»

Τιμητικά: ·Θααπονεμηθείσπάραγμα του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μπούρα ·Θααπονεμηθείτο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης σε περγαμηνή,από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Τάσο Κάβουρα ·Θα δοθούν στις σχολικές βιβλιοθήκες και στη βιβλιοθήκη του Δήμου100 βιβλία του έργου του ποιητή «ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ»
Συντονισμός-

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Εικόνα
ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 24/10/2011

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων τριών τέκνων Μεγαλόπολης <<Ο ΑΡΚΑΣ>> ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης, η τριήμερη (από 16-18 Οκτωβρίου 2011) εκπαιδευτική εκδρομή στις Βρυξέλλες. Τα παιδιά, οι συνοδοί και οι καθηγητές τους, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα κτήρια που στεγάζεται του Ευρωκοινοβούλιο, τις αίθουσες συνεδριάσεων και της ολομέλειας και να ενημερωθούν για τα πολιτικά όργανα, την λειτουργία της Ευρωβουλής και των κοινοβουλευτικών επιτροπών και τον σημαντικό ρόλο τους στην λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη των Βρυξελλών και στην πόλη της Γάνδης και να μάθουν πολλά πράγματα για το Βέλγιο.
Η εκδρομή αυτή μας προσφέρθηκε εξ΄ολοκλήρου από τον Ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Νικόλαο Σαλαβράκο, ο οποίος αφού μας συνόδεψε στο ταξίδι μας, μας φιλοξένησε, μας ξενάγησε, μας ενημέρωσε, μας μίλησε και κυρίως μας άκουσε. Συνομίλησε με τα παιδιά …