Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 24, 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγαλόπολης με την αγγελία του αδόκητου θανάτου του πρώην Δημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Μεγαλόπολης, Αναστασίου Καλογερόπουλου του Γεωργίου, συνεδρίασαν σήμερα την 28η του μήνα Απριλίου του έτους 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ., για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, εκτιμώντας τη μεγάλη προσφορά του στην τοπική κοινωνία.


Να αποδώσουν την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο, που διακρίθηκε για την εργατικότητα, την προσήνεια, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος, την ηπιότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του, αλλά και το πάθος του για την πρόοδο και την ανάπτυξη της πόλης μας, την οποία υπηρέτησε από το αξίωμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Μεγαλόπολης, επί σειρά είκοσι (20) ετών (1987-2006), καταξιώνοντας έτσι το τιμητικό αξίωμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εντάχθηκε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΚΕΠΑ) Μεγαλόπολης στη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας, σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων, που επωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», η οποία υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παραπάνω Δράση αποτελεί τη συνέχεια των Προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα», που παρέχουν έως σήμερα με επιτυχία κατ’ οίκον υπηρεσίες σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας, τα οποία συγχρηματοδοτούνταν από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. προκήρυξε σχετική Πρόσκληση στις 21-03-2011 προς τους ενδιαφερόμενους φορείς, στην οποία η ΔΕΚΠΑ Μεγαλόπολης, για λογαριασμό του νέου Νομικού Προσώ…

ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΟ; ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ;

ΚΙΝΟ είναι ένα από τυχερά παιχνίδια που διενεργεί η υπερβιομηχανία του τζόγου στη χώρα μας, που έκανε την εμφάνισή του πριν από περίπου δύο χρόνια, πριν από τη δίνη του ΔΝΤ και της οικονομικής κρίσης. Για όσους δε γνωρίζουν (σε καλό τους βγαίνει...) πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου κάθε πέντε λεπτά σε μια οθόνη κληρώνονται είκοσι (20) αριθμοί, από το 1 έως το 80. Σε κάθε κλήρωση οι παίκτες καλούνται να ποντάρουν έως δώδεκα (12) το πολύ αριθμούς από τους ογδόντα, αναμένοντας να επιτύχει κατά το δυνατόν μεγαλύτερες επιτυχίες, αποκομίζοντας ανάλογα κέρδη. Τα δυνητικά κέρδη κυμαίνονται από πενήντα (50) λεπτά έως 1.000.000€... Από την πρώτη στιγμή που ο ΟΠΑΠ λανσάρισε αυτό το παιχνίδι, η ανταπόκριση των συνήθων παικτών τυχερών παιχνιδιών ήταν αρκετά μεγάλη, όπως τουλάχιστον αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας... Η επιτυχία της εισαγωγής αυτού του παιχνιδιού, σε σχέση με άλλα αντίστοιχα παιχνίδια, ήταν ότι διατηρούσε έντονη τη διάθεση των παικτών να «κυνηγούν» την τύχη τους συνεχώς χάρ…

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ο ΑΡΚΑΣ

Εικόνα
Στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στη Μεγαλόπολη τελέσθηκε αρτοκλασία από το Σύλλογο μας με παρουσία πλήθους κόσμου κάτω από την αρμονική ατμόσφαιρα της φυσικής ομορφιάς και το τελετουργικό για τον Άγιο Γεώργιο.
Μετά την λήξη της Θείας Λειτουργίας ο Σύλλογος μοίρασε άρτους, γλυκίσματα, και αναψυκτικά και αποφάσισε μέσω του Δ.Σ. ο Σύλλογος να προχωρήσει σε αυτό το τελετουργικό κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου.

Ο Σύλλογος τριτέκνων εύχεται σε όλους χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη