Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 16, 2012
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθος – Καλαμάτα. Τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και για τα υπόλοιπα έργα των 4 μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, εξέφρασε ο Κ. Χατζηδάκης 

Τερματίζεται, από σήμερα, η ταλαιπωρία των οδηγών που μετακινούνταν από και προς την Καλαμάτα μέσω Παραδεισίων, μετά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας, στην περιοχή της Τσακώνας -το οποίο παρέμεινε κλειστό εδώ και 3 χρόνια λόγω έργων- παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Υποδομών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπλ. υπουργού Στ. Καλογάννη.
Θα υπάρχει μόνο μία μικρή παράκαμψη στο σημείο κατασκευής της μεγάλης γέφυρας, όπου βυθιζόταν ο δρόμος. Ο χρόνος της διαδρομής Αθήνα – Καλαμάτα (250 χλμ) θα μειωθεί περίπου κατά τριάντα λεπτά, στις 2 ώρες, από 2 ώρες και 30 λεπτά που είναι σήμερα.
Με την παράδοση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα αποδίδονται σε πλήρη κυκλοφορία και οι Ανισόπεδοι Κόμβοι Παραδεισ…
Εικόνα
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
            Σας ενημερώνουμε ότι :
Σας προσκαλούμε όπως, την 27ητου μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2012, ημέρα της εβδομάδας  Πέμπτη και ώρα  6.00 μ.μ., προσέλθετε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης, σε τακτική συνεδρίαση, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις  για τα  παρακάτω θέματα:
Αποδοχή πίστωσης ποσού 180.764,04 € από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) Υπουργείου Εσωτερικών τακτική επιχορήγηση μηνός Νοεμβρίου 2012 – Απόδοση αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
Αποδοχή πίστωσης ποσού 352,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών για την καταβολή δαπάνης υλοποίησης του θεσμού για τον εθελοντή τροχονόμο κατά το διάστημα από Απρίλιο έως και Ιούνιο 2012.
Αποδοχή πίστωσης ποσού 10.310,00 € από έκτακτες πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών (άρθρο 27 Ν. 3756/2009) ΣΑΤΑ έτους 2012 για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
Αποδοχή & δ…
ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
      1.  Ανακοινώνεται ότι από 02 Ιαν 2013 μέχρι και 28 Φεβ 2013 καλούνται όλοι οι στρατεύσιμοι, που γεννήθηκαν το έτος 1995 (κλάση 2016), προκειμένου να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής.
      2. Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει, είτε στην έδρα της Στρατολογικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου στην Τρίπολη αλλά και σε οποιοδήποτε άλλη Στρατολογική Υπηρεσία, είτε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
      3.  Οι στρατεύσιμοι θα πρέπει κατά την παρουσίασή τους να γνωρίζουν τα μητρώα αρρένων στα οποία είναι γραμμένοι και να έχουν μαζί τους φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή των σελίδων του διαβατηρίου τους με τα ληξιαρχικά τους στοιχεία ή εφόσον στερούνται τέτοιων εγγράφων, πιστοποιητικό Δήμου – Κοινότητας, από το οποίο θα προκύπτει η εγγραφή τους σε Μητρώα Αρρένων, και το οποίο θα φέρει τη φωτογραφία τους. Επίσης , όσοι στρατεύσιμοι  έχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), να τον γνωρίζουν προκειμένου να τ…
Εικόνα
Εικόνα
Ο Δήμαρχος ΜεγαλόποληςΠαναγιώτης Μπούραςκαι το Δημοτικό Συμβούλιο
Σας εύχονται Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα Με Υγεία, Ευτυχία, Αισιοδοξία. Loading... Ctrl+FSearch the document F3Find next Shift+F3Find previous Edit online Ctrl+SDownload original Save in Google Docs Ctrl+PPrint (PDF) Ctrl+Shift+→Zoom in Ctrl+Shift+←Zoom out 1Fit page to screen width 2Fit two pages to screen width Shift+Ctrl+FCompact controls HPlain HTML Help Center User Forum Report an issue ?Show keyboard shortcuts
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012

Ο Δήμος Μεγαλόπολης καλεί όλα τα παιδιά της πόλης μας, να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει αυτά τα Χριστούγεννα, και σας περιμένει για να σας μοιράσει χαρά, χαμόγελο και ελπίδα για την καινούρια χρονιά.
·Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο-Κινηματογράφο του Δήμου Μεγαλόπολης, η χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, θα μας τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια και τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
·Την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, στις 11.00 π.μ. η Κεντρική πλατεία θα φιλοξενήσει το «Μαγικό κόσμο του Αϊ- Βασίλη». Μια ξεχωριστή εκδήλωση όπου ο Αϊ- Βασίλης, με το τεράστιο εντυπωσιακό σπίτι του και την χαρούμενη παρέα του, θα έρθει στην πόλη μας. Τα παιδιά θα του πουν επιθυμίες τους και θα  ακούσουν Χριστουγεννιάτικες  ιστορίες, θα γράψουν γράμμα στον Αι-Βασίλη και  θα παίξουν με το παιχνιδιάρικο ξωτικό, την εντυπωσιακή  νεράιδα και τον Τάρανδο.
·Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 4.00 μ.μ. το «Χριστουγεννιάτικο Τρένο» θα φ…
ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ» ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χριστουγεννιάτικη συναυλία του «Ορφέα» Τρίπολης

Το ερχόμενο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, ο «Ορφέας» θα διοργανώσει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία παρουσιάζοντας ένα εορταστικό, παραδοσιακό πρόγραμμα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη μικτή χορωδία του «Ορφέα» η οποία θα παρουσιάσει το έργο «Στο Χριστό στο κάστρο» που έγραψε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και μελοποίησε ο μεγάλος συνθέτης, αρχιμουσικός και πιανίστας Νίκος Αστρινίδης (1921 – 2010) σε λιμπρέτο του Νίκου Γρηγοριάδη. Το έργο ετοίμασε για τη μικτή χορωδία η μαέστρος κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο καθηγητής μουσικής κ Γεώργιος Μιχαλόπουλος. Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Θεόκλητος Ντούλιας θα μας μιλήσει για το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου. Το εορταστικό πρόγραμμα θα κλείσει η παιδική χορωδία η οποία θα αποδώσει κάλαντα κ…
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την προοπτική λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές απέστειλε, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., το Επιμελητήριο Αρκαδίας στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στη 11/17-12-2012 συνεδρίαση του, ενέκρινε ομόφωνα και σας αποστέλλει το ακόλουθο ψήφισμα: «Διαφωνούμε πλήρως με την απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Θεωρούμε ότι μία τέτοια πρακτική σε τίποτα δε θα συμβάλλει στην βελτίωση του κλίματος της αγοράς. Δυστυχώς, το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι το ωράριο των καταστημάτων, αλλά η έλλειψη αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα προσθέσει στην ήδη «τσακισμένη» αγορά είναι η αύξηση του λειτουργικού κόστους των καταστημάτων και η ενίσχυση των πολυκαταστημάτων έναντι των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό που έχει ανάγκη η αγορά …
Μεγαλόπολη Αρκαδίας: Σύλληψη για ρύπανση του περιβάλλοντος με τοξικάΣτα χέρια της αστυνομίας έπεσε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ελέγχου ένας 40χρονος υπεύθυνος εργοταξίου χωματουργικών εργασιών στο χωριό Περιβόλια στη Μεγαλόπολη.

Κατά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν συνολικά 81 δεξαμενές, χωρητικότητας ενός τόνου η κάθε μία και 32 βαρέλια, χωρητικότητας 200 κιλών το καθένα, που περιείχαν τοξικά απόβλητα, όπως γαλάκτωμα, χρώμα και γλυκερίνη. Το συνολικό βάρος των τοξικών αποβλήτων ανέρχεται στους 70,4 τόνους.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13 – 12 - 2012 Ο Αποστολόπουλος Νικόλαος πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων Ο ΑΡΚΑΣ και το Δ.Σ. καλεί τα Μέλη του Συλλόγου τις μέρες των εορτών να τις περάσουν σύμφωνα με τις παραδόσεις μας ενωμένοι με οικογενειακή αγάπη, γιατί έτσι θα νικήσουμε τον πόλεμο που ζούμε. Η γέννηση του Χριστού σηματοδοτεί την ένωση της οικογένειας απέναντι στο σύγχρονο Ηρώδη , την Τρόικα. Ο Σύλλογος δίνοντας συνεχή μάχη για τα συμφέροντα των Τρίτεκνων οικογενειών συμμετείχε -  διοργάνωσε συλλαλητήριο στα διόδια , στο Σύνταγμα , στη Βουλή , στο κέντρο της Πελοποννήσου. Επιστολές διαμαρτυρίας έστειλε σε όλα τα κόμματα και στους Βουλευτές . Αναδείξαμε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου από τα Μ.Μ.Ε. (ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο ) και ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. για την συμπαράσταση. Η Πανελλήνια Ένωση Τριτέκνων που είναι μέλος ο Σύλλογός μας αποκάλυψε το πόλεμο για την δημογραφική πολιτική φέρνοντας στοιχεία για τηνχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση , προγράμματος τ…
Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας
Δελτίο τύπου
Αποδράστε με άξονα την καλλιτεχνική και αργυροχρυσοχοΐκή παράδοση στη Στεμνίτσα Αρκαδίας, από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2012. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση των σπουδαστών της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας που πραγματοποιείται στο εκπληκτικό διώροφο κτίριο της και αποτελείται από κοσμήματα- έργα μαθητών που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να σπουδάσουν την Αργυροχρυσοχοΐα σε έναν δημιουργικό συνδυασμό παραδοσιακών τεχνικών και σύγχρονης αντίληψης.
Η έκθεση λειτουργεί: Παρασκευή από τις 16.00’ έως  τις 22.00’ και Σάββατο-Κυριακή από τις 10.00’ το πρωί έως τις 22.00’ το βράδυ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης: ·παιδικά εργαστήρια χαλκογραφίας και αργυροχρυσοχοΐας (Παρασκευή 16.00’ με 20.00’ και Σάββατο-Κυριακή 12.00’ με 16.00) ·διαλέξεις με θέμα την τέχνη των μετάλλων, τις τεχνικές και την ιστορική σύνδεση της με την περιοχή της Στεμνίτσας (την Κυριακή στις 12.30’) ·κλήρωση λαχειοφόρου (την Κυριακή στις 19.00’)
Η όλη εκδήλω…
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ & ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ
Σεβασμιότατε,
Μετά την οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Δικαστηρίου των Αθηνών, όπου είχε προσφύγει ο Σύλλογος των εν Αθήναι Καρυτινών και ζητούσε την αλλαγή του σκοπού κληροδοτήματος του Θεόδωρου Παλαμίδη, τα χρήματα δεν μπορούν να διατεθούν αλλού παρά μόνο για την ανέγερση και λειτουργία Γηροκομείου στην περιοχή μας.      Είναι στα δικά σας χέρια να κάνετε όλες τις απαραίτητες και στοχευμένες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η υλοποίηση αυτού του Κέντρου φιλοξενίας και μέριμνας ατόμων Τρίτης Ηλικίας, όπως άλλωστε το είχαμε ανακοινώσει μαζί πριν  3 χρόνια  από την Καρύταινα.       Είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, ότι σαν Δήμαρχος του τέως Δήμου Γόρτυνος έδωσα ένα δύσκολο αγώνα και κατάφερα το 1.000.000 ευρώ περίπου να μην χαθεί, από την εκποίηση του κληροδοτήματος του Θεόδωρου Παλαμίδη και  να μην διατ…