Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 1, 2012

ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ

Εικόνα
Τα “έσπασαν” όλα στο Περιφερειακό - ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ6.4.2012 —Για κάποια λεπτά, επικράτησε το απόλυτο χάος, μέσα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν εξαγριωμένοι κάτοικοι της Μαντινείας επιτέθηκαν προς τον Περιφερειάρχη και προς περιφερειακούς συμβούλους, πετώντας πάνω τους, ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Αναποδογύρισαν έπιπλα και επικράτησε πανικός.Μέσα σε τρεις ημέρες, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, διακόπηκε δύο φορές, εξαιτίας επεισοδίων. Την πρώτη φορά, αυτό συνέβη τη Δευτέρα, ενώ επεισόδια συνέβησαν και το απόγευμα της Πέμπτης. Ειδικά, τα σημερινά επεισόδια ήταν ακόμα πιο σοβαρά, αφού για κάποια λεπτά, επικράτησε το απόλυτο χάος, μέσα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν εξαγριωμένοι κάτοικοι της Μαντινείας επιτέθηκαν προς τον Περιφερειάρχη και προς περιφερειακούς συμβούλους, πετώντας πάνω τους, ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Αναποδογύρισαν έπιπλα και επικράτησε πανικός. Λίγο μετά τις 8.00 αποχώρησε, από το κτίριο του Πνευματικού Κέντρ…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Εικόνα
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ«
Οι πρόγονοί μας φύτευαν ελιές, αν και ήξεραν ότι δεν θα τις δουν να καρπίζουν» 

Κάποτε πλησίασε τον τροπαιούχο νομπελίστα μας ποιητή Γιώργο Σεφέρη, ένας ξένος διαπρεπής συνομιλητής, «πειράζων αυτόν και λέγων»: «Μα πιστεύετε σοβαρά ότι είστε πραγματικά απόγονοι του Λεωνίδα και του Θεμιστοκλή;». Απαντά ο Σεφέρης: «Όχι, είμαστε απόγονοι μονάχα της μάνας μας, που μας μίλησε Ελληνικά, που προσευχήθηκε ελληνικά, που μας νανούρισε με παραμύθια για τον Οδυσσέα, τον Ηρακλή, τον Λεωνίδα και τον Παπαφλέσσα, και ένιωσε την ψυχή της να βουρκώνει την Μεγάλη Παρασκευή, μπροστά στο ξόδι του νεκρού Θεανθρώπου».
Ο Σύλλογος τριών τέκνων <Ο ΑΡΚΑΣ> εύχεται στα Μέλη του, στους φίλους, στα καταστήματα της Μεγαλόπολης και στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ για την συνεργασία 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 
Εκ του Δ.Σ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες.Η επιλογή Χρυσοχοΐδη, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, για μια προεκλογική καμπάνια εκμετάλλευσης του αισθήματος ανασφάλειας των ελλήνων πολιτών σε σχέση με τους μετανάστες, εντάσσεται σε μια επικοινωνιακή πολιτική και όχι στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.  Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι για την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος των μεταναστών απαιτείται ένα σύνολο μέτρων, που μπορούν να έχουν αποτελεσματικότητα αν εφαρμοστούν στο σύνολο τους και όχι η υποδαύλιση ενός ρατσισμού. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει: • Να απαιτήσει αναθεώρηση της «Συνθήκης Δουβλίνο II» η οποία μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρο παραμονής όλων των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, που απλώς χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πέρασμα προς την Ευρώπη. • Να διασφαλίσει διακρατικές συμφωνίες με τα κράτη προέλευσης και πρωταρχικά με την Τουρκία, που αποτελεί χώρα κύριας διέλευσης, για τη δέσμευσή τους ότι  θα δέχονται …

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: ΠΩΣ – ΠΟΥ – ΠΟΤΕ»
Το  Eπιμελητήριο Αρκαδίας, στα πλαίσια της περιφερειακής ανάπτυξης και του νέου σημαντικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει προς αυτήν την κατεύθυνση διοργανώνει, με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas,  ημερίδα για τις καινοτόμες καλλιέργειες το Σάββατο 7 Απριλίου, στις 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως, με θέμα: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: ΠΩΣ – ΠΟΥ – ΠΟΤΕ» Σκοπός της ημερίδας αυτής είναι να παρουσιαστεί στο αρκαδικό κοινό, που επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον, οι εναλλακτικές και καινοτόμες καλλιέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή μας και να ενημερωθούν ενεργοί και εν δυνάμει καλλιεργητές.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: ΠΩΣ – ΠΟΥ – ΠΟΤΕ» ΤΡΙΠΟΛΗ, 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012                        17.30 - 18.00ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 18.15 –18.30ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ                     Γ. Μπουντρούκας -Πρόεδρος Ε…

ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΩΝ

Αποπληρωμή οφειλών προηγούμενωτων ετών των τέως Δήμων Γόρτυνος, Μεγαλόπολης και Φαλαισίας. αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την αποπληρωμή οφειλών προηγούμενων οικονομικών ετών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης.
Στη συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης έλαβε απόφαση για την αποπληρωμή οφειλών προηγούμενων οικονομικών ετών, των τέως Δήμων Γόρτυνος, Μεγαλόπολης και Φαλαισίας.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε να αποπληρωθούν οφειλές ύψους 489.435,06€, οι οποίες επιμερίζονται ως ακολούθως:
Τέως Δήμου     2006          2007           2008             2009             2010                Σύνολο
Γόρτυνος              -                -                -         93.469,02€  312.082,46€  405.551,48€

Μεγαλόπολης                                  1.196,18€   14.408,00€    11.999,99€    27.604,17€
Φαλαισίας       79,25€    456,67€     1.656,91€         761,02€    53.325,56€    56.279,41€
Σύνολο        79,25€  456,67€  2.853,09€ 108.638,04€ 377.408…

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Tην 2α του μήνα Απριλίου του έτους 2012, ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης, σε τακτική συνεδρίαση, συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:


1.΄Εκτακτη ετήσια χρηματική εισφορά Δήμου Μεγαλόπολης για την ενίσχυση του Ταμείου του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων.
2.Διάθεση πίστωσης ποσού 3.000,00 € οικονομικής ενίσχυσης της ΔΕΗ ΑΕ έτους 2011 για την καταβολή δαπανών εκδηλώσεων «Καρναβάλι Μεγαλόπολης 2012».
3.Ψήφιση πίστωσης για την καταβολή δαπανών των εορταστικών εκδηλώσεων Θεοφανείων στις Δημοτικές Ενότητες Φαλαισίας και Γόρτυνος Δήμου Μεγαλόπολης.
4.Περί τρόπου εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Γηπέδου 5*5 Δ.Κ. Μεγαλόπολης».
5.Περί τρόπου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση παιδικών χαρών Δ.Κ. Μεγαλόπολης».
6.Περί τρόπου εκτέλεσης του έργου «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Νέας
Εκκλησούλας».
7.Περί τρόπου εκτέλεσης του έργου «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Τ.Κ. Παραδεισίων».
8.Περί τρόπου εκτέλεσ…