Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 4, 2011

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ

Μένουμε «ζωντανοί» στην ιστοσελίδα www.parrisianews.gr και στο blog: parrisia-megalopolis.blogspot.com Αγαπητοί μας αναγνώστες σας ενημερώνουμε ότι η «Παρρησία» δε θα κυκλοφορεί πλέον από τον επόμενο μήνα σε έντυπη μορφή. Από εδώ και στο εξής, και μέχρι νεοτέρας, η «Π» θα έχει φωνή μόνο μέσα από την ιστοσελίδα της: www.parrisianews.gr και το blog: parrisia-megalopolis.blogspot.com. Μέσα στο χωνευτήρι της Οικονομικής Κρίσης και του Μνημονίου, ήταν αναπόφευκτο να μην «αλεθεί» και ο έντυπος επαρχιακός τύπος, μέσα σε αυτόν και η «Π». Αιτία, που έφερε αδιέξοδο στην απρόσκοπτη πλέον έντυπη κυκλοφορία της «Π», είναι η αριθμ. 11403/01.08.2011 Απόφαση του Υπουργού Επικρατείας, με τίτλο «Ταχυδρομική διακίνηση ημερήσιου και περιοδικού Τύπου....», με την οποία πλέον καταργείται το δικαίωμα υπαγωγής της εφημερίδας μας, στα ειδικά τιμολόγια διακίνησης, μέσω ΕΛΤΑ, τα οποία επέτρεπαν στην «Π» να έχει ανεκτό οικονομικά κόστος διακίνησης των φύλλων της. Αυτή η εξέλιξη επιβαρύνει επιπλέον το κόστος λειτουργία…

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΕΣ ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ

ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ
Στις 6/9/2011 αναρτήθηκαν σε τοπικό BLOG μεταξύ άλλων, δύο αποφάσεις του κ Δημάρχου Μεγαλόπολης με τις οποίες εγκρίθηκε η έκδοση χρηματικών ενταλμάτων που αφορούσαν την οικογενειακή επιχείρησή μας, ποσών 5893,67 και 8774,09 ευρώ για προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού και μελανιών – τόνερ αντίστοιχα για τις ανάγκες του Δήμου. Ο τίτλος της ανάρτησης αναφέρει απ ευθείας ανάθεση. Έτσι λοιπόν κάθε ανυποψίαστος αναγνώστης θα βγάλει το συμπέρασμα ότι ο Δήμαρχος χαριστικά ανέθεσε την προμήθεια των προαναφερθέντων ειδών στην επιχείρηση μας.

Η αλήθεια είναι ότι ο όρος: απευθείας, είναι εφεύρεση των διαχειριστών του BLOG και δεν αναφέρεται πουθενά στις παραπάνω αποφάσεις.

Αντίθετα στο σκεπτικό των αποφάσεων, αναφέρεται ότι αυτές εκδόθηκαν με βάση τις αποφάσεις των επιτροπών αξιολόγησης. Τι αξιολόγησαν λοιπόν οι επιτροπές αυτές;

Προφανώς τις προσφορές που είχαν κατατεθεί από απο εμάς και άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις Πρόκειται δηλαδή για μειοδοτικό διαγωνισμό και όχι για …

ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, κατά τις εκσκαφές που γίνονται στο χώρο που πρόκειται να δημιουργηθεί το κέντρο υπερυψηλής τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ, αποκαλύφθηκαν δύο χαυλιόδοντες ελεφάντων εκ των οποίων ο ένας σε άριστη κατάσταση. Επίσης κατά καιρούς, έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορες επίμονες  φήμες  ότι συνεργεία της ΔΕΗ αποκαλύπτουν κατά καιρούς,  στα ορυχεία, τάφους με γιγαντιαία οστά τα οποία αποδίδονται σε ζώα τα είδη των οποίων έχουν εξαφανιστεί. Ωστόσο, το ότι, τα οστά αυτά βρέθηκαν σε χώρους που προσιδιάζουν με τάφους ανθρώπων δημιουργεί την εντύπωση ότι τα οστά αυτά ανήκουν σε ανθρώπους γιγαντιαίων διαστάσεων. Παραμένει ωστόσο το ερώτημα αν οι φήμες αυτές είναι βάσιμες ή  αν  αποτελούν αποκυήματα φαντασίας. Τα γεγονότα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη να ευαισθητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν  όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε η πρόοδος των εργασιών να μην προκαλέσει καταστροφές σε ευρήματα τεράστιου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Αναδεικνύεται επίσης η ανάγκη  για…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΔΒΑ

Εικόνα

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΔΒΑ

Μεγαλόπολη: Έτοιμοι να προσφύγουν στο ΣτΕ για τον Χ.Δ.Β.Α. Το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, μπορεί να «πάγωσε» την υπόθεση ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ικανοποίησε απόλυτα τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζητούν ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Η εν λόγω απόφαση προβλέπει τη δημιουργία χώρου διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ημέρες πριν από αυτή τη συνάντηση με τον Παπακωνσταντίνου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάθεση σε νομικούς της υπόθεση, με κύριο αίτημα την ακύρωση και αναστολή εκτέλεσης κατά της Κ.Υ.Α., στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεγαλόπολης, η οποία ουσιαστικά επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και ανέφερε ότι «λόγω της υπόθεσης της κατασκευής και λειτου…

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Εργατικό ραντεβού Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011 στις 6 το απόγευμα  Να δώσουμε δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ 
Συνάδελφοι - ισσες
Στη ΔΕΘ για άλλη μια φορά τα Συνδικάτα κινητοποιούνται. Διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10 Σεπτέμβρη 2011 στη Θεσσαλονίκη στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Για την εργατική τάξη δεν πάει άλλο πια! Ο συντονισμένος πανεργατικός, ταξικός ξεσηκωμός είναι μονόδρομος. Μοναδικός τρόπος ανατροπής της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας είναι και παραμένει η οργάνωση της αντίστασης και των εργατικών - κοινωνικών αγώνων.
Η απάντηση μας στη ΔΕΘ πρέπει να είναι μαζική, ενωτική και μαχητική. Η κινητοποίηση της ΔΕΘ να αποτελέσει την αφετηρίαπου θα ξηλώνει τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές των Μνημονίων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, για να ακυρωθούν στην πράξη αυτές οι πολιτικές.
Το συνδ. κίνημα της Αρκαδίας, στο αγωνιστικό αυτό ραντεβού, θα δώσει το δικό του παρόν. Θα ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους από όλη τη χώρα. Το Δ.Σ του Εργατικο…

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΩΡΕΜΙΟΥ

Φιλανθρωπικός & Αλληλοβοηθητικός Σύλλογος των Απανταχού Χωρεμαίων “Η Κοίμησης της Θεοτόκου” Μεγαλόπολη26 Αυγούστου 2011
Προς:ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Δήμο Μεγαλόπολης
Θέμα: Παράκαμψη Τ.Δ. Χωρεμίου

Αξιότιμοι Κύριοι
Εδώ και περίπου 8 χρόνια , το χωριό μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την κίνηση των φορτηγών και άλλων μεγάλων μηχανημάτων που κατευθύνονται στα εργοτάξια της ΔΕΗ. Με έγγραφα μας τον Αύγουστο του 2009 και τον Σεπτέμβριο του 2010 έχουμε επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα σε Δήμο, Νομαρχία και το Αστυνομικό Τμήματης περιοχής μας και ζητούσαμε να δοθεί επειγόντως λύση. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κανένας δεν ενδιαφέρθηκε εκτός του δημάρχου κ. Παναγιώτη Μπούρα, για την ασφάλεια μας και για τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί στο χωριό μας από την διέλευση όλων αυτών των μηχανημάτων σε καθημερινή βάση. Τα φορτηγά περνάνε υπερφορτωμένα και με μεγάλες ταχύτητες, δημιουργώντας προβλήματα.
Με αφορμή την κατασκευή της 5ης Μονάδας Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ χρειαζόταν αναγκαστικά να γίνει μια παράκαμ…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΛΕΙΣΤΟ !!

Εδώ και πολλά χρόνια . όλη η κίνηση των φορτηγών και των μεγάλων μηχανημάτων που κατευθύνονται πρός τα εργοτάξια της ΔΕΗ , για να μην περνάνε μέσα από την πόλη της Μεγαλόπολης, έχουν οδηγηθεί μέσα από τον δρόμο που πάει για Ίσαρη - Βάστα.
Στην ουσία λοιπόν με εντολή της τότε δημοτικής αρχής ο νομαρχιακός δρόμος αυτός μέσα σε μια νύχτα έγινε περιφερειακός δρόμος της Μεγαλόπολης για τα μηχανήματα  χωρίς κανένας να εξετάσει αν υπάρχει αυτή δυνατότητα.
Σε όλη την διαδρομή που κάνουν τα φορτηγά, το μόνο χωριό που περνάνε από μέσα είναι το Χωρέμη.
Όλα αυτά τα χρόνια οι ζημιές και τα προβλήματα που δημιούργησε αυτή η απόφαση είναι πάρα πολλά. Το οδόστρωμα είναι τελείως κατεστραμμένο, τα δίκτυα ύδρευσης έχουν υποστεί ζημιές εκατοντάδες φορές, έργα πλακοστρώσεων και πεζοδρόμια έχουν σπάσει, και πραγματικά όποιος διασταυρωθεί με φορτηγό μέσα στο στενό αυτό κομμάτι κινδυνεύει να πάθει ατύχημα - κάτι που έχει συμβεί αρκετές φορές!
Όλο αυτό τον καιρό οι κάτοικοι του χωριού έχουν εκφράσει τα παραπονά τ…