Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 15, 2015
Εικόνα
Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: Ένα «friendly exit» θα ήταν η λύση στο πρόβλημά της Ελλάδας.
Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ΄Εστέν θεωρεί ότι η Ελλάδα «πρέπει να βγει από την ευρωζώνη», μέσω μίας «friendly exit», διότι «δεν είναι σε θέση να διευθετήσει τα προβλήματά της, παρά επιστρέφοντας σε ένα νόμισμα που μπορεί να υποτιμηθεί». «Το θεμελιώδες θέμα είναι εάν η ελληνική οικονομία είναι σε θέση να επανεκκινήσει και να ευημερήσει με ένα τόσο ισχυρό νόμισμα όσο το ευρώ. Η απάντηση είναι σαφώς αρνητική. Αλλά αντί να επικεντρωθούν σε αυτό το θέμα ουσίας και να δώσουν απάντηση, οι Ευρωπαίοι επικεντρώνονται στο ελληνικό χρέος» δηλώνει ο Ζισκάρ ντ' Εστένσε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Les Echos. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας (1974-1981) και πρώην πρόεδρο της Σύμβασης για το μέλλον της Ευρώπης στις αρχές της δεκαετίας του 2000, «η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διευθετήσει τα προβλήματά της σήμερα παρά αν αποκτήσει ένα νόμισμα που να μπορεί να υποτιμηθεί». «Πρέπει…
Εικόνα
Σόιμπλε: Χαλαρώστε, θα τα καταφέρουμε


Ρίχνει τους τόνους στο θέμα της Ελλάδας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όπως προκύπτει από χθεσινοβραδυνή του τοποθέτηση σε εκδήλωση στο Βερολίνο όπου παραβρέθηκε με την ομόλογό του από την Πορτογαλία. Όπως είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, «δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες», προσθέτοντας όμως ότι «πρέπει να πείσω τους Γερμανούς ψηφοφόρους για την ανάγκη να βοηθήσουν την Ελλάδα».
Αναγνώρισε ωστόσο ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο εάν οι Έλληνες «από τη δική τους πλευρά εμφανίζονται να μην τηρούν την συμφωνία».
Συμπλήρωσε, ωστόσο το εξής:
«Χαλαρώστε, θα τα καταφέρουμε. Επιβιώσαμε τις κρίσεις του ευρώ αλλά αν καταστρέψουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη, καταστρέφουμε την Ευρώπη».
Τόνισε ότι «θα αξιοποιήσουμε κάθε κρίση για να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». Από την άλλη, η Πορτογαλή υπουργός Οικονομικών, κ. Μπουκέρκε είπε ότι η τήρηση του προγράμματος είναι θεμελιώδης αρχή.
«Η Πορτογαλία βρέθηκε από την χρεοκοπία στη σταθερότητα, η Πορτογαλί…
«Κούρεμα» έως 50% για παλιά χρέη, μεγάλες μειώσεις προσαυξήσεων για τα νέα - Ολες οι νέες ευνοϊκέςρυθμίσεις H κλίμακα για εκπτώσεις στις προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής - Τι ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη - Οι λίστες με τις μειώσεις των προσαυξήσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορία και Ταμεία «Κούρεμα» κατά 50% του συνολικού χρέους (αρχικό βεβαιωθέν συν πρόστιμα συν προσαυξήσεις) μπορούν να κερδίσουν εκατομμύρια οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη έως 31 Δεκεμβρίου 2013 με την προϋπόθεση ότι θα πληρώσουν το ποσό εφάπαξ. Στην περίπτωση που κάποιος μπορεί να πληρώσει μέρος του χρέους αυτού, θα διαγραφεί χρέος ισόποσο της δόσης με δύο προϋποθέσεις. 1ον ότι η ελάχιστη δόση θα πρέπει να είναι πάνω από 200 ευρώ και ότι όλες οι πληρωμές θα πρέπει να γίνουν έως τα τέλη Απριλίου 2015. Το υπόλοιπο ποσό που δεν θα εξοφληθεί έως τα τέλη Απριλίου μπορεί να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Για την ένταξη στη ρύθμιση 100 δόσεων οι οφειλέτες έχ…

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης

Εικόνα
Το Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της Κυβέρνησης δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να καταθέσει αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης καθώς και για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε κάποιες μεταρρυθμίσεις ορισμένες εκ των οποίων θα είναι κοστολογημένες. «Ελπίζω ότι θα έχουμε καλά νεά αλλά εξαρτάται από τις προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκη και δήλωσε φύσει αισιόδοξος. Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης έκανε γνωστό πως το ελληνικό αίτημα για την παράταση της δανειακής σύμβασης και για τις μεταρρυθμίσεις που έχει σκοπό να προτείνει η κυβέρνηση θα κατατεθεί αύριο Πέμπτη, ενώ σημείωσε ότι πιστεύει πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατανοήσει ότι διαπραγματεύομαστε σκληρά, αλλά πάνω από όλα για να παραμείνει η χώρα στο κεντρο της Ευρώπης». Όπως είπε, το Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας, «είμαστε στο πλευρό …
Εικόνα
Βαλαβάνη: Μειώνεται στα 20 ευρώ η ελάχιστη δόση - Δυνατότητα κουρέματος των οφειλών κατά 50%
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη σχετικά με το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Για το μέτρο των 100 δόσεων η κα. Βαλαβάνη προανήγγειλε μείωση του ποσού ελάχιστης δόσης για τους οφειλέτες από τα 50 στα 20 ευρώ.

Η αναπληρώτρια υπουργός διευκρίνισε πως για τους οφειλέτες που χρωστούν σε περισσότερες από μία ΔΟΥ το ποσό της ελάχιστης δόσης ορίζεται στα 10 ευρώ.

Eπιπλέον παρέχεται η δυνατότητα για «κούρεμα» κατά 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως 31.12.2013, εφόσον αυτές εξοφληθούν εφάπαξ ή τμηματικά με ελάχιστη δόση τα 200 ευρώ. Από τη διάταξη αυτή, εξαιρούνται οφειλές από ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Για τα χρέη έως 31.12.2014 προβλέπονται μεγάλες μειώσεις των προσαυξήσεων και 100 δόσεις.

Στη ρύθμιση προβλέπονται:

α) Θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση…
Εικόνα
Ο Μητσοτάκης δεν ψηφίζει Παυλόπουλο


Το ανακοίνωσε στον Αντώνη Σαμαρά Δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ήταν από χθες προβληματισμένος σχετικά με το τι θα πράξει, ωστόσο σήμερα αποφάσισε και το ανακοίνωσε στον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο όπου συμμετείχαν οι κκ. Κ.Καραγκούνης, Αν.Παπαμιμίκος, Ευ.Μεϊμαράκης, Ι.Πλακιωτάκης, Ν.Κακλαμάνης, Κυρ.Μητσοτάκης, Ι.Βρούτσης και Αδ.Γεωργιάδης, ο κ. Μητσοτάκης - κατά πληροφορίες - ανακοίνωσε τη πρόθεσή του να απέχει από τη σημερινή ψηφοφορία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Εικόνα
Τη νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες παρουσιάζει η κυβέρνησηΣύμφωνα με πληροφορίες, τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα επιβαρύνονται πλέον μόνο με ετήσιο επιτόκιο 8,75%, καθώς καταργούνται οι προσαυξήσεις για καθυστερήσεις.
Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως την ερχόμενη Τρίτη, θα παρουσιάσουν σήμερα Τετάρτη στις 12:00 η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει την νέα ρύθμιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία σε 100 δόσεις με μείωση των προσαυξήσεων κατά 50% και διαγραφή αυτών εφόσον η οφειλή καταβληθεί εφάπαξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα επιβαρύνονται πλέον μόνο με ετήσιο επιτόκιο 8,75%, καθώς καταργείται η προσαύξηση του 10%, 20% και 30% που προβλέπονταν για όπου υπήρχαν καθυστερήσεις άνω των δυο μηνών, ενός έτους και δυο ετών αντίστοιχα.

Επίσης, το νομοσχέδιο θα προβλέπει την αναστολή των πλειστηριασμώ…
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΜΕΓ/ΛΗ: 16 - 2 - 2015 Αρ. Πρωτ.: 1407

Θέμα:Διώξεις σε εκπρόσωπους των εργαζομένων από τη Διεύθυνση του ΛΚΜ και τη Διοίκηση της ΔΕΗ
Προς:Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας: κ. Λαφαζάνη Π. Κύριε Υπουργέ,
Ενοχλήθηκε η Διοίκηση και η Ιεραρχία της ΔΕΗ γιατί το Δ.Σ του Σωματείου Χειριστών - Βοηθών ΔΕΗ Μεγαλόπολης σε συνάντηση - συζήτηση στις αρχές Δεκεμβρίου 2014 με τον Διευθυντή του ΛΚΜ και λίγες μέρες αργότερα 4 μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, εργαζόμενοι στην Μεγ/λη με υπόμνημα που απέστειλαν και σε συνάντηση - συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Επιχείρησης εξέθεσαν προβληματισμό και στοιχεία για συγκεκριμένη εργολαβία. Και πιο συγκεκριμένα: Για την έγκριση επαύξησης του αρχικού συμβατικού προϋπολογισμού της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου:«Διακίνηση 4.970.000 Μ3 αγόνων και λιγνιτικού κοιτάσματος από το πεδίο Μαραθούσας του ΛΚΜ» μέχρι ποσοστού 40%, ήτοι, μέχρι ποσού 1.858.212 ευρώ, καθώς και τη…
Εικόνα
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...


Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδουν στελέχη της κυβέρνησης, την έντονη φημολογία που διοχετεύεται εντέχνως από συγκεκριμένα κέντρα και θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο προκήρυξης νέων εκλογών, σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους. «Διαψεύδουμε σχετικά δημοσιεύματα που φέρουν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία θα πάμε σε νέες εκλογές. Οι εκλογές έγιναν στις 25 Γενάρη και η λαϊκή εντολή εκφράστηκε με τον πλέον σαφή και καθαρό τρόπο», τονίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, βάζοντας τέλος στη φημολογία. Άλλωστε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του θα κινηθεί στη διαπραγμάτευση, με οδηγό της την ξεκάθαρη και νωπή λαϊκή εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/55767…
Εικόνα
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥΠολύ σκληρή και αιχμηρή ήταν η αντίδραση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην αναγγελία της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΝΗΜΑ κάνει λόγο για «συναλλαγή» και τονίζει ότι «είναι κρίμα και ντροπή, ένας πρωθυπουργός της... Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας να «μετατρέπεται σε πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης των εμπρηστών, που κατέκαψαν την οικονομία της χώρας και μετά έφυγαν τρέχοντας». Πολύ σκληρή είναι και η κριτική που ασκείται στον ίδιο τον κ. Παυλόπουλο, για τον οποίο αναφέρεται ότι με την πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβραβεύεται «ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών του πολιτικού συστήματος της χώρας και ταυτόχρονα, ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, που ευθύνεται για τον διπλασιασμό του χρέους, την επίτευξη απίστευτων ελλειμμάτων, που μόνον το 2009 έφτασαν στα 36 δισ. ευρώ και είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στ…
Κίνηση-έκπληξη με αίτημα για εξάμηνη παράταση Mε μία κίνηση-έκπληξη η Aθήνα, καταθέτει, όπως όλα δείχνουν, σήμερα αίτημα, εξάμηνης παράτασης -όχι του Mνημονίου- αλλά της δανειακής σύμβασης, με όρους που τελούν υπό διαπραγμάτευση, και τους οποίους θα διατυπώσει η ελληνική πλευρά, στη βάση του προσχεδίου που φέρεται να παρουσίασε τη Δευτέρα ο επίτροπος Mοσκοβισί. Tο ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Aθήνα επέκταση της δανειακής σύμβασης, «διαχωρίζοντάς τη σαφώς από το πρόγραμμα στήριξης / μνημόνιο», διατηρούσαν χθες το βράδυ ανοικτό κυβερνητικοί κύκλοι. Ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η κυβέρνηση «δεν δέχεται τελεσίγραφα» και πως δεν πρόκειται να ζητήσει παράταση του Mνημονίου. Σύμφωνα με πηγές της Eυρωζώνης, τις οποίες επικαλείται το Aθηναϊκό Πρακτορείο Eιδήσεων, για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της δανειακής σύμβασης, η Eλλάδα πρέπει να δεχθεί προϋποθέσεις και όρους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ελληνικό αίτημα θα πρέπει να εξεταστεί από τον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Nτάισελμπλουμ και τους…
Εικόνα
ΑΝΤΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝΕνιαίες συντάξεις, με παρακράτηση φόρου
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ Νέο ασφαλιστικό που θα δίνει ενιαία σύνταξη σε όλους τους πολίτες -με κοινές προϋποθέσεις, αδιακρίτως κλάδου απασχόλησης και μέσω της μηνιαίας παρακράτησης φόρου αντί της καταβολής εισφορών στα Ταμεία- εισηγείται στην κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς ως «λύση» στο ταμειακό αδιέξοδο της κοινωνικής ασφάλισης. Το σχέδιο για το νέο συνταξιοδοτικό, όπως διευκρινίζει ο ίδιος στην «Ημερησία», έχει υποβληθεί για συζήτηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και θα προβλέπει μεταβατική περίοδο, δηλαδή θα ισχύσει είτε για όσους είναι ηλικίας κάτω των 45 - 50 ετών, είτε για όσους έχουν λιγότερα από 25 χρόνια ασφάλισης (για τους υπόλοιπους θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι σημερινές προϋποθέσεις). «Μπορεί να εξασφαλίζουμε, επί του παρόντος, ρευστότητα για την καταβολή των συντάξεων, όμως, τα αποθεματικά των ταμείων έχουν σχεδόν μηδενιστεί... το σημερινό σύστημα έχει εξαντλήσει τα όριά του και …
Εικόνα
«Η παράδοση της ελληνικής Αριστεράς είναι η ήττα, το κλάμα» Πάγκαλος: «Ο Τσίπρας να απαλλαγεί από τον Βαρουφάκη - γελοιοποιήθηκε και είναι βαθιά νυχτωμένος» Για «τζιχαντιστές» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρώην υπουργός στη συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 Πρόταση στον Αλέξη Τσίπρα «να απαλλαγεί» από τον Γιάνη Βαρουφάκη που κατά την άποψή του, «γελοιοποιήθηκε» απηύθυνε μέσω του ραδιοσταθμού ΒΗΜΑ FM 99,5 ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος συνέχισε την ίδια σκληρή ρητορική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στο εσωτερικό του κόμματος, «υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες θρησκεύονται περί την έννοια της Επαναστάσεως».

Μιλώντας στον Βασίλη Χιώτη, ο Θόδωρος Πάγκαλος εκλήθη αρχικά να σχολιάσει τα της διαπραγμάτευσης. Και είπε:

«Ακούω κατά καιρούς τους κυβερνητικούς παράγοντες, τους προπαγανδιστές της κυβέρνησης ,πού λένε: "Εμείς διαπραγματευόμαστε εσείς ουδέποτε διαπραγματευτήκατε". Μα είναι ανίδεοι, ανιστόρητοι και προφανώς περιφρονητέοι, διότι η ισ…
Εικόνα
Liberation: Πώς συμπεριφέρεται ο Βαρουφάκης στις Βρυξέλλες Η στάση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος συμπεριφέρεται στους συναδέλφους του με περιφρόνηση και λέει δημόσια ότι μόνο ο Σόιμπλε είναι στο δικό του μέγεθος και δίνει σε όλους μαθήματα οικονομίας, δεν βοηθάει στη διαπραγμάτευση. Αυτή είναι η εικόνα που έχει για τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών ο έμπειρος ανταποκριτής της εφημερίδας Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ. Και συνεχίζει ο ίδιος την ανάλυσή του για το τελεσίγραφο που έλαβε η Ελλάδα: Οι υπουργοί Οικονομικών έδωσαν μια εβδομάδα περιθώριο στην Αθήνα για να δεχτεί να συνεχίσει το πρόγραμμα που της δίνει και χρήματα. Αλλιώς, η κυβέρνηση Τσίπρα θα βρεθεί μόνη της.
Η το παίρνουν ή το αφήνουν. Το Eurogroup εξαπέλυσε τελεσίγραφο στην Ελλάδα η οποία έχει μια εβδομάδα για να δεχτεί την παράταση του προγράμματος που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τους δανειστές της, με αντάλλαγμα μέτρα λιτότητας. Αλλιώς, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της. Οι Ευρωπαίοι, όλων των πολιτικών αποχρ…
Εικόνα
Αριστερή Πλατφόρμα: Τα γερμανικά τελεσίγραφα και τα γαλλικά «κανίς».


Ιδιαίτερα σκληρή είναι η στάση που τηρεί η Αριστερή Πλατφόρμα μετά τα τελεσίγραφα των εταίρων στο eurogroup και καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει τις προτάσεις των δανειστών και να κρατήσει σταθερή αντιμνημονιακή πορεία. Η ανακοίνωση της Αριστερής Πλατφόρμας όπως δημοσιεύτηκε στο iskra.gr: Με μια κίνηση εκβιασμού, που θύμισε τις χειρότερες ώρες της αποικιοκρατίας, η Γερμανική πλευρά και οι «δορυφόροι» της στην ΕΕ έσπρωξαν σε ναυάγιο το Eurogroup της Δευτέρας (16/2), στέλνοντας τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά. Το ιμπεριαλιστικό τελεσίγραφο της Γερμανικής ΕΕ και των Γάλλων «κανίς» του Βερολίνου είναι πολύ απλό στη χυδαιότητά του: μόνη διέξοδο που διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση είναι να ζητήσει παράταση του προγράμματος, με απλά λόγια να ζητήσει παράταση του μνημονίου!!! Αυτές τις ώρες η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο ελληνικός λαός οφείλουν να λάβουν ιστορικές αποφάσεις και να απαντήσουν τολμηρά στην πρόκληση. Η…
Εικόνα
Η Μέρκελ και οι Γάλλοι θέλουν την αποπομπή Βαρουφάκη -Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με επικοινωνιακές αλλά και παρασκηνιακές κινήσεις, με τις οποίες επιχειρεί τη δημιουργία της εντύπωσης πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι το πρόβλημα στη διαπραγμάτευση, η Άνγκελα Μέρκελ δείχνει την αντιπάθειά της στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, κάνοντας έμμεσα και την παραδοχή πως είναι ένας πραγματικός διαπραγματευτής. Ετσι αρχίζει το άρθρο με τίτλο «Η Μέρκελ θέλει την αποπομπή Βαρουφάκη» στο «Κουτί της Πανδώρας», στο σάιτ που διάκειται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και απηχεί απόψεις που δεν θα μπορούσαν να ενοχλούν την κυβέρνηση. Και το άρθρο συνεχίζει: «Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει δώσει εντολή να αποδομηθεί ο Βαρουφάκης. Ο τρόπος βέβαια αυτής της αποδόμησης φτάνει στα όρια της προσπάθειας ανοιχτής παρέμβασης σε ένα ανεξάρτητο κράτος όπως η Ελλάδα. Ίσως επειδή αντίστοιχη τακτική στο παρελθόν που αφορούσε το ανεβοκατέβασμα ελλήνων υπουργών έβρισκε ανταπόκριση από τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Η πρώτη προ…