Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 17, 2010

Επίσκεψη Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης

Εικόνα
Επίσκεψη στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης  πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010, ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η Επιχείρηση και για να επιταχύνει την υλοποίηση των νέων σημαντικών επενδύσεων εκσυγχρονισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο  κ. Ζερβός πραγματοποίησε επισκέψεις στους χώρους των Ορυχείων, των  Ατμοηλεκτρικών Σταθμών και του προς ανάπτυξη Φωτοβολταϊκού Πάρκου και ενημερώθηκε για τα μεγάλα έργα υποδομών που απαιτούνται με την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου και των δικτύων Υπερυψηλής Τάσης.

Συγκεκριμένα, η Επιχείρηση θα αναπτύξει μια  σύγχρονη Μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 800 MW περίπου, συνολικού κόστους 500 εκατ. Ευρώ, η λειτουργία της οποία θα συμβάλει στη σημαντική μείωση της περιβαλλοντικής όχλησης από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την απόσυρση παλαιών και ρυπογόνων λιγνιτικών Μονάδων.

Επίσης, η Επιχείρηση έχει σχεδιάσει την υλοποίηση ενός Φωτ…

ΔΕΗ: Απομακρύνθηκαν 4.400 τόνοι αμιάντου από τη Μεγαλόπολη

Απομακρύνθηκαν 4.400 τόνοι αμίαντου από τη Μεγαλόπολη.
Πρόκεται για το μεγαλύτερο μέχρι τώρα έργο απομάκρυνσης αμιάντου στην Ελλάδα που, όπως δημοσιοποιήθηκε, ολοκληρώθηκε από την ελληνογερμανική εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και περιβαλλοντικών εφαρμογών SUC Hellas.Η SUK με σύμβαση που υπέγραψε με τη ΔΕΗ προ 4 μηνών ανέλαβε την συσκευασία, απομάκρυνση, διασυνοριακή μεταφορά και οριστική διάθεση 4.400 τόνων αμιάντου, από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη σε αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ αμιάντου στη Γερμανία.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, ''η πολυπλοκότητα του έργου που προκάλεσε ανησυχίες και αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και τους περιβαλλοντικούς συλλόγους, η εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων από το ΥΠΕΧΩΔΕ, τις χώρες διέλευσης και τελικού προορισμού (αφού τα φορτία αμιάντου διέσχισαν 6 ευρωπαϊκές χώρες και μια συνολική διαδρομή 3.000 χλμ), η διαρκής μέριμνα για την τήρηση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, αλλά κυρίως το εξαιρετικά περιορισμένο χρονο…

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣας ενημερώνουμε ότι στις 22, 23, 29 & 30 Ιανουαρίου 2010στη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μεγαλόπολης, θα προβάλλεταιτο θεατρικό έργο « Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!» του Ντάριο Φο από τη θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης.
Υπόθεση: Ο Ντάριο Φο γράφει πολιτικό θέατρο, αναπτύσσοντας διαλεκτικά το θέμα που δραματοποιεί.
Στο «Δεν πληρώνω!, Δεν πληρώνω!» μας μιλά για την επανάσταση των απλών ανθρώπων , των εργατών, όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όταν μαζικές απολύσεις ή μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν γίνει καθημερινές και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ.
Ό ένας μετά τον άλλο οι ήρωες του έργου υψώνουν το ανάστημα και τη φωνή τους: «Ακριβαίνετε εσείς τα πράγματα; Ε; κι εμείς λοιπόν δεν τα πληρώνουμε, τα απαλλοτριώνουμε».
Μας κάνετε τη ζωή δυσβάσταχτη; Σας κάνουμε τη δική σας δύσκολη».
Οι ώρες της παράστασης είναι οι εξής:
·Παρασκευή 22/01/2010: ώρα 9.00μ.μ
·Σαββάτο 23/01/2010: ώρα 9.00μ.μ
·Παρασκευή 29/01/2010: ώρα 9.00μ.μ
·Σαββάτο 30/01/2010: ώρα 9.00…

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ας κάνουμε κάτι όμως και εμείς για αυτό. Να αντισταθούμε στην τρομοκρατία που έχουν επιβάλεικυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την κατάσταση της οικονομίας. Να μην περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζουν από κοινού με Βιομήχανους, Ευρωπαϊκή Ενωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έχουν στόχο: την συρρίκνωση (και ονομαστικά) των μισθών μας, τον περιορισμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Οι διεθνείς οργανισμοί και η κυβέρνηση με την συναίνεση της αντιπολίτευσης κάνουν την χώρα μας «πειραματόζωο» στις νέες συνταγές του νεοφιλελευθερισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι εν μέσω «κρίσης»και ελλειμμάτων, η Υπουργός Παιδείας μοιράζει λεφτά σε ιδιωτικές ημέτερες επιτροπέςγια να φτιάξουν νομοσχέδια για ζητήματα μεταθέσεων – αποσπάσεωνκαι αξιολόγησης, ερήμην του κρατικού διοικητικού μηχανισμού και του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών. Thatistheway! (για να μην ξεχνάμε και την προτεινόμεν…