Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 18, 2011

ΠΡΟΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΠΡΟΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΠΡΟΣΚΗΝΙΟ* ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ…
Του Ηλία Σιαμέλα (*)
«Οι παλιάνθρωποι ενώνονται σαν τις σάπιες σταφίδες». Α . ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ
Προσπαθώ ν’ αρθρώσω έναν ανθρώπινο λόγο και δε μπορώ. Τα μάτια μου βλέπουν ένα κτηνώδες στόμα που κομματιάζει και καταπίνει ότι βρει. Ένας λαός αποσβολωμένος καιχιλιοτσακισμένος και οι νέοιχωρίς παλληκαριά, χωρίς μια κάποια ξάστερη ανάσα. Μα είναι ο βάρβαρος τόσο τραχύς, που όλα τα έχει ισοπεδώσει;Χώματα, στεριές και θάλασσες, ψυχές, και ότι κινείται κι αναπνέει; Είναι και πάλι οι νεοναζί που θορυβούν και η φρίκη που τρομάζει; Είναι οι ντόπιοι εξουσιαστές, μέχρι το κόκκαλολεροί, προδότες, πουλημένοι; Σαν γίνονται ο αντίλαλος των ισχυρών, φερέφωνα των αγορών και κουρεμένοι δούλοι ; Ναι! Φωνή στ’ αυτιά μου ακούγεται, μ’ ανείπωτη σκληράδα. Σα ν’ αναφυτεύειτο κακό, στα σκοτεινά μου μάτια. Τι είδους άνθρωποι είναι όλοι αυτοί που κυβερνούν καιάφτυστοιδιατάζουν; Ποιοι είναι όλοι τούτοι που μαζώχτηκαν κι ορκίσθηκαν για να μας «σώσουν», αφού πρώτα όλους μας εξοντώσ…

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1. Ανακοινώνεται ότι από 02 Ιαν. 2012 μέχρι και 29 Φεβ. 2012 καλούνται όλοι οι στρατεύσιμοι, που γεννήθηκαν το έτος 1994 (κλάση 2015), προκειμένου να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής.
2. Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει, είτε στην έδρα της Στρατολογικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου στην Τρίπολη αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη Στρατολογική Υπηρεσία, είτε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
3. Οι στρατεύσιμοι θα πρέπει κατά την παρουσίασή τους να γνωρίζουν τα μητρώα αρρένων στα οποία είναι γραμμένοι και να έχουν μαζί τους φωτοτυπία δύο όψεων της αστινομικής τους ταυτότητας ή των σελίδων του διαβατηρίου τους με τα ληξιαρχικά τους στοιχεία ή εφόσον στερούνται τέτοιων εγγράφων, πιστοποιητικό Δήμου - Κοινότητας, από το οποίο θα προκύπτει η εγγραφή τους στα Μητρώα Αρρένων και το οποίο θα φέρει τη φωτογραφία τους.
4. Σε περίπτωση μη υποβολής του παραπάνω Δελτίου Απογραφής, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το Νόμο πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις.
Τρίπολη 25 Νοε 2011 Ο…

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη σημερινή, 5η συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη, με την παρουσία των Δημάρχων της περιοχής, την Τρίτη 20-12-2011, συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω  σημαντικά θέματα:
1)Αυτοκινητόδρομος Λεύκτρου- Σπάρτης
Η συζήτηση του θέματος έγινε παρουσία και με τη συμμετοχή του εκπροσώπου του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Καρνέση Ιωάννη, προϊσταμένου της  ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν και εξέφρασε τη θέση του Υπουργείου σε απόψεις που παρατέθηκαν. Από πλευράς ΠΕΔ, το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Αργειτάκος Σταύρος. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τους ιδιοκτήτες, την αρχαιολογική υπηρεσία, την επικοινωνία των περιοχών(ανάγκη για κόμβους), Τράπεζες και διόδια. Το μεγάλο αυτό έργο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, κατά τον κ. Καρνέση, θα παραδοθεί για χρήση στα τέλη του 2013. Τελικά το Δ. Σ. απεφάσισε ομόφωνα : α) να υιοθετηθούν οι επισημάνσεις και τα αι…

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:Πώληση λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ - Ενέργειες δράσης για την αποτροπή των σχεδίων ιδιωτικοποίησης και πώλησης λιγνιτικών Μονάδων
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος παρά τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, τις αντιδράσεις των Συνδικάτων των εργαζομένων της ΔΕΗ ακόμα και από το Περιφερειακό Συμβούλιο προχωρά σε τελικές αποφάσεις για πακέτο ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών Μονάδων.

Τα σχέδια ιδιωτικοποίησης που εξυφαίνονται είναι βλαπτικά τόσο για την περιοχή μας όσο για τους εργαζόμενους και για τα νοικοκυριά δεδομένου ότι θα συνδυαστούν με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης και τα Σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης καλούν όλους τους φορείς της περιοχής, στην Σύσκεψη που διοργανώνουν στην Μεγαλόπολη στο Πνευματικό Κέντρο ΠΟΛΥΒΙΟΣ , την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 13.00 μ.μ. , με θέμα συζήτησης:

«Πώληση λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ - Ενέργειες δράσης για την αποτροπή των σχεδίων ιδιωτικοποίησης και πώλησης λιγνιτικών…

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 1: Στολισμός πόλης – εκδηλώσεις για τις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.


Στην συνεδρίαση παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος Λύγουρη Ειρήνη και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης Δέσποινα Γαλάνη, οι οποίες μας ενημέρωσαν για τον στολισμό και τις εκδηλώσεις στην πόλη μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης, εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα είπε τα εξής:
Ο Δήμος έχει ήδη φροντίσει για τον φωτισμό των κοινοχρήστων χώρων και κεντρικών οδών, την τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου δένδρου, και τις μέρες των εορτών θα μεταδίδει χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τα μεγάφωνα της πόλης.
Η Δ.Ε.Κ.Π.Α. στις 24 Δεκεμβρίου και ώρα 11,30 π.μ. διοργανώνει εκδήλωση ο οποία θα περιλαμβάνει τα εξής.
Στην κεντρική πλατεία έχει στηθεί χριστουγεννιάτικο δένδρο το οποίο θα ονομασθεί Δένδρο Ευχών. Τα παιδιά θα γράφουν τις ευχές τους στα ειδικά διαμορφωμένα φυλλαράκια και θα τα τοποθετούνε στο δένδρο. Θα στολιστεί επίσης συμβολικά υπάρχον δένδρο στην πλατεία με στολίδια α…