Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 3, 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Εικόνα

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Επίσκεψη του Θ.Τζήμερου στο ΦανάριΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Θάνος Τζήμερος, θα επισκεφθεί την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 το Φανάρι, ύστερα από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Ο κ. Τζήμερος θα συζητήσει με τον κ. Βαρθολομαίο για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την ονομαστική του εορτή.

 Πρόσκληση από την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεμαχίαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πολλοστή φορά, γινόμαστε θεατές της μικροπολιτικής τακτικής που ακολουθούν τα κόμματα σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά debates.
Για ακόμη μια φορά, χειρίζονται το δικαίωμα των πολιτών στην πληροφόρηση, ανάλογα με το στενό κομματικό τους συμφέρον και την απόστασή που τους χωρίζει από την εξουσία.
Το δίδυμο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όριο με αποτέλεσμα να αφήνουν τον κόσμο, ειδικά όλους εμάς που αδιαπραγμάτευτα υποστηρίζουμε την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, με αναπάντητα ερωτήματα.
Δεν θέλουμε να μείνουμε με αναπάντητα ερωτήματα. Κ…

Επιστολη Θ.Τζημερου-Στ. Μανου προς τους πολιτικους αρχηγους

Προς τους πολιτικούς αρχηγούς:

1. κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
2. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
3. κ. Φώτη Κουβέλη, Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.


Γνωστοποίηση:

1. κ. Κάρολο Παπούλια, Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η θέληση του ελληνικού λαού, όπως αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, είναι να δημιουργηθεί πολυκομματική κυβέρνηση. Ο πολιτικός κόσμος δεν έχει αναπτύξει κουλτούρα συνεργασιών, καθώς μέχρι σήμερα, τα κόμματα εξουσίας επεδίωκαν, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, την αυτοδυναμία, χρησιμοποιώντας και τον εκλογικό νόμο ως εφαλτήριο σ’ αυτή τους την προσπάθεια.

Όμως, καθώς η ακυβερνησία είναι ολέθρια για τον τόπο, είναι επιτακτική ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν σαφή ευρωπαϊκή προοπτική να συμφωνήσουν σε ένα κοινό μεταρρυθμιστικό σχέδιο το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το πρωί της 18ης Ιουνίου. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιοι σκοπεύουν να συνεργαστούν με ποιους και κάτω από…

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΤΕΣΙ

Εικόνα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΕΪ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ «ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ» Με το έργο του Παύλου Μάτεσι «Η ΤΕΛΕΤΗ».
Συμμετέχοντας για πολλοστή φορά στο διεθνές φεστιβάλ της Πανεπιστημιάδας  Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών και αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια από καταξιωμένους ανθρώπους του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, η Θεατρική Ομάδα του ΤΕΪ της Αθήνας επισκέπτεται την πόλη μας ύστερα από πρόσκληση του Νομικού Προσώπου Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης και θα δώσει μια παράσταση με την κωμωδία του Παύλου Μάτεσι «Η Τελετή», στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Πολύβιος», το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 και ώρα 9 το βράδυ. “Η Τελετή” του Παύλου Μάτεσι, είναι μιά Μαύρη κωμωδία, που επιτίθεται στο μικροαστό Έλληνα και τον αναγκάζει να δεί το άδειο πρόσωπό του. Διογκώνει, μεγεθύνει, τερατοποιεί, η φτάνει μέχρι την καρικατούρα, γιά να σατιρίσει τη γελοιότητα του καθωσπρεπισμού, την ψεύτικη βιτρίνα της κοινωνικής αποδοχής. …

Σε αδιεξοδο οδηγειται το θεμα του debate

Εικόνα
Όπως όλα δείχνουν η διεξαγωγή debate μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα οδηγείται σε ναυάγιο.

Αυτό διαφαίνεται απο ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία επισημαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με δυο ανακοινώσεις του χθες και σήμερα αγνόησε όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί με τη ΝΔ.

Μάλιστα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Είναι πλέον φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή κανενός Debate.

Λεκτικά, μπορεί να αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία, όμως έκανε ό,τι μπορούσε για να τη δυναμιτίσει.

Συγκεκριμένα, την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντ…

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΙΚΑ: Τεράστιο πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων, καμπανάκι για την ανασφάλιστη εργασίαΕπιπλέον 1,403 δις ευρώ απαιτούνται ως το τέλος του χρόνου για την ομαλή καταβολή των συντάξεων σύμφωνα με την ΠΟΣΕ ΙΚΑ.

Σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ περιγράφουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα, σε σημείο να καθίσταται προβληματική η ομαλή καταβολή των συντάξεων των επομένων μηνών.

Επιπλέον γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το ΙΚΑ.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι:

- Ο ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος, η ανασφάλιστη εργασία ξεπέρασε το 30% ενώ μια στις δύο επιχειρήσεις απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό.

-Η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαπαλλαγή και η εισφοροαποφυγή στο ΙΚΑ αγγίζουν τα 6 δις ευρώ σε ετήσια βάση.

-Κάθε αύξηση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα προκαλεί απώλειες 450 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ.

- Η αδυναμία είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών …

ΔΕΗ

ΔΕΗ: Εξασφαλισμένη η ενεργειακή κάλυψη των νησιών για Ιούνιο και ΙούλιοΤα αποθέματα για την ενεργειακή κάλυψη των νησιών επαρκούν για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, με αφορμή εκτιμήσεις αναλυτών για ενδεχόμενο μπλακ άουτ στα νησιά σε περίπτωση πτώχευσης της επιχείρησης.

Η ΔΕΗ σημειώνει ταυτόχρονα πως συνάπτονται συνεχώς συμβάσεις προμήθειας πετρελαίου για τα νησιά.

Την ίδια ώρα πήγες απο τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναφέρουν ότι η κατάσταση στην αγορά ενέργειας χαρακτηρίζεται μεν «έκτακτη», αλλά είναι «διαχειρίσιμη» και η Αρχή έχει αναλάβει πρωτοβουλίες.

ΤΟ 49% ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Οι μισοί γερμανοί επιθυμούν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώΣχεδόν οι μισοί γερμανοί πολίτες επιθυμούν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, 5 Ιουνίου, στο γερμανικό περιοδικό Stern.Συγκεκριμένα, το 49% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας μας από τη νομισματική ένωση, ενώ μόλις το 39% εξέφρασε την προτίμησή του για παραμονή της Αθήνας στο κοινό νόμισμα.Εντυπωσιακή φαίνεται πως είναι η αντίθεση των γερμανών ψηφοφόρων σε ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.
Χαρακτηριστικά, το 62% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ευελπιστεί σε συνέχιση της πολιτικής γραμμής που τηρεί έως τώρα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ το 59% σχολίασε ότι δεν κατανοεί τους Έλληνες που υποστηρίζουν κόμματα που πολιτεύονται κατά των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Η αντίθεση των γερμανών πολιτών σε τυχόν χαλάρωση του προγράμματος προσαρμογής στην Ελλάδα αναμφίβολα ενισχύει τη θέση της κ. Μέρκε…

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ Ο Γ. ΓΚΡΙΝΤΖΙΑΣ

Εικόνα
ΓΚΡΙΝΤΖΙΑΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας

Κιν.: 69 78 55 8000
ggrintzias@yahoo.gr , gagrintzias@gmail.com


Γεννήθηκα στη Στεμνίτσα Γορτυνίας στις 28 Οκτωβρίου του 1959 , αλλά από μικρή ηλικία μεταναστεύσαμε οικογενειακώς στο Βέλγιο.
Επέστρεψα στην Ελλάδα το 1982 για την στρατιωτική μου θητεία (ειδικές δυνάμεις πεζοναυτών) και παρέμεινα στην Ελλάδα για να δημιουργήσω την οικογένεια μου.
Είμαι πατέρας δύο παιδιών, 22 ετών ο γιος μου και 19 ετών η κόρη μου.
Υπήρξα ελεύθερος επαγγελματίας για πολλά χρόνια (εμπορικά καταστήματα και εταιρεία ταχυμεταφορών) και τα τελευταία 6 χρόνια είμαι Οικονομικός Ελεγκτής και Logistic Διευθυντής (Στέλεχος Επιχειρήσεων) σε επιχείρηση με πολυκαταστήματα λιανικού εμπορίου.

Δελτίο Τύπου Ιούνιος 2012

Μεταρρυθμίσεις άμεσα, όχι άλλους πειραματισμούς.
-Η εκλογική αναμέτρηση της 17 Ιουνίου 2012 δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω πειραματισμούς, ελιγμούς ή αναίτιες καθυστερήσεις.
-Η Ελλάδα μας πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση και μάλιστα υπεύθυνη από κόμματα που υιοθέτ…

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Εικόνα
02.06.12 Απάντηση για την επιστολή στη Μέρκελ Powered by Web Agency Τις τελευταίες ημέρες ο Θάνος Τζήμερος δέχεται μια ανελέητη επίθεση σε προσωπικό επίπεδο. Ο στόχος είναι προφανής. Η «δημιουργία, ξανά», έρχεται στη Βουλή και κάποιοι φοβούνται την άφιξή του μόνου κόμματος που δεν έχει πελατειακές ή συντεχνιακές υποχρεώσεις και απειλεί το
πολιτικό κατεστημένο.

Αιχμή του δόρατος της επίθεσης αυτής είναι η επιστολή που έστειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Θάνος Τζήμερος στην Αγγέλα Μέρκελ. Μια επιστολή που κάποια ΜΜΕ ανακάλυψαν με καθυστέρηση εννέα μηνών. Άραγε άργησαν να ανακαλύψουν την είδηση ή συμβαίνει κάτι άλλο, πιο σοβαρό;

Η επιστολή αυτή γράφτηκε την περίοδο που ο τότε Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου άκουγε από παντού στην Ευρώπη, ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, κλέφτες, ανίκανοι και κομπιναδόροι και αντί να αντιδράσει κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι!

Η επιστολή συντάχθηκε από τον Θάνο Τζήμερο, με την ιδιότητα του αγανακτισμένου Έλληνα πολίτη και εστάλη στα γερμανικά ΜΜΕ και την Αγ…