Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 8, 2012

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012
Δευτέρα 23 Ιουλίου, 9.00 μ.μ.,Προαύλιο Γυμνασίου Μεγαλόπολης --- Θερινός Κινηματογράφος. Θα προβληθεί η ταινία: «Παμπτώχοι Α.Ε.» του Αντώνη Κόκκινου Παίζουν: Μπέζος, Βαλαβανίδης, Λουιζίδου, Φιλιππίδης, Γεωργιάδου, Τζουμάκης, Ζανίνου κ.α.
Υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης. Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα 30 Ιούλίου, 9.00μ.μ.:Προαύλιο Γυμνασίου Μεγαλόπολης --- Θερινός Κινηματογράφος Θα προβληθεί η ταινία: «Τέλος Εποχής» του Αντώνη Κόκκινου Παίζουν: Παπαδόπουλος, Καζανάς, Πυρπασόπουλος, Τρικαλιώτη, Καζάν, Τομασάκη, Λιανός
Υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης. Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 31 Ιουλίου, 9.00 μ.μ.,Κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης. Μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Πανηγύρι στο δάσος» από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μεγαλόπολης.
Υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης.
Τετάρτη 1 Αυγούστου, 9.00 μ.μ., κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης. Συ…

ΘΛΙΨΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ                
Απάντηση στην επιστολή Κρεμαστινού
Θλίψη, οργή και αγανάκτηση  προκάλεσε η επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής ιατρικής κ. Δ. Κρεμαστινός.  Ομολογώ ότι μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής   επειδή η δημόσια παρουσία του απέπνεε   σεμνότητα και ευγένεια  στοιχεία ικανά να αμφισβητήσουν τα όσα αρνητικά είχαν δει το φως της δημοσιότητας κατά το παρελθόν και τα οποία απέδιδαν την επιστημονική και πολιτική του ανέλιξη στην στενή φιλική σχέση  με τον Ανδρέα Παπανδρέου  και όχι στην στις δικές του ικανότητες. Στην αρχή αναφέρει στην επιστολή του, ότι συγκλονίστηκε όταν αντίκρισε στο παρελθόν  βουλευτές να ζητούν προείσπραξη της βουλευτικής τους αποζημίωση  προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανάγκες που αφορούσαν την υγεία τους ή έξοδα κηδείας συγγενών τους. Θαυμάζω την ευαισθησία του κ Κρεμαστινού αλλά την θεωρώ πολύ επιλεκτική. Διαφορετικά αν η  ευαισθησία του αφορούσε όλους ανεξαρτήτως τους συνανθρώπους του δεν θα άντεχε να βλέπει …

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Πετρακος και Ζαχαριας στη Μεγαλόπολη Την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 ο Θανάσης Πετράκος Βουλευτής Μεσσηνίας και Υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο και ο Κώστας Ζαχαριάς Βουλευτής Αρκαδίας θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Μεγαλόπολη. Σκοπός της επίσκεψης είναι να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τα προβλήματα της ΔΕΗ και των εργαζομένων εν όψει της απόφασης της συγκυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στο ξεπούλημα των ορυχείων, υδροηλεκτρικών σταθμών και σταθμών παραγωγής. Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:  08:30   Συνάντηση με τους Διευθυντές του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β, του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Α, του Λιγνιτικού Κέντρου και του Κλιμακίου Μελέτης, Επίβλεψης και Ελέγχου Έργων στο Διοικητήριο του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β (4η Μονάδα). 10:00   Συνάντηση με τα Σωματεία των εργαζομένων της ΔΕΗ στην Καντίνα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β (4η Μονάδα). 12:00   Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ.Σ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ

Εικόνα
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑ


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9 Ιουλίου 2012
Η δημιουργία, ξανά για τις προγραμματικές δηλώσεις
Χτες έκλεισε η αυλαία από την πρώτη παράσταση της κοινοβουλευτικής σεζόν με τίτλο «προγραμματικές δηλώσεις». Το θέαμα εκτός από ελάχιστο «πρόγραμμα» και δηλώσεις αγαθών προθέσεων περιελάμβανε διαγωνισμό τεστοστερόνης από τους πολιτικούς αρχηγούς και σνομπισμού, με απανωτές αποχωρήσεις από την αίθουσα της Βουλής. Δυστυχώς η ομόνοια και η συνεργασία που έχει ανάγκη η Ελλάδα δεν θα είναι παρούσες και σε αυτή τη Βουλή. 
Η νέα κυβέρνηση μπορεί να ξεκινά τον βίο της με ενδείξεις καλής διαγωγής δεν πείθει όμως ακόμα για την ικανότητά της να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα. 
Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον, υπουργοί από ζωτικής σημασίας υπουργεία με τελευταίο παράδειγμα τον κ. Νίκο Νικολόπουλο, υφυπουργό Εργασίας.
Οι θέσεις οι οποίες προβλήθηκαν μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις είναι άτολμες και δεν προμηνύουν την επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμο…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λόγω προγραμματισμένης επισκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της πόλης της Μεγαλόπολης,  που θα γίνει αύριο Τρίτη 10 Ιουλίου, από το πρωί έως το απόγευμα (7.πμ. – 6.μμ)
Συνιστάται να περιορίζεται η κατανάλωση νερού  σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα, προκειμένου να μην προκληθούν διακοπές.
Εκ του Δήμου.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Καταιγίδα με ραγδαία βροχόπτωση και με ριπαίους ανέμους έως 8 μποφόρ έπληξε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιουλίου τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τον δορυφόρο.Σύμφωνα με τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιοχή σημειώθηκαν 29 χιλιοστά. Η μέγιστη ριπή του ανέμου έφτασε τα 69.2 km/h. Η θερμοκρασία από τους σχεδόν 37 βαθμούς κατρακύλησε στους 22!!!
Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης: «Πωλείται η Ελλάς»!
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και οι ιδιωτικοποιήσεις, ακόμα και του νερού, θα είναι η «ναυαρχίδα» των μνημονιακών πολιτικώνπου θα εφαρμοστούν τοαμέσως επόμενο χρονικό διάστημαμεανυπολόγιστες συνέπειες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία, υποτίθεται ότι η επιλογή αυτή αφενός θα προσδόσει αξιοπιστία στην κυβέρνηση ώστε να επιτύχει ευνοϊκότερους όρους κατά την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου (η οποία μεταφέρεται για πολύ αργότερα) και αφετέρου οι ιδιωτικοποιήσεις θα βοηθήσουν στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας καθώς θα προσελκύσουν μεγάλες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας κλπ. και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν συνιστά ξεπούλημα αλλά αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, που μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο αναπτυξιακό εργαλείο. Σε σχέση με αυτά, επισημαίνουμε τα εξής:    Δεν πρόκειται για αξιοποίηση τη…