Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 27, 2011

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ - ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις στο 16ο Καρναβάλι Μεγαλόπολης, που στηρίζεται στον εθελοντισμό και την καλή διάθεση των επαγγελματιών και των φορέων … της περιοχής, κορυφώνονται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Οι εκδηλώσεις του τριημέρου περιλαμβάνουν: Αύριο Σάββατο στις 11.00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης, το χωριό των Ινδιάνων και η Καρναβαλούπολη θα υποδεχθεί τις ομάδες των σχολείων σε παιχνίδια ευστροφίας, δεξιοτήτων και γνώσεων. Το βράδυ στις 8.00, στην σκεπαστή πλατεία Πολυβίου, θα αναβιώσουμε το αποκριάτικο έθιμο του ανάμματος της φωτιάς. Τα μέλη του ΚΑΠΗ, θα ξαναστήσουν την κουζίνα τους και θα σερβίρουν παραδοσιακό παστό στο λάδι, ζεστές τηγανίτες με μέλι, κ.α. για να θυμίσουν στους παλιούς και να μάθουν στους νεότερους τα έθιμα του τόπου. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων θα παρουσιάσουν και θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, φαγητά και γλυκά που θα ετοιμαστούν από τις γυναίκες των χωριών. Το ρυθμό της διασκέδασης θα δώσει το παραδοσια…

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 6.00 μ.μ. σε έκτακτη συνεδρίαση, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τη συγχώνευση Σχολικών επιτροπών, συγχώνευση Κοινωφελών Επιχειρήσεων, κατάργηση και σηγχώνευση Νομικών Προσώπων, όπως επίσης και ορισμός Δ.Σ. για τα υπό σύσταση Νομικά Πρόσωπα («Δ.Κ.Ε.Π.Α.» – «Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» – «Α/βάθμια Σχολική Επιτροπή» και «Β/βάθμια Σχολική Επιτροπή»).
Για το Δ.Σ. της «Δ.Κ.Ε.Π.Α.» με δραστηριότητες σχετικές με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, το ΚΔΑΠ, τον Κινηματογράφο και τα πολιτιστικά του Δήμου ορίστηκαν οι εξής: ΓΑΛΑΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (Πρόεδρος) ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ (Αντιπρόεδρος) ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΒΑΣ. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΜΑΡ. ΠΑΓΑΝΟΥ Θ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘ. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ Γ.
Για το Δ.Σ. του υπό σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» με δραστηριότητες σχετικές με τη Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικός Σταθμός Μεγαλόπολης, Δημοτική Κοινωνική Πρόνοια και…

ΔΕΗ ΚΑΙ MOTOR OIL ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Η προστιθέμενη αξία των προϊόντων που παράγονται στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους και στις μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη εκτινάσσουν στα ύψη το Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ της Κορινθίας και της Αρκαδίας,

Η προστιθέμενη αξία των προϊόντων που παράγονται στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους και στις μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη εκτινάσσουν στα ύψη το Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ της Κορινθίας και της Αρκαδίας, με συνέπεια να θεωρείται πλούσια η Περιφέρεια Πελοπόννησος.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το 2008, που ήταν και το τελευταίο έτος ανάπτυξης - αφού από το 2009 η οικονομία εισήλθε στη φάση της ύφεσης.
Με βάση λοιπόν τα στοιχεία του Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ για το 2008, η Αρκαδία ήταν ο 6ος πλουσιότερος νομός της Ελλάδας και η Κορινθία ο 7ος.
Η Αργολίδα ήταν ο 21ος πλουσιότερος, η Μεσσηνία βρίσκεται στην 36η θέση και η Λακωνία στην 44η ανάμεσα στους 51 νομούς της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φτωχότερος νομ…

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Κλιμάκιο Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) στη Μεγαλόπολη διοργανώνεται 4/3/2011 το πρωί λόγω της έλλειψης γιατρών στα ΠΕΚΑ της Αρκαδίας.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ τραπεζοϋπαλλήλων κοινοποίησε έγγραφο για αναστολή των πληρωμών προς τα ΠΕΚΑ μέχρι νεωτέρας.

Η ανησυχία των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ, των υπαλλήλων της ΔΕΗ και άλλων είναι μεγάλη, καθώς εδώ και αρκετούς μήνες δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί -κάποιους μήνες δεν υπήρχαν καθόλου- στα ΠΕΚΑ της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας ζητά την προκήρυξη μόνιμων θέσεων για την άμεση κάλυψη των ΠΕΚΑ και των ασφαλισμένων που εξυπηρετούν υπογραμμίζοντας ότι αν δεν δοθεί τώρα λύση σε λίγο η οργή των ασφαλισμένων δεν θα ελέγχεται.

Η αυριανή διαμαρτυρία συνδιοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο της Αρκαδίας, τα σωματεία της ΔΕΗ στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και τον τοπικό σύλλογο συνταξιούχων. (Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

"Ο ΓΛΑΡΟΣ" ΤΟΥ ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ – PEQUOD

Η εταιρεία θεάτρου pequodμε την ευγενική υποστήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε.,παρουσιάζει στη Μεγαλόπολη το έργο «Ο Γλάρος» του Άντον Τσεχωφ. Ένα έργο για την τέχνη, τον έρωτα, την οικογένεια, την αγάπη και την έλλειψή της, τα μεγάλα όνειρα της νεότητας και την πραγματικότητα της ενηλικίωσης. Η παράσταση, βασιζόμενη στην από το έργο συνθήκη ύπαρξης θεάτρου μέσα στο θέατρο, τοποθετεί την σκηνική δράση σ’ έναν ενιαίο χώρο, καταργώντας έτσι την απόσταση ανάμεσα σε ηθοποιούς και θεατές. Η χρήση εξάλλου του πραγματικού χώρου ως σκηνικό, ενισχύει την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε σ’ ένα φανταστικό «αλλού», αλλά όλα συμβαίνουν εδώ και τώρα. Μετά τη διαδρομή της στην Αθήνα (KnottGallery, άνοιξη και χειμώνας 2010, Θέατρο Χώρα καλοκαίρι 2010 Bobtheatrefestival), η παράσταση ταξιδεύει αυτόν το χειμώνα στην Ελλάδα. Η παράσταση θα παιχτεί στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεγαλόπολης, στις 11 Μαρτίου 2011 και ώρα 9.00μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 10Ευρώ
Πληροφορίες τηλ:2791 360 365