Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 22, 2012

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 2012

ΘΕΜΑ: Χορηγία επικοινωνίας «Καρναβαλιού Μεγαλόπολης 2012».
Ο Δήμος Μεγαλόπολης ετοιμάζεται και φέτος, παρά τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, να διοργανώσει το καθιερωμένο πλέον «Καρναβάλι Μεγαλόπολης».


Η οικονομική κρίση που βασανίζει τη χώρα μας είναι ανασταλτικός παράγον για κάθε κίνηση που μπορεί να θεωρηθεί περιττό έξοδο. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα απαισιοδοξίας και θλίψης όμως, πρέπει να βρούμε τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, που είναι γιορτή χαράς και γλεντιού, θα προσφέρει στου δημότες μας και σ’ όλους τους συμμετέχοντες χαμόγελο, αισιοδοξία και μια μικρή ανάπαυλα από τις καθημερινές δυσκολίες.


Σχεδιάζουμε λοιπόν ένα Καρναβάλι που οι δαπάνες που θα απαιτηθούν για τη διοργάνωση του θα είναι οι ελάχιστες δυνατές. Προσαρμόζουμε τις εκδηλώσεις στις νέες συνθήκες. Μιλάμε για ένα Καρναβάλι που στηρίζεται κυρίως στον εθελοντισμό, την προσφορά, τον αυτοσχεδιασμό, την δημιουργικότητα και την ομαδική εργασία των ίδιων των δημοτών μας.…

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αθήνα, 25.01.2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με την υπ. αριθμ. πρωτ. 4921/24-1-2012 ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή των Ελλήνων έθεσα το θέμα της επαναφοράς του μέτρου 50 ημερών εργασίας για την θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας για παροχές ασθενείας σε είδος για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Με βάση την υπ.αριθμ. πρωτ. Γ99/253/55/11-8-2011 περυσινή εγκύκλιο του ΙΚΑ, μειωνόταν ο αριθμός των ενσήμων που απαιτείται να έχουν οι άνεργοι για να δικαιούνται τις παροχές υγείας. Ειδικότερα, σε εγκύκλιο του ΙΚΑ προβλεπόταν πως μειώνονται κατά 30 οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης. Στην εγκύκλιο προβλεπόταν χαρακτηριστικά πως για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ από 1ης Μαρτίου του 2011 και έως 29 Φεβρουαρίου 2012 για τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας για παροχές ασθενείας σε είδος απαιτούνται 50 ημέρες ασφάλισης (αντί για 80).
Η απόφαση αυτή είχε δώσει μια ανάσα στους ανέργους οι οποίοι μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και μεγάλης ανεργίας, μπορούσαν να έχουν τουλάχιστον…