Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 15, 2009

ΓΙΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, για να θίξει και να μειώσει το έργο της Δημοτικής Αρχής.
Ο εναγκαλισμός, όμως, του ΠΑΜΕ και η ενορχηστρωμένη επίθεση που εξαπέλυσανσε απόλυτη συνεργασία τις τελευταίες ημέρες εναντίον του Δήμου και κυρίως κατά του Δημάρχου, δεν έχει προηγούμενο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ κατήγγειλαν το Δήμο για την απόλυση πέντε εργαζομένων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου και κατηγόρησαν το Δήμαρχο ότι με τις ενέργειές του προώθησε την απόλυση αυτή.
Θα πρέπει κάποιος, αν δεν είναι κακοπροαίρετος, να είναι εντελώς αδαής, για να μη γνωρίζει ότι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, ΠΟΤΕ δεν απολύεται εργαζόμενος με σύμβαση αορίστου χρόνου, όσο και να προσπαθεί ένας δήμαρχος, πόσο μάλλον να απολυθεί και να επαναπροσληφθείμέσα σε δύο μέρες.
Προκειμένου να διαλυθεί και η παραμικρή αμφιβολία ακόμη και στον πιο δύσπιστο, για το εργασιακό καθεστώς των πέντε συμβασιούχων…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η περιοχή του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο στη Νότια Ελλάδα. Τα μεγάλα κοιτάσματα λιγνίτη αλλά και η θέση που βρίσκετε την έκαναν και την κάνουν να έχει τεραστια σημασία για την οικονομία της χώρας αλλά και της περιοχής.
Η ΔΕΗ Α.Ε με τη λειτουργία των μονάδων της εδώ και 40 χρόνια ρύπαινε και ρυπαίνει ασύστολα την περιοχή μας, σε σημείο που η Μεγαλόπολη να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στο πίνακα των πιο επιβαρημένων πόλεων της χώρα μας.
Παράλληλα η ΔΕΗ Α.Ε με την άναρχη εκμετάλλευση της εξόρυξης του λιγνίτη, την απαξίωση των περιβαλλοντικών όρων αλλά και τη μηδενική αποκατάσταση του περιβάλλοντος, έχει μετατρέψει την περιοχή σε κρανίου τόπο και ειδικότερα την περιοχή των ορυχείων σεληνιακό τοπίο.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η απαξίωση της περιοχής με εμφανή μείωση στην δημιουργία νέων επενδύσεων και την οικονομική δυσκολία των υφιστάμενων επιχειρήσεων με αποτελεσμα οι νεοι να φευγουν από το…

Μπήκαν οι υπογραφές για τη νέα μονάδα της ΔΕΗ

Υπεγράφη σήμερα 13/11/09, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, μεταξύ της ΔΕΗ ΑΕ και της κοινοπραξίας ΜΕΤΚΑ ΑΕ - ΕΤΑΔΕ ΑΕ η σύμβαση ανάθεσης του έργου που αφορά τη μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία μονάδας Νο5, συνδυασμένου κύκλου, εγγυημένης καθαρής ισχύος στο ονομαστικό φορτίο 811 MW, με καύσιμο φυσικό αέριο στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου θα αποτελείται από δύο αεριοστρόβιλους τύπου PG9371FB του Οίκου GE, 1 ατμοστρόβιλο τύπου D11 του Οίκου GE, 3 γεννήτριες τύπου 330H του Οίκου GE και 2 λέβητες ανάκτησης θερμότητας του Οίκου ΝΕΜ. Η σχετική ανάθεση έγινε με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2009, με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού. Το συνολικό τίμημα του έργου ανέρχεται σε 499,52 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του κύριου και βοηθητικού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και την κατασκευή όλων τω…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/11/09
Σε απάντηση ανακοίνωσης της Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που εκδόθηκε στις 15-11-2009, στην οποία καταγγέλλεται ο Δήμος Μεγαλόπολης για απόλυση ατόμων με ειδικές ανάγκες με σύμβαση αορίστου χρόνου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας δηλώνει τα ακόλουθα:
«Θεωρώ αδιανόητη, εμπαθή, αήθη, κακεντρεχή, απειλητική και αβάσιμη τη γεμάτη ανακρίβειες και αναλήθειες επίθεση του Π.Α.Μ.Ε. κατά του Δήμου Μεγαλόπολης, όπως αυτή εκφράστηκε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφορικά με την «απόλυση», όπως υποστηρίζουν, πέντε εργαζομένων με ειδικές ανάγκες.
Είναι πολιτικά απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό μία παράταξη που θέλει να ονομάζεται εργατική και να στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να προβαίνει σε ανεύθυνες καταγγελίες και συκοφαντίες, να λαϊκίζει προκλητικά μετ’ ευτελείας και να λασπολογεί άνευ αιδούς και σοβαρότητας, ασκώντας μικροπολιτική, χωρίς προηγουμένως να έχει ζητήσει έστω και μία στοιχειώδη ενημέρωση από το Δήμο Μεγαλόπολης για το ζήτημα στο οπο…

ΜΗΠΩΣ ή ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ;

Δήμαρχε,
ο συνδυασμός μας, αν θυμάμαι καλά, λεγόταν "Δημοκρατική Συνεργασία...
Πράγματι, με πολύ δημοκρατικό τρόπο, έδωσες την ευκαιρία σε όλους τους υποψηφίους σου να εκλεγούν... Τα αποτελέσματα γνωστά!
Πράγματι, λόγω των δημοκρατικών σου πεποιθήσεων, έχεις δώσει στους συμβούλους σου την ελευθερία να μιλούν απολύτως ελεύθερα και να λένε ότι θέλουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Επίσης τα αποτελέσματα γνωστά!
Να ξέρεις όμως το εξής: Όταν οι αρχαίοι Έλληνες διαπίστωναν ότι η πολλή Δημοκρατί έβλαπτε, την αποκαθιστούσαν με την Τυρρανίδα!
Και πράγματι, αρκετοί Τύρρανοι έμειναν στην ιστορία για το καλό που έκαναν στον τόπο τους, περισσότερο από Δημοκράτες!