Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 20, 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

«Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα»
Ενότητα - αγώνας - αναγέννηση, είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Αντώνης Σαμαρά ξεκινώντας την Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ.

Απευθυνόμενος στους νεοδημοκράτες είπε ότι «υπάρχουν στιγμές στη ζωή μίας παράταξης που δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Να είστε περήφανοι που είστε η ασπίδα για την διατήρηση των κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Απευθύνομαι σήμερα σε ένα συναγερμό αγωνιστών που τη 17 Ιουνίου θα είναι κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας κάλεσε τον κόσμο της ΝΔ σε συστράτευση για να κερδηθεί η μάχη «πόρτα πόρτα». Το διακύβευμα δεν είναι η τύχη των κομμάτων αλλά η τύχη της χώρας είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΚΕ είπε ότι παρεμπόδισε τη λειτουργία επιχειρήσεων, φέροντας ως παράδειγμα την Χαλυβουργία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χάιδευε και χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, τους λαθρομετανάστες, το παρ…

ΑΠΟΨΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ

Εικόνα
Για τις πολιτικές εξελίξεις
Οι πολιτικοί μας είναι απατεώνες

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

«Μην περιμένετε οίκτο»
 Χρησιμοποιώντας πρωτόγνωρα σκληρή γλώσσα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας για τους Έλληνες στην εφημερίδα Guardian, δηλώνει ότι τρέφει μεγαλύτερη συμπόνια για τα παιδιά της υποσαχάριας Αφρικής που δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή εκπαίδευση, παρά για τα Ελληνόπουλα που μαστίζονται από την φτώχεια στην Αθήνα.

Η κ. Λαγκάρντ στην ίδια συνέντευξη, που έχει τίτλο «Ηρθε η ώρα να πληρώσετε: Μην περιμένετε οίκτο» και την οποία σημειωτέον ακόμη και η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει ως «αντισυμβατική», προειδοποιεί ότι «ήρθε η ώρα της πληρωμής» για τους Έλληνες. Χρησιμοποιεί δε  έναν όρο που εκπλήσσει: «Ήρθε η ώρα να γίνει απόσβεση της επένδυσης», λέει, εννοώντας προφανώς την χρηματοδότηση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

«Όταν σκέφτομαι την Ελλάδα σκέφτομαι αυτούς που συνέχεια αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους», συνεχίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, προκαλώντας την ερώτηση της δημοσιογράφου αν σκέφτεται και αυτούς που προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς εργασία ή λειτουρ…

ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΑΡ ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΣΟΚ

«Ναι σε συνεργασία με ΔΗΜΑΡ, όχι με ΠΑΣΟΚ»
Στην εκτίμηση πως μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί κυβέρνηση προέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Απέκλεισε κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όχι όμως με τη ΔΗΜΑΡ: «Με τη Δημοκρατική Αριστερά, βέβαια. Εγώ τη βλέπω ως εν δυνάμει σύμμαχο. Αρκεί να αποδέχεται και η Δημοκρατική Αριστερά τις θέσεις μας».

Πάντως, προέβλεψε ότι δεν θα γίνουν τρίτες εκλογές, λέγοντας: «Όμως, αν θέλετε την πρόβλεψή μου, η οποία δεν είναι μόνο πρόβλεψη, κυβέρνηση θα σχηματιστεί οπωσδήποτε. Σε τρίτες εκλογές δεν πρόκειται να πάμε».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ανηλεή πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αν και σημείωσε ότι η κριτική είναι αποδεκτή.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Εικόνα
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης επικεφαλής ο Τζήμερος
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα είναι ο πρόεδρος της «Δημιουργία Ξανά!» Θάνος Τζήμερος, ο οποίος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου συμπράττει με τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο ίδιος ο κ. Τζήμερος στην ΕΤ 3, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι ο συνασπισμός που δημιουργήθηκε θα ξεπεράσει το όριο του 3% και θα μπει στη νέα Βουλή.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Πολιτικές φιλοδοξίες είχε ο Άκης
Αποφασισμένος να συγκροτήσει και νέο πολιτικό πόλο ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να πετύχει την αποκατάσταση της εικόνας του αλλά και την «αυτοκάθαρσή» του στην κοινωνία. Όπως προκύπτει από τις προσωπικές του σημειώσεις, ο πρώην υπουργός είχε ήδη προχωρήσει στο επόμενο σχέδιο του, αμέσως μόλις κατάφερνε το πρώτο που ήταν η αθώωσή του, «πλήρης για όλα». Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκτιμούσε ότι θα μπορούσε όλα αυτά να τα καταφέρει εξασφαλίζοντας προφανώς και τη συνεργασία των MEDIA, στην επιρροή των οποίων υπολόγιζε ιδιαίτερα, αν λάβει κανείς υπόψη τις συχνότατες συναντήσεις που είχε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ.

Στις χειρόγραφες σημειώσεις του, ο πρώην υπουργός Άμυνας αποκαλύπτει την πρόθεσή του για τη δημιουργία ενός... πολιτικού ομίλου που θα του επέτρεπε να πετύχει το άνοιγμα στην κοινωνία, το οποίο ήθελε, ταυτόχρονα με την «πολιτική καταδίκη της σκευωρίας» σε βάρος του. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσοχατζόπουλος γράφει: …

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Δημοσιεύτηκε η απόφαση που ακυρώνει τις διακοπές ρεύματος λόγω χαρατσιού
Άκυρες οι διακοπές ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στου καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» στα ακίνητα, σύμφωνα με την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Η απόφαση ακυρώνει μεν την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με την οποία προβλέπεται διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην περίπτωση μη καταβολής του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων, αλλά δέχεται ως συνταγματικό το μέτρο.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 67 σελίδες του σκεπτικού της κρίνει ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενεων δομημένων επιφανειών δεν παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος και την ΕΣΔΑ, θεωρώντας ότι αποτελεί φόρο προσωρινού χαρακτήρα. Η διάρκειά του, σύμφωνα με την απόφαση είναι διετής και στηρίζεται σε γενικά και αντικειμενικά κριτήρια όπως εμβαδόν, τιμή ζώνης κ.λπ..

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποδίδουν την επιβολ…

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ - ΔΡΑΣΗ

Επισήμως σύμμαχοι Μάνος και Τζήμερος.
Με την πεποίθηση ότι «στις επόμενες εκλογές κρίνονται σχεδόν τα πάντα» τα κόμματα Δημιουργία Ξανά και Δράση, αποφάσισαν κοινή εκλογική κάθοδο, προκειμένου να υπάρξει μια «καθαρή μεταρρυθμιστική φωνή» στη Βουλή, που «θα πιέσει αλλά και θα στηρίξει» την επόμενη κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, όπως δήλωσαν οι επικεφαλής των δύο σχηματισμών Θάνος Τζήμερος και Στέφανος Μάνος, στη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανήγγειλαν τη δημιουργία του συνασπισμού.

Τα δύο κόμματα θα διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους και θα βαδίσουν στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με τα οποία, η Δημιουργία Ξανά έλαβε 2,15% και η Δράση 1,8%.

Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν, στο κατώφλι του 3% για είσοδο στη Βουλή, πέντε βουλευτές στη Δημιουργία Ξανά και τέσσερις στη Δράση, ενώ δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας σε εκλόγιμη θέση, ακόμη και αν υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Ο κ. Μάνος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε …

Ο ΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Ο Άκης τους παίρνει μαζί του.

Του Κώστα Χαρδαβέλα

Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι αυτός ο άνθρωπος που για λίγες μόνο ψήφους δεν έγινε πρωθυπουργός, ο παντοδύναμος και αλαζών νούμερο 2 του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, λειτουργούσε περίπου σαν μαφιόζος του Σικάγου και ούτε καν σε επίπεδο Καπόνε ή Ντίλινγκερ.
Μικρομεσαίος αρχηγός συμμορίας που εκλιπαρούσε και απειλούσε να του στείλουν «κατοστάρες» γιατί είχε ανάγκη ρευστού.
Εμετικά πράγματα.
Να όμως που ο Άκης, αν και πολιτικό πτώμα, τραβάει πλέον μέσα στο βούρκο και παίρνει μαζί του στον πολιτικό τάφο του και όλο το ΠΑΣΟΚ.
Γιατί μέσα από τη δική του ιστορία επιβεβαιώνεται η περιρρέουσα εντύπωση που επικρατεί για το ΠΑΣΟΚ ότι είχε στα σπλάχνα του και πολλά λαμόγια και πολλούς κλέφτες.
Και κάπως έτσι παίρνει όλους η μπάλα και την πληρώνει το σημερινό ΠΑΣΟΚ που βλέπει πιστούς μέχρι σήμερα οπαδούς να φυλλοροούν αηδιασμένοι από τον βόρβορο Άκη προς τα δεξιά και προς τα αριστερά.
Φυσικά, λαμόγια υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ όπως υπάρχουν σε όλα τα αστικά κόμ…

ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Λ. Φαμπιούς: Διακυβεύεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Στις ελληνικές εκλογές αναφέρθηκε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι οι Έλληνες στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου αν θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ.

«Πρέπει ο καθένας να καταλάβει πως αυτό που διακυβεύεται είναι το αν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ. Δεν μπορούμε να θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και να μην κάνουμε καμιά προσπάθεια», υπογράμμισε.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΝΟΥ - ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Κοινή κάθοδος στις εκλογές Δράσης και Δημιουργίας Ξανά
Κοινή κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφάσισαν ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος και ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν το μεσημέρι της Τρίτης.
Την ανακοίνωση της κοινής καθόδου στις εκλογές Δράσης και Δημιουργίας Ξανά ανακοίνωσε μέσω twitter o Στέφανος Μάνος λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο λογαριασμό της Δημιουργίας Ξανά στο Facebook αναρτήθηκε η ανακοίνωση: «Η Δημιουργία Ξανά και η Δράση-ΦΣ σας προσκαλούμε σε κοινή συνέντευξη τύπου την Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 13:00, στο ξενοδοχείο Intercontinental, προκειμένου να ανακοινώσουμε την κοινή μας κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012».

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Αλ. Τσίπρας: Η ΕΕ δεν έχει ενοικιαστές ούτε ιδιοκτήτες
Την εκτίμηση ότι το μνημόνιο οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι, ο οποίος συναντήθηκε με τον ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιερ Λοράν και τον επικεφαλής του γαλλικού Αριστερού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές Ζαν Λικ Μελανσόν.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως «η κ. Μερκελ πρεπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ισότιμη εταιρος στην ΕΕ, η οποια δεν έχει ενοικιαστές ούτε ιδιοκτήτες». Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, είπε ότι «η Ελλάδα είναι μία κυρίαρχη χώρα» τονίζοντας ότι δε θα αποφασίσει για αυτό η Άγκελα Μέρκελ.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Reuters, χαρακτήρισε το μνημόνιο «νεκρό γράμμα» και σημείωσε ότι στόχος του είναι να γίνουν διαπραγματεύσεις για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και επιδίωξή του να σχηματίσει δεσμούς με ομοϊδεάτες Ευρωπαίους.

Την Τρίτη ο κ. Τσιπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΝΔ

Τη συνεργασία στελεχών της και της ίδιας με τη ΝΔ ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιαννη
Πρόσθεσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Όπως είπε «μπροστά στον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας» και τόνισε ότι «πρέπει να αντιταχθούμε στις δυνάμεις του λαϊκισμού είτε είναι δεξιόστροφες είτε αριστερόστροφες».

«Μας ενώνει ο κοινός αγώνας για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και το αδιέξοδο», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου ζητήσαμε τη δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού κινήματος για την Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι καλωσορίζει με χαρά την απόφαση της κα. Μπακογιάννη.

Υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση και να την κρατήσουμε μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ» και εκτίμησε ότι «μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, όμως για να το πετύχει πρέπει να αλλάξει η πολιτική αλλά και να παραμείνει μέσα στο ευρώ».

Νωρίτερα το πολιτικό συμβούλιο εξουσιοδότησε την κα. Μπακογιάνν…

ΧΟΡΩΔΙΑ ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί φίλοι του «Ορφέα»,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ορφέα» Τρίπολης σας καλεί την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 και ώρα 19:30 να παρευρεθείτε στα εντευκτήρια του σωματείου (Φωτάκου 10), στην εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του μαέστρου μας κ. Βασίλη Τζαβάρα. Συγκεκριμένα, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του «Ορφέα» στη συνεδρίαση για την ετήσια τακτική συνέλευση της 29ης Ιανουαρίου 2012, ο χώρος των εντευκτηρίων θα ονομαστεί σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΑΒΑΡΑ» και στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό – χορωδιακό πρόγραμμα και θα γίνει αναφορά στην προσφορά και το έργο του μαέστρου μας κ. Βασίλη Τζαβάρα.
Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας στην εορταστική αυτή εκδήλωση.