Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 27, 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΧ3 & ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ MOTOCROSS ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ3 & Γυναικών στην πίστα Motocross της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη τον Μαϊο
“ΑΡΗΣ” Αθλητικό Σωματείο Μοτοσυκλέτας
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ3 & Γυναικών! Ακόμα ένα βήμα μπροστά !!
Μετά την, απόλυτα επιτυχημένη, διοργάνωσή μας τον Μάϊο του 2010, διοργάνωση που παρακολούθησαν, άμεσα και έμμεσα δεκάδες χιλιάδες θεατές, το σωματείο «ΑΡΗΣ» θα διοργανώσει τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross ΜΧ3, ο οποίος θα συνδιοργανωθεί μαζί με τον δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross Γυναικών !!
Η κορυφαία αυτή εκδήλωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την Ελλάδα, θα διεξαχθεί στις 16&17 Απριλίου 2011 (δοκιμές&αγώνες), στην καταπληκτική και άκρως θεαματική πίστα Motocross της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΧ3 είναι θεσμός με μεγάλη ιστορία αφού αποτελεί την συνέχεια του θρυλικού πρωταθλήματος των 500 κ.ε. αλλά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού συμμετέχουν αναβάτες, από την Β. Ευρώπη (Φινλανδία) μέχρι την Ν. Αμερική (Αργεντιν…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Εικόνα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ολοκληρώνεται το δίκτυο τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης
Υπογράφηκε από το  Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσο Αποστολόπουλο  και τον Δήμαρχο  Μεγαλόπολης  κ. Παναγιώτη Μπούρα η προγραμματική σύμβαση για την επέκταση και ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης, του Δήμου Μεγαλόπολης. Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»  (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) με συνολικό προϋπολογισμό 12.534.366 ευρώ και περιλαμβάνει την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου της τηλεθέρμανσης στη  Μεγαλόπολη, που θεωρείται απαραίτητη για  την μεγιστοποίηση του οφέλους της λειτουργίας ολόκληρου του συστήματος από ενεργειακή και οικονομική άποψη. Η ολοκλήρωση του έργου  θα συμβάλει ακόμη στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων σε μια ήδη επιβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή, ενώ αποτελεί προϋπόθεση για την εύκολη, γρήγορη και οικονομική σύνδεση όλων όσων επιθυμούν να ε…

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΝΑ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο, για να μη γινόμαστε εν αγνοία μας καταναλωτές της Το θέμα των εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια άλλων χωρών φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι, με ερώτηση του ευρωβουλευτή τους Μιχάλη Τρεμόπουλου. Ο τερματισμός των εισαγωγών ενέργειας από χώρες με πυρηνικά εργοστάσια, αποτελεί πάγιο αίτημα του ελληνικού αντιπυρηνικού κινήματος. Η απορρόφηση της πλεονάζουσας ενέργειας από ένα πυρηνικό εργοστάσιο, ιδιαίτερα σε ώρες που η ζήτηση είναι χαμηλή, έχει μεγάλη σημασία για την ομαλή και συνεχή λειτουργία του και την αποφυγή αυξομειώσεων στην ισχύ που έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος και παρουσιάζουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, τα πυρηνικά εργοστάσια φροντίζουν να εξάγεται η ενέργεια αυτή σε άλλες χώρες, ακόμη και σε πολύ  χαμηλές τιμές, τις ώρες που τα ηλεκτρικά δίκτυα της χώρας τους αδυνατούν να την απορροφήσουν. Με τον τρόπο αυτό, όμως, χώρες όπως η Ελλ…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Εικόνα
Τρίπολη 29 Μαρτίου 2011   Προς : κα Πρόεδρο της Οικ. Επιτροπής                  Περιφέρειας Πελοποννήσου Θέμα: « Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό έτους 2011» Κα Πρόεδρε, για μια ακόμη φορά η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου  αντιμετωπίζεται, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει κατά τις συνεδριάσεις της, από τους αρμόδιους για την λειτουργία της, ως ένα εκτελεστικό όργανο των επιλογών τους. Οι αρμόδιοι για την έννομη λειτουργία της, όχι μόνο δεν λειτουργούν την επιτροπή βάσει νόμου αλλά αντίθετα καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας, καταστρατηγώντας τον ίδιο τον νόμο, που μιλά για διαβούλευση , αλλά και σεβασμό όλων των απόψεων. Τελικά δεν δείχνουν σεβασμό  προς τον ίδιο τον πολίτη καθώς εισάγουν προς συζήτηση το κορυφαίο κείμενο δράσης όλων των συγκροτημένων οικονομικών μονάδων,  τον προϋπολογισμό οικ. έτους 2011, με την μορφή του κατεπείγοντος. Την ίδια στιγμή σε άλλες περιφέρειες, όπως αυτές του Ν. Αιγαίου, της Ηπείρου , της Στερεάς Ελλάδας, της Αττικής …

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 30/03/11

Σας ενημερώνουμε  ότι: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης θα συνέλθει  σε τακτική συνεδρίαση, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης, την 30ητου μήνα Μαρτίου του έτους 2011 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 6.30 μ.μ., προκειμένου να συζητηθούν  και να ληφθούν αποφάσεις  για τα  παρακάτω θέματα:

1.Αποδοχή πίστωσης ποσού 3.000,00 € από τη  ΔΕΗ Α.Ε. για την οικονομική ενίσχυση  του Δήμου Μεγαλόπολης για τη διοργάνωση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του καρναβαλιού 2011.
2.Αίτηση της κας Ζιάκα Βαρβάρα για χορήγηση άδειας  χρήσης κοινοχρήστου χώρου στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης για ΄Εκθεση Βιβλίου τις μέρες του Πάσχα.
3.΄Εγκριση του Απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής  Δημοτικού Σχολείου Καρύταινας.
4.΄Εγκριση της αριθμ. 1/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου ΚΑΠΗ Δήμου Μεγαλόπολης, περί έγκρισης του Απολογισμού του Νομικού Προσώπου οικ. έτους 2010.
5.Επιβολή τέλους χρήσης αποχέτευσης, δικαιώματος σύνδεσης και χρήσης αποφρακτικού μηχανήματος και τ…