Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 9, 2014

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ν.4305/2014

Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του αρ.54 του Ν.4305/2014 (ΦΕΚ  237/τ.Α '/ 3 1 -1 0-2 0 1 4 ) «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής  Ασφάλισης», σύμφωνα με τις οποίες θεσπίζεται μεταβατικό σύστημα ρύθμισης  οφειλών όλων των Ασφαλιστικών Οργανισμών, αρμοδιότητας Υπουργείου  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, πλην ΝΑΤ, γνωρίζοντάς σας τα  ακόλουθα για την εφαρμογή τους:
1. ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ Στις διατάξεις του παρόντος εμπίπτουν: • Οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες την 1/10/2014  (μισθολογικής περιόδου έως 31/8/2014) • Οι καθυστερούμενες έως την ανωτέρω ημερομηνία οφειλές, που  τελούν σε αναστολή είσπραξης, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη. • Οφειλές μέχρι την ως άνω χρονική περίοδο που τελούν υπό  καθεστώς ρύθμισης, ύστερα από σχετική αίτηση του οφειλέτη. Η ρύθμιση του ν.4305/14 έχει εφαρμογή για κύριες οφειλές μέχρι ένα  εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ. Για ποσά άνω του 1.000.000 ευρώ παραμένουν  σε ισχύ οι διατάξεις του ν.4152/13. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη…

Το τμήμα ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης, βράβευσε τους αθλητές του

Εικόνα
Το τμήμα ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης, σε μια σεμνή τελετή βράβευσε τους αθλητές του. Αθλητές, που το τελευταίο διάστημα τίμησαν ιδιαίτερα τα χρώματα της ομάδας αφού διακρίθηκαν στις διοργανώσεις που έλαβαν μέρος.
Ταυτόχρονα, βράβευσε και τους ανθρώπους που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στο τμήμα. Ανάμεσα τους είναι και ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του.

Αίσιο τέλος για 27χρονη φοιτήτρια που είχε απαχθεί

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας 27χρονης φοιτήτριας που είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 31 Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.
Οι δράστες στις 09-11-2014 το πρωί άφησαν ελεύθερη τη φοιτήτρια, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι συγγενής παράγοντα του ποδοσφαίρου, στην περιοχή της Κυψέλης. Οι δράστες αρχικά επικοινώνησαν με τον πατέρα της 27χρονης και ζήτησαν 10 εκατ. ευρώ για να την απελευθερώσουν. Ωστόσο, τελικά δέχτηκαν να την απελευθερώσουν με την καταβολή 82.000 ευρώ και η κοπέλα επέστρεψε στους οικείους της υγιής. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση πραγματοποιεί η Ασφάλεια Αττικής. Το χρονικό της απαγωγής
Η περιπέτεια της 27χρονης ξεκίνησε στις 10.30 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου. Οι δράστες τής είχαν στήσει ενέδρα στην οδό Λαζαράδων στην Κυψέλη, την ώρα που πήγαινε στο νυχτερινό κέντρο όπου εργάζεται. Τότε οι απαγωγείς την άρπαξαν, την έβαλαν σε ένα φορτηγάκι και τη μετέφεραν σε άγνωσ…

Η ρύθμιση των 100 δόσεων

Εικόνα
Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία μέχρι και σε 100 δόσεις. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου. Προβλέπονται εκπτώσεις στις προσαυξήσεις που κυμαίνονται από 20% στην περίπτωση που η οφειλή πληρωθεί σε 100 δόσεις μέχρι και 100% για εφάπαξ καταβολή. Εκτός ρύθμισης όσοι καθυστερήσουν να πληρώσουν δύο δόσεις. Ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς είναι έτοιμη η σχετική εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Η εγκύκλιος φτάνει σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία και αμέσως ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών έως και σε 100 δόσεις (ανάλογη είναι η διαδικασία και για την Εφορία). Για την ένταξη στη ρύθμιση αρκεί μία αίτηση, η οποία πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αναγκαία προϋπόθεση είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα από τον Οκτώβριο και μετά.