Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 4, 2012

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

 « Ας σταματήσουν τις νουθεσίες οι όψιμοι «φίλοι» των Μεγαλοπολιτών και των Αρκάδων»

Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τον καταιγισμό ανακοινώσεων, σε απαράδεκτο ύφος, που ξεκίνησε παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου με κοινό παρανομαστή τον «σεβασμό προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης».

«Σεβασμός», που μετά από λίγες σειρές μεταλλάχθηκε σε νουθεσίες και τελείωσε με το να εγκαλεί τους πάντες.
Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για την πλήρη ενημέρωση των Πελοποννησίων πολιτών, πριν βγουν τέτοια κείμενα, να γνωρίζουμε τους λόγους που οδήγησαν, ένα θεσμικό όργανο του Α΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, να πάρει μια τέτοια δημόσια θέση.
Να έχουν όλοι πλήρη ενημέρωση και όχι με επικοινωνιακές φούσκες να προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν εντυπώσεις, γιατί, δήθεν, το θέμα συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης, όταν ακριβώς με την ίδια διαδικασία (προ ημερήσιας) το είχε στις 16.01.12 συζητήσει και το αντίστοιχο θεσμικό όργανο του δήμου Πύλου…

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


ΠΡΟΣ

ΤΑ Μ.Μ.Ε.

Σας ενημερώνουμε ότι :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης, την 7η του μήνα Μαρτίου του έτους 2012 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 6.00μ.μ., προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
1. Αποδοχή πίστωσης ποσού 264.899,42 € από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του Υπουργείου Εσωτερικών τακτική επιχορήγηση μηνός Ιανουαρίου έτους 2012.
2. Αποδοχή πίστωσης ποσού 18.100,00 € από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων του Υπουργείου Εσωτερικών για την κάλυψη δαπανών πληρωμής μισθοδοσίας μόνιμου προσωπικού των ΚΕΠ Δήμου Μεγαλόπολης.
3. Αποδοχή πίστωσης ποσού 9.252,00 € από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.
4. Αποδοχή πίστωσης ποσού 12.592,80 € από πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών Πρόστιμα ΚΟΚ κατά το χρονικό διάστημα 02/11/2011 έως 02/01/20…

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΡΟΖΟ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Εικόνα
Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τη συνάντηση του κ. Μπαρόζο με τον κ. Παπαδήμο Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να αγνοήσει το τεράστιο αναπτυξιακό κενό που υπάρχει στη δανειακή σύμβαση. Πρέπει άμεσα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του ΕΣΠΑ και ο ανακαθορισμός των στόχων του. Η κυβέρνηση οφείλει και μπορεί να διεκδικήσει την χρηματοδότηση ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος της τάξης των 30 δις ευρώ. Χωρίς ανάπτυξη θα παραμείνει η ελληνική οικονομία σε στασιμότητα και η αναζήτηση των εσόδων θα γίνεται μόνο με την περικοπή συντάξεων, μισθών και κοινωνικών δαπανών. Η αναπτυξιακή διαδικασία πρέπει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να ξεκινήσει.


ΚΑΤΩ ΚΑΡΥΕΣ - ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Εικόνα
Κόντρα στην κρίση, στην ανέχεια και την κακή ψυχολογία, λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, οι Κάτω Καρυώτες γιόρτασαν στις 3 Μαρτίου στο εξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, με ρεφενέ κρασί και μεζέδες τον Άγιό τους.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Μεγαλόπολης πραγματοποίησε και φέτος το «Καρναβάλι Μεγαλόπολης». Μια σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Η παρωδία γάμου την Τσικνοπέμπτη, το σόου «Μεγαλόπολη έχεις ταλέντο», οι εκδηλώσεις στην Καρναβαλούπολη, το juniormasterchefπάρτι, το «Σάββατο Αποκριάς στη Μεγαλόπολη», οι εκδηλώσεις αναβίωσης εθίμων στις Τοπικές Κοινότητες Λεονταρίου, Καρύταινας, Δυρραχίου και φυσικά η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση, έβαλαν την πόλη μας σε τρελούς αποκριάτικους ρυθμούς και πρόσφεραν γέλιο και χαρά σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στα παιδιά.
Όλες οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και αγκαλιαστήκαν από τους δημότες μας, που με την αθρόα συμμετοχή τους, τον αυθορμητισμό τους, με τη δράση και το κέφι τους, έδωσαν το μήνυμα ότι αγαπούν και στηρίζουν το «Καρναβάλι Μεγαλόπολης».
Το φετινό καρναβάλι βασίστηκε περισσότερο από ποτέ στην εθελοντική εργασία και προσφορά, σε αυτοσχέδιες ιδέες που τους έδωσαν σάρκα και οστά το προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού …