Το χρονοδιάγραμμα του δρόμου Κόρινθος - Καλαμάτα

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας παίρνει όσο περνάει ο καιρός πιο συγκεκριμένη μορφή. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών υπό τον Αρκά υπουργό Δημ. Ρέππα έχει αρχίσει και παρακολουθεί στενά την πορεία του έργου.
Τα πρώτα μεγάλα βήματα θα γίνουν πριν τα Χριστούγεννα στο Αρτεμίσιο και πριν το Πάσχα με την κατάργηση των στροφών της Μεγαλόπολης.
Αναλυτικά τα νέα δεδομένα είναι τα εξής:
1 Το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί και η δεύτερη σήραγγα στο Αρτεμίσιο (η παλιά που εκσυγχρονίζεται), και πλέον η κυκλοφορία θα γίνεται κανονικά και από τις δύο.

2 Οι εκπρόσωποι των κατασκευαστών πρότειναν στο υπουργείο το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο, μήκους περίπου 13 χιλιομέτρων, να παραδοθεί πλήρως ολοκληρωμένο, χωρίς ελλείψεις και εκκρεμότητες, στο τέλος Μαρτίου, τη Μεγάλη Εβδομάδα.
3 Ολοκληρώνεται η γέφυρα Αλφειού που πλέον μπορεί να κυκλοφορηθεί από οχήματα, ενώ γίνεται και οδοστρωσία στην επέκτασή της.
4 Στον κλάδο Λεύκτρο - Σπάρτη έχουν διανοιχθεί πάνω από 10 χιλιόμετρα. Με βάση τη σύμβαση το τμήμα αυτό συνολικού μήκους 46 χιλιομέτρων, πρόκειται να παραδοθεί το Σεπτέμβριο του 2012. Στόχος, όμως, του ομίλου είναι να δοθεί νωρίτερα, εντός του 2011.
5 Ο όμιλος “Μορέας” εκτιμά ότι στις αρχές Αυγούστου του 2010 μπορεί να είναι έτοιμος όλος ο δρόμος από την Κόρινθο έως και τα Παραδείσια.
6 Προχωρούν οι εργασίες του εθνικού δρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας σε διάφορα σημεία του μέσα στη Μεσσηνία.
7 Στην ευθεία της Αλλαγής, όπου ο “Μορέας” δουλεύει και τον κόμβο, δηλαδή το σημείο της σύνδεσης με το δρόμο Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, έχουν φτιαχθεί οι βάσεις για τη γέφυρα που θα περάσει πάνω από τον υφιστάμενο εθνικό δρόμο.
Πηγή: Isthmos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;