Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 27, 2012

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ή ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ

Εικόνα
Του Χρήστου Ξαγά
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο κόσμος ψήφισε κατά πλειοψηφία εναντίον του Μνημονίου, και έμμεσα κατά της Ευρώπης. Δικαιολογημένα, αν κρίνει κανείς από τις φορολογικές επιδρομές τις οποίες είχε υποστεί τα τελευταία δύο χρόνια το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού. Η επιλογή που έχουμε στις εκλογές που έρχονται είναι αν θα ψηφίσουμευπέρ της ουσιαστικής εξόδου της χώρας από την Ευρώπη, ή αν την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα επιλέγοντας το δύσκολο δρόμο της παραμονής μας στην ΕυρωπαϊκήΈνωση και το ενιαίο νόμισμα.


Η εκλογική δύναμη των τριών κομμάτων που «κέρδισαν», ΣΥΡΙΖΑ,Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή όπως αποτυπώθηκε στις τελευταίες εκλογές,επιβεβαιώνει την παλιά αλήθεια ότι οι άνθρωποι προτιμούν να παρηγορούνται πιστεύοντας σε ένα αισιόδοξο ψέμα, από το να αποδέχονται τη σκληρή πραγματικότητα. Αν στηρίξουμε αυτά τα κόμματα και στις επόμενες εκλογές, μας εξασφαλίζει το ολοκληρωτικό «γκρέμισμα» της χώρας και την πρωτοφανή φτώχεια και δυστυχία που θ…

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Το παιχνίδι των εξουσιών και των μικροσυμφερόντων!!!


του Νικoλάου Γ. Γιαννακόπουλου (Γιόβα) Πολ. Μηχανικός – Μ.Sc.
30-05 -2012
Τελικά αποδεικνύεται εμπράκτως πως παράλληλα με την κεντρική εξουσία που τα τελευταία 30-40 χρόνια λειτούργησε με τις ¨νέες αντιλήψεις¨… (μικροσυμφέροντα, γραφειοκρατία, αναξιοκρατία κ.α.) δεν πήγαν πίσω και οι τοπικές κοινωνίες!!!


Ακολουθώντας σαν τους πιο καλούς μαθητές τα παραδείγματα των δασκάλων τους, οι βαθμοί της αυτοδιοίκησης αποδείχτηκε ότι έκαναν πράξη τις λογικές τις κεντρικής εξουσίας (πελατειακές σχέσεις, ρουσφέτια, σταμάτημα διαδικασιών πηγαίνοντας πολύ πίσω τις τοπικές κοινωνίες, μη αφήνοντας να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν ). Αντίστοιχη περίπτωση είναι και αυτή της βίλας Τουρκοβασίλη που έπεσε θύμα τέτοιων λογικών και διαδικασιών.


Αν ανατρέξουμε στο ιστορικό της υποθέσεως διαπιστώνουμε εύκολα ότι πάντα κάτι ξεκίναγε και στο δρόμο άλλαζε ή σταμάταγε, είτε γιατί άλλαζαν οι υπουργοί και οι αποφάσεις τους, είτε γιατί άλλαζαν οι τοπικοί άρχοντες κάθε 4 …
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ & Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του εορτασμού της Επετείου της Μάχης της Δραμπάλας της Τοπικής Κοινότητας Ακόβου του Δήμου Μεγαλόπολης, που θα γίνουν στις 3 Ιουνίου 2012
στον Άκοβο σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΣ 
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ29 ΜΑΙ 2012
Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τα άδικα και σκληρότατα μέτρα των τελευταίων Κυβερνήσεων κατά της οικογένειας και ιδιαιτέρως της οικογένειας με τρία παιδιά και άνω:
Καταγγέλλουμε τις θέσεις τηςΛαγκάρντ για τα παιδιά και το μέλλον της Ελλάδας, διαφαίνετεαπό τις θέσεις τηςτο πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης και όχι μόνο, που δεν είναι άλλο από την βαθύτερη έννοια της λέξεως (βάρβαροι που σημαίνει ότι μετρώνται με το βάρος του σώματός).
Τα οικονομικά προβλήματα ανάμεσα στο Δ.Ν.Τ. και τον άξονα BRICS ανέδειξαν την Ελλάδα οικονομικά αδύναμη και σ΄αυτό βοήθησαν οι κυβερνήσειςΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. φέρνοντας τους Τρίτεκνους σε απόγνωση με τα νέα μέτρα.
-Περιορίζοντας  το αφορολόγητο όριο, η περίφημη Κυβέρνηση συνεργασίας στα 12000 ευρώ το μέγιστο(κάτω από το όριο φτώχειας για μια οικογένεια με τρία τέκνα) είχε σαν συνέπεια ειδικά οι τρίτεκνες οικογένειες να φορολογούνται περισσότερο από κάθε άλλη οικογένεια ή άγαμο φορολογούμενο. Για οικογένεια με 1 ή 2 παιδιά ο αναλογούν φόρος να εί…