Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 25, 2012

ΠΑΝ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

«Σήμερα βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι…» 30 Μαρτίου 2012 Στην σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Π.Πελοποννήσου εγκρίθηκανσημαντικά οδικά έργα για την Αρκαδία. Μετά το τέλος της το μέλος του Περιφερειακού συμβουλίου Π.Βαλασόπουλος, προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Η Αρκαδία μας , είναι ένας ορεινός νομός της πατρίδας μας, με οδικό δίκτυο που δεν βοηθά στην ανάπτυξη του. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει ένα δίκτυο που παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες. Με τέτοιες υποδομές ούτε ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα επιτυγχάνεται ,ούτε του τουρισμού και πολύ περισσότερο δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των πολιτών. Μετά και τις συγχωνεύσεις των σχολείων υποβάλουμε σε καθημερινή δοκιμασία και τις γενιές που έρχονται και αποτελούν το μέλλον της Αρκαδίας. Ιδιαίτερα δε, στο οδικό δίκτυο της Γορτυνίας και της Κυνουρίας, σε κάθε στροφή εγκυμονεί και έναν κίνδυνο. Με τιςσημερινές της αποφάσεις, η οικονομική επιτροπή και η περιφέρεια Πελοποννήσου, επιτέλους έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στην βελτίωση του, …

ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 και ώρα 08:00 μ.μ., στην Κόρινθο,  στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Κορινθίων (Δ/νση: Κολιάτσου 32), θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για τα πιο κάτω θέματα :
Α. Ενέργειες –Παρεμβάσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου
1.Διαχείριση απορριμμάτων – Η υπάρχουσα κατάσταση και ενέργειες
2.Έγκριση δαπάνης της νομικής τεκμηρίωσης των προσφυγών των Δήμων κατά της  επιβολής προστίμων από την Περιφέρεια για τη λειτουργία των ΧΑΔΑ
3.Δημοτικά  Λιμενικά Ταμεία
4.Αναθεώρηση χαρακτηρισμού οδικού δικτύου
5.Ενέργειες της ΠΕΔ επί της υπ. αριθμ. 55/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οιχαλίας με θέμα: «Υπαγωγή των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Είρας στις Δημόσιες Υπηρεσίες του Νομού Μεσσηνίας»
6.Δημιουργία Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών
Β. Οργάνωση της ΠΕΔ Πελοποννήσου
7.

ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΕΔ Πελοποννήσου στο 50 Φεστιβάλ Ελαιόλαδου & Ελιάς
“Τo λάδι της Πελοποννήσου… ο χυμός της ζωής”
Η ΠΕΔ Πελοποννήσου συμμετέχει στο 5οΦεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 6, 7 & 8 Απριλίου 2012.
Στα περίπτερα Νο 67 & 69, θα προβληθούν προϊόντα επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ελιάς στους Δήμους της Πελοποννήσου, διαμέσου των οποίων, η ΠΕΔ Πελοποννήσου αποσκοπεί στην ανάδειξη και προβολή της ελιάς και των παραγώγων της, ως τα σημαντικότερα αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου.
Την Παρασκευή 6 Απριλίου και ώρα 19.30 στην τελετή εγκαινίων του Φεστιβάλ, θα απευθύνει χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας Παναγιώτης.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η ΠΕΔ Πελοποννήσου θα έχει μια έντονη παρουσία.
Το Σάββατο 7 Απριλίου στις 17.30 στην ενότητα « 5ο συνέδριο γιατην ελιά και το ελαιόλαδο», η Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος…

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων & Τεχνών αναβίωσε τα ιερά νάματα του Ρήγα Βελεστινλή. Ιερή μέθεξη στα νάματα της άγιας προεθνεγερτικής του '21 ιστορικής ανάταξης του γένους ήταν η ανεξίτηλη εκδήλωση της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών, στη φωτογενή ανακαινισμένη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" στην Αθήνα, στις 15 Μαρτίου 2012, για τον Πρωτομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή.             Σε ένα απέραντο, αντιπροσωπευτικό Πανελλαδικό μωσαϊκό παρουσιών  - πέρα από την πυρόεσσα Αρκαδική συμμετοχή - που άφωνο αφομοίωνε τους λόγους των εμβριθών ομιλητών, αλλά και τις μουσικές διανθίσεις των εμπνευσμένων καλλιτεχνών - ερμηνευτών σε μία αήθη πατριωτική έξαρση, αντήχησαν ξανά τα λυτρωτικά κηρύγματα του Ρήγα Βελεστινλή.             Ο πολυμιγής Πρόεδρος της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών Ηλίας Στασινός καλωσόρισε με τα πιο θερμά λόγια τους εκλεκτούς προσκεκλημένους.             Ο διακεκριμένος εκπαιδευτικός Γεώργιος Παναγόπουλος απέδωσε με τη βροντερή φωνή του το…

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: ΠΩΣ – ΠΟΥ – ΠΟΤΕ»
Το  Eπιμελητήριο Αρκαδίας, στα πλαίσια της περιφερειακής ανάπτυξης και του νέου σημαντικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει προς αυτήν την κατεύθυνση διοργανώνει, με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas,  ημερίδα για τις καινοτόμες καλλιέργειες το Σάββατο 7 Απριλίου, στις 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως, με θέμα: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: ΠΩΣ – ΠΟΥ – ΠΟΤΕ»
Σκοπός της ημερίδας αυτής είναι να παρουσιαστεί στο αρκαδικό κοινό, που επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον, οι εναλλακτικές και καινοτόμες καλλιέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή μας και να ενημερωθούν ενεργοί και εν δυνάμει καλλιεργητές.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗ, 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 17.30- 18.00ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 18.15–18.30ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩN Γ. Μπουντρούκας -Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας Δρ. Γ. Καρέτσος – Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών 18.30–21.00