Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 22, 2009

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Ανοιχτή επιστολή έστειλε η αντιπολίτευση του Δήμου Μεγαλόπολης, με την οποία κατηγορεί το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης για φοροεισπρακτική και ληστρική πολιτική και καλεί τους δημότες να μην υπογράψουν συμβόλαιο σύνδεσης με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης, όπως έχει αποφασίσει η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Επιχείρησης, αλλά όπως προτείνει η μειοψηφία, ήτοι ο επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης κ. Σπ. Τσιριγώτης.

Η παραπάνω επιστολή εστάλη ταχυδρομικώς σε πολλούς κατοίκους της Μεγαλόπολης, χωρίς να γνωρίζουμε τον αριθμό βέβαια.

Επί του περιεχομένου της επιστολής δεν είναι ανάγκη να γίνει κανένα σχόλιο, δεδομένου ότι δεν είναι δική μας δουλειά…

Εμείς, ως blog της Παρρησίας ωστόσο, οφείλουμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις, για τον τρόπο και το χρόνο που επέλεξε η Δημοτική Αντιπολίτευση για να ενημερώσει, να προστετεύσει (;) από ενδεχόμενες κακές (;) κινήσεις της Διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης και να υποδείξει πώς πρέπει να κινηθούν οι πολίτες στους οποίους απευθύνεται.


Όσον αφορά στον τρό…

ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ...

Εικόνα
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ:ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ... ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΡΙΑ ΕΥΡΩ (3.727.353,19 €)


ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ REAL ESTATE ΤΗΛ.: 27910... (ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ). 

Κατασκευαστικά και διαχειριστικά -οικονομικά προβλήματα στο Δήμο Μεγαλόπολης

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Οικονομικών

Από αναφορές κατοίκων του Δήμου Μεγαλουπόλεως και σχετικά έγγραφα προκύπτουν τα εξής :
•    Με την αριθμό 356/2006 απόφαση Δημαρχιακής Επιτροπής είχε εγκριθεί να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής στο Δημοτικό Σχολείο του Δ.Δ. Χράνων  του Δήμου Μεγαλουπόλεως ποσού 6.495,97 ευρώ. Από το Ταμείο του Δήμου αναφέρεται ότι έγινε πληρωμή τιμολογίων ποσού 6.497,97 ευρώ που αφορούν στην επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Δ.Δ. Χράνων,  χωρίς να έχουν εκτελεσθεί  σχετικές εργασίες μέχρι την 29-10-2009.
•    Με την αριθμό 304/2006 απόφαση της Δημαρχιακής  Επιτροπής είχε εγκριθεί για να κατασκευασθεί η παιδική χαρά του Δ.Δ. Παραδείσου συνολικής δαπάνης  ποσού  6.899,97 ευρώ. Από το ταμείο του Δήμου αναφέρεται ότι έγινε πληρωμή τιμολογίου (Νο 3/2006) ποσού 6.899,97ευρώ, το οποίο  αναφέρεται στην κατασκευή της παιδικής χαράς του Δ.Δ. Παραδείσου του Δήμου Μεγαλόπολης, πλην όμως οι εργασίες αυτές δεν …

Η κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ Μ. ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Σ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ

Με τίτλο «Μια τελευταία απάντηση» η Μαρία Θεοδωράκη, αποσπασμένη υπάλληλος στο Δήμο Μεγαλόπολης, απαντά μέσω της εφημερίδας ΑΙΧΜΗ, στον αρχηγό της αντιπολίτευσης του Δήμου Μεγαλόπολης κ. Σπ. Τσιριγώτη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα μέσα στο Δ.Σ. ασχολείται έντονα με το ποιος είναι ο μισθός της υπαλλήλου που έχει την ειδικότητα του δημοσιογράφου.
Σας παραθέτουμε την απάντηση της κ. Μ. Θεοδωράκη ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε στην εν λόγω εφημερίδα.

Κύριε Τσιριγώτη, όσο και αν ασχολείσθε με το μισθό και το ωράριο εργασίας μου στο δήμο Μεγαλόπολης, δεν θα βρείτε τίποτα μεμπτό, αφού όλα είναι σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου μου, που είναι υπογεγραμμένες από την πολιτική ηγεσία της χώρας και την ΕΣΗΕΑ.
Μόνο που, αν είμαστε περίπου στην ίδια ηλικία, εγώ εξακολουθώ να εργάζομαι, κάνοντας μάλιστα καθημερινά και ταξίδι δύο ωρών, ενώ εσείς έχετε συνταξιοδοτηθεί ήδη, ως εργαζόμενος στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, δηλαδή δώδεκα χρόνια ως δήμαρχος και …

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Greenpeace ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την έντονη ανησυχία του για τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από ανακοίνωση της Greenpeace και αφορούν το περιβάλλον της Μεγαλόπολης και τη ρύπανση που δέχεται από τη λειτουργία της ΔΕΗ Α.Ε., καθώς και την απάντηση της ΔΕΗ Α.Ε., σύμφωνα με την οποία οι ρυπογόνες μονάδες «θα αποσυρθούν κατά το 2011» εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας.Η δήλωση του  Δημάρχου Μεγαλόπολης αναφέρει τα ακόλουθα:«Έχουμε την ατυχία να ζούμε δίπλα σε έναν από τους πλέον ρυπογόνους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. και ως εκ τούτου ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία βρισκόμαστε σε ένα διαρκή αγώνα για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά μας       και για μας.Ο αγώνας αυτός  έχει εκφραστεί με δεκάδες διαβήματα, ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις που έχουν γίνει με σκοπό να μειώσει η ΔΕΗ Α.Ε. την εκπομπή ρύπων και προπαντός , να προχωρήσει άμεσα  στο οριστικό κλείσιμο των μονάδων Ι και ΙΙ που, ως οι περισσότερο ρυπογόνες, φορτώνουν τον αέρα που αναπνέουμε…