Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 16, 2014

Παίρνει μπροστά η νέα μονάδα αερίου της Μεγαλόπολης

Εικόνα
Η τελευταία παραγωγική επένδυση της ΔΕΗ χρονολογείτο από το 2006. Ωστόσο το τελευταίο 18μηνο, με την ολοκλήρωση ενός επενδυτικού κύκλου που αφορά σε τρεις νέες μονάδες δύο φυσικού αερίου και ένα υδροηλεκτρικό η ΔΕΗ ανανεώνει το παραγωγικό της δυναμικό σε ποσοστό σχεδόν 10%. Η αρχή έγινε με τη μονάδα του Αλιβερίου (Μάρτιος του 2013), ακολούθησε το υδροηλεκτρικό του Ιλαρίωνα (Ιανουάριος 2014) και μέσα στον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί με την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας της Μεγαλόπολης ισχύος 811MW.

Η νέα μονάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την έναρξη της λειτουργίας της, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε προ ημερών την υπογραφή της σύμβασης με τον ΑΔΜΗΕ για τη σύνδεση της μονάδας με το σύστημα. Παράλληλα ο αγωγός του ΔΕΣΦΑ συνολικού μήκους 167 χλμ του ΔΕΣΦΑ και κόστους 109,7 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε μέσα σε διάστημα περίπου 2,5 ετών και είναι έτοιμος να τροφοδοτήσει τη μονάδα με φυσικό αέριο.

Με τις νέες μονάδες που εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν τις επόμενες εβδομά…

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ε.Κ.Α.

Πρόταση
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο & Αναπλ. Γραμματέα του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου στις 20 Οκτωβρίου 2014 υπήρξε ενημέρωση μας ότι η Διοίκηση του ΕΚΑ θα απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ για την κάλυψη των θέσεων εργασίας των 2 υπαλλήλων που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Πριν λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι 2 νέοι υπάλληλοι ανέλαβαν εργασία και μάλιστα με αναγγελία στον ΟΑΕΔ από τις 2 Νοεμβρίου . Αν όντως ισχύουν τα παραπάνω θεωρούμε ότι η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΑ έχει προχωρήσει σε πρωτοφανείς και αυθαίρετες ενέργειες και σε αντίθεση με το καταστατικό του ΕΚΑ (άρθρο 23 παρ. 2) περί του διορισμού υπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο.
Για ενημέρωση του παραπάνω θέματος και σε συνδυασμό με την προετοιμασία και την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ της 27ης Νοεμβρίου σας καλούμε όπως υπάρξει άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΚΑ.
Συναδελφικά
ΛΕΦΑΣ Ιωάννης ΛΕΟΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΜΠΟΖΙΟΥ Ντίνα ΣΑΡΔΕΛΗΣ Κων/νος
ΤΟΥΡΛΟΥΚΗΣ Γεώργιος