Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 13, 2009

Βόμβα Βαρθολομαίου κατά της Άγκυρας

Εικόνα
«Στην Τουρκία αισθάνομαι σαν να με σταυρώνουν καθημερινά.» Με αυτή τη φράση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξαπέλυσε δριμύτατο κατηγορώ κατά του τουρκικού κράτους για την εν γένει συμπεριφορά του απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αλλά και την ελληνική κοινότητα της Πόλης.

Μιλώντας στην εκπομπή «60 minutes» του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο Οικουμενικός Πατριάρχης για πρώτη φορά επιτίθεται ευθέως κατά του τουρκικού κράτους, καταγγέλλοντας την Άγκυρα ότι επιθυμεί την πλήρη εξαφάνιση τόσο της ελληνικής κοινότητας των 4.000 ανθρώπων όσο και του ιστορικού και ιερού ρόλου του Πατριαρχείου.
Βόμβα Βαρθολομαίου κατά της Άγκυρας

«Στην Τουρκία αισθάνομαι σαν να με σταυρώνουν καθημερινά.» Με αυτή τη φράση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξαπέλυσε δριμύτατο κατηγορώ κατά του τουρκικού κράτους για την εν γένει συμπεριφορά του απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αλλά και την ελληνική κοινότητα της Πόλης.
Μιλώντας στην εκπομπή «60 …

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Συνέντευξη Τύπου με θέμα το έργο της Τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης θα

παραχωρήσει ο Δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Μπούρας στα μέσα

ενημέρωσης του Νομού, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα
συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου


ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ


Ημερίδα στις Βρυξέλλες την άνοιξη για τα προβλήματα του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Πράσινων, προγραμματίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ο σχεδιασμός αυτός, όπως και μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες αποτελούν προϊόν της γόνιμης συνεργασίας των Οικολόγων Πράσινων και των Δήμων του Λεκανοπεδίου το διήμερο 21-22 Νοεμβρίου 2009. H συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων με την παρουσία των Τρεμόπουλου, Χρυσόγελου και Κοντούλη, η τεχνική σύσκεψη με φορείς της περιοχής, η ενεργός συμμετοχή των Δημάρχων Μεγαλόπολης κ. Μπούρα Παναγιώτη και Γότρυνος κ. Μιχόπουλου Κωνσταντίνου, έδωσαν τη δυνατότητα στους Οικολόγους Πράσινους να ενημερωθούν για τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, αλλά και να νοιώσουν την αρκαδική φιλοξενία. Η άποψη φιλοξενίας του κ. Μάκη Παπούλια στις εγκαταστάσεις της Αρκαδιανής, έδωσε και το μήνυμα της άλλης ανάπτυξης και της προοπτικής.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Χρυσόγελου προς τον κ. …

Καλλιέργεια αγριαγκινάρας και ιτιάς για την παραγωγή βιομάζας για την Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην αναγκαιότητα εφαρμογής φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής, το ενεργειακό πρόβλημα και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το έργο της Τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη καθώς και τον προγραμματισμό του Δήμου για την ολοκλήρωσή του, τη βιομάζα ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και τη χρησιμοποίησή της στην Τηλεθέρμανση, αλλά και συνολικότερα στο ενεργειακό μέλλον του Δήμου Μεγαλόπολης, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας στην εναρκτήρια ομιλία του, στην Ημερίδα με θέμα την «Καλλιέργεια αγριαγκινάρας και ιτιάς για την παραγωγή βιομάζας για την Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης με πρωτοβουλία του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής Υπηρεσιών Προστασίας του Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης περιοχής Μεγαλόπολης.Για το θέμα της παραγωγής βιομάζας που θα χρησιμοποιηθεί στην Τηλεθέρμανση, ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει ενταχθεί σε πιλοτικό πρόγραμμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, το οποίο υλοποιείται…

Έκτακτο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους άνεργους

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (Ο.Α.Ε.Δ.)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκτακτο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους άνεργους

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού πρόκειται να καταβάλει έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης του ν.3808/10.12.2009, για τη στήριξη των ανέργων.
Δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης είναι:


Α. Όσοι κατά την 3η Νοεμβρίου 2009 εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 12 μηνών).


Β. Όσοι κατά την 10η Δεκεμβρίου 2009, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου:


1. Επιδοτούνται λόγω ανεργίας ή επίσχεσης εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Το ποσό του επιδόματος δεν πρέπει ξεπερνά το ύψος του βασικού επιδόματος ανεργίας, προσαυξημένου λόγω οικογενειακών βαρών (454,25 ευρώ συν 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος κατά περίπτωση).


2. Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι και έλαβαν ή θα λάβουν εντός του 2009 τα εξής ειδικά βοηθήματα


α. βοήθημα μετά τη λήξη επιδότησης ανεργίας (13 ημερομίσθια)


β. βοήθημα μ…

Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης: Ο "Κουμπαράς" του Δήμου δε φτάνει κ. Γερουλάνε...

Την Κυριακή που μας πέρασε 13.12.2009, τα μέλη του Σωματείου για τη διάσωση των αρχαίων θεάτρων του ελλαδικού χώρου, το Διἀζωμα, συνεδρίασαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων, μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας.
Στις εργασίες που έλαβαν χώρα, ο Πρόεδρος του Διαζώματος, κ. Σταύρος Μπένος, έκανε αναφορά για τις έως σήμερα ενέργειες Δήμων και Νομαρχιών, για τη χρηματοδότηση έργων για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων.

Ανέφερε ειδικότερα ότι τέσσερις (4) Νομαρχίες και δύο (2) Δήμοι έως σήμερα έχουν προχωρήσει στη χρηματοδότηση αντίστοιχων έργων:
- H Noμαρχία Αθηνών, με 6.000.000 Ευρώ, το Θέατρο του Διονύσου
- O Δήμος Μεγαλόπολη, με 500.000 Ευρώ, το Θέατρο Μεγαλόπολης
- H Νομαρχία Θεσπρωτίας, με 100.000 Ευρώ, το Θέατρο Γιτάνης
- H Νομαρχία Μαγνησίας, με 50.000 Ευρώ, το Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών
- Η Νομαρχία Ηρακλείου χρηματοδοτεί τη γεωφυσική έρευνα του Θεάτρου Γόρτυνας και
- …