Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 19, 2012
4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ στη Μεγαλόπολη Σάββατο 25 Αυγούστου 2012, ώρα 9.00 μ.μ. Στη Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης.  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: - Χορευτικός Όμιλος Μεγαλόπολης - Τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνας &  Μεγαλοπόλεως - Σύλλογος Αθλητικού Χορού Καλαμάτας "Ξένια" - Λαογραφική Εστία Τρίπολης - Σύλλογος «Πολιτιστική Κληρονομία» Τρίπολη - Χορευτικός Όμιλος Ανάληψη - Χορευτικός Όμιλος  Δήμου Πρέβεζας Μια βραδιά αφιερωμένη στον Ελληνικό Παραδοσιακό χορό.
Εικόνα
Θερσίλεια : Επιτυχία πέραν κάθε προσδοκίας          Με απόλυτη επιτυχία έγιναν την Κυριακή 19 Αυγούστου τα Θερσίλεια, εκδήλωση Λόγου και Μουσικής μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, στο Θερσίλειο Βουλευτήριο των Αρχαίων Αρκάδων. Να σημειωθεί ότι ο Αρχαιολογικός χώρος άνοιξε μετά από 17 χρόνια που παρέμενε κλειστός. Με απόλυτο σεβασμό στον Ιερό χώρο, μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό ακούστηκε ο Λόγος και η μουσική στο Θερσίλειο μετά από 2235 χρόνια. Δηλαδή για πρώτη ίσως φορά μετά την καταστροφή της Μεγαλόπολης το 223 προ Χριστού από τον Βασιλιά της Σπάρτης Κλεομένη. Χαιρετισμό και εισαγωγή εκ μέρους του Δήμου και της Οργανωτικής Επιτροπής απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης Τάσος Κάβουρας. Η αρχαιολόγος Άννα Μιχοπούλου έκανε μία σύντομη Ιστορική αναφορά για το Θερσίλειο Βουλευτήριο. Και η Μίνα Καρατζογιάννη φιλόλογος καθηγήτρια ανέλυσε σε ελεύθερη μετάφραση τον ύμνο στην Αρετή του Αριστοτέλη. Στη συνέχεια ακούστηκα
Εικόνα
Eργατικό ατύχημα στη Μεγαλόπολη Εργατικό ατύχημα με έναν νεκρό συνέβη το Σάββατο 18 Αυγούστου  το απόγευμα στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Ο άτυχος 45χρόνος Βαγγέλης Γιαννόπουλος εργαζόταν στον αποθέτη λιγνίτη Θ21 στην αυλή λιγνίτη της μονάδας 3. Είχε ξεκινήσει την εργασία του στις 15.00 και είχε πάει στο μηχάνημα ολομόναχος (όπως συμβαίνει και με πολλούς άλλους εργαζομένους) και κατά τις 17.30 το μηχάνημά του βγήκε εκτός λειτουργίας. Επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις που του έκαναν, στο σημείο μετέβησαν αμέσως άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι τον εντόπισαν να έχει πέσει κάτω και να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης αλλά στη διαδρομή εξέπνευσε. Η αστυνομία και κλιμάκιο της ΔΕΗ πραγματοποιούν έρευνες, για να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος. Το πτώμα του άτυχου εργαζομένου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να γίνει νεκροψία.