Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 3, 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σας ενημερώνουμεότι: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης θα συνέλθεισε τακτική συνεδρίαση, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης, την 11ητου μήνα Απριλίου του έτους 2011 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ., προκειμένου να συζητηθούνκαι να ληφθούν αποφάσειςγια ταπαρακάτω θέματα: 1.΄Εγκριση του Απολογισμού της ¨Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Λεονταρίου¨.
2.΄Εγκριση της αριθμ. 5/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου Παιδικού Σταθμού Δήμου Μεγαλόπολης, περί έγκρισης του Απολογισμού του Νομικού Προσώπου οικ. έτους 2010.
3.΄Εγκριση της αριθμ. 8/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικού Σταδίου Δήμου Μεγαλόπολης, περί έγκρισης του Απολογισμού του Νομικού Προσώπου οικ. έτους 2010.
4.Αποδοχή πίστωσης ποσού 165.588,50 € για την καταβολή δαπανών εξόφλησης του έργου του Ε.Π. ΚτΠ «Ανάπτυξη Πληροφοριακών και Τηλεματικών Υποδομών και Υπηρεσιών για τους Δήμους Μεγαλόπολης – Γόρτυνος – Τρικολώνων – Φαλάνθου – Φαλαισίας 2…

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σας ενημερώνουμε ότι, Παρασκευή 8, Σάββατο 9και Κυριακή 10 Μαρτίου 2011, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Μεγαλόπολης, θα προβάλλεταιη ταινία «Μια φορά και ένα…μωρό» Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παυλοπούλου, Πέτρο Φιλιππίδη, Σάκη Μπουλά, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Τζόυς Ευείδη, Ταξιάρχη Χάνο, Άννα Παναγιωτοπούλου, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Γιώργο Σουξέ. Υπόθεση: Ο Νώντας, ένας 50αρης, άνθρωπος της νύχτας – κοινώς «λαμόγιο», σταματά με το αυτοκίνητό του κάπου στο πουθενά , για να κάνει την ανάγκη του. «Άνθρωπος από κάτω!»…ακούγεταιμια φωνή και κάπως έτσι γνωρίζει το Αλκιβιάδη, ένα συμπαθή νοικοκύρη που χρωστάει παντού, που τον απατά η γυναίκα του, που δεν απέκτησε ποτέ παιδιά και για όλους αυτούς τους λόγους έχει δεθεί στις γραμμές του τρένου για να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο Νώντας που ταξιδεύει με σκοπό να βρει τη μητέρα της Περσεφόνης του μωρού που του έχει «φορτώσει» κάποιααπό τις πρώην το, θα ελευθερώσει τον Αλκιβιάδη και θα τον πάρει μαζί του – θέλει δε θέλει. Έτσι, κάπου μεταξύ σέξι εσωρούχων…

Ο κ. ΝΙΚ. ΛΥΓΕΡΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Σύλλογος τριών Τέκνων   << Ο ΑΡΚΑΣ  >> με την διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης και την συνεργασία του Μουσείου  Καραθεοδωρή που έχει έδρα την  Κομοτηνή πραγματοποιήσαμε ενημερωτική Ημερίδα με θέμα (συμβολή του Καραθεοδωρή στην Στρατηγική) στις 5/4/11 στην βιβλιοθήκη του Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης.
Παραβρέθηκε και τον ευχαριστούμε ο καθηγητής μαθηματικός, στρατηγικός σύμβουλος (ιδιαιτέρα πολυπραγματογνώμων ποιητής, ζωγράφος κλπ με IQ 189 το μεγαλύτερο στην Ευρώπη) κ. Λυγερός Νικόλαος.
Η παρουσία του ευφυέστερου Έλληνα είναι τιμή για την Μεγαλόπολη.
Την Ημερίδα τίμησαν αντιπροσωπεία της Περιφέρειας με τον Αποστολόπουλο Δημήτριο, η αντιπροσωπεία της μαθηματικής εταιρείας με τον κ. Γκόνη, παραβρέθηκαν επίσης καθηγητές και στρατιωτικοί όπως και όλοι οι μαθητές του Γενικού Λυκείου.
Προς τον Σύλλογο έστειλε χαιρετισμό ο βουλευτής Αρκαδίας και Γ.Γ. Της Ν.Δ. κ. Λυκουρέτζος.
Ο Σύλλογος θα μοιράσει DVD της ομιλίας του κ. Λυγερού στους μαθητές.
Το μήνυμα της …

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο .      Το φετινό μήνυμα της 7ης Απριλίου είναι «Η ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ένα ζήτημα μείζoνος σημασίας  για τον άνθρωπο και την εξάπλωσή της σε παγκόσμιο επίπεδο».     Συγχρόνως ζητήματα όπως οι Κλιματικές Αλλαγές, η Προνοσοκομειακή Φροντίδα, τα Λοιμώδη Νοσήματα, οι Διατροφικές Συνθήκες είναι θέματα που πρέπει να μας απασχολούν.       Σήμερα, περισσότερο από 50% του πληθυσμού του πλανήτη, ζει στις πόλεις και το ποσοστό αυτό συνέχεια αυξάνεται. Η αστικοποίηση είναι μια πραγματικότητα. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας έχει σκοπό να επιστήσει την παγκόσμια προσοχή στο θέμα της υγείας ώστε να τεθεί η υγεία στο επίκεντρο της αστικής πολιτικής. Συγχρόνως δεν πρέπει να εγκαταλείπεται η πρόληψη στις άλλες μικρότερες περιοχές.
Οι κίνδυνοι της υγείας που έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο είναι:
*Η αυξημένη έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες (ατμοσφαιρική ρύπανσ…