Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 8, 2010

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ - ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στις 04.08.2010 η Επιτροπή Καταστατικού & Πιστοποίησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξέδωσε Κατευθυντήρια Οδηγία σχετικά με τις διαδικασίες των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψηφίων Δημάρχων. Το κείμενο της Οδηγίας έχει ως εξής:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Ε.ΚΑ.Π.)
ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ No 72 Για τις διαδικασίες προκριματικών εκλογών ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, του Κανονισμού Ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων στις Δημοτικές Εκλογές και την από 27-07-2010 Εγκύκλιο του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου για την πιστοποίηση των εκλογικών διαδικασιών καθορίζονται και τα ακόλουθα :
1. Δημοσιότητα


Κυρίαρχο στοιχείο της τελικής πιστοποίησης θα είναι η ευρεία δημοσιότητα στα τοπικά ΜΜΕ των διαδικασιών, των προσώπων και των πολιτικών μηνυμάτων. Οι υποψήφιοι μπορούν να διακινήσουν έντυπο υλικό υποστήριξης της υποψηφιότητας τους. Δεν επιτρέπονται όμως, η ανάρτηση πανώ ή φωτογραφιών, η αποστολή SMS και αρνητικών μηνυμάτων.
2. Υποψηφιότητες


Όλοι οι υποψήφ…

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η "ΑΠΟΘΗΚΗ" ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

«Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δε δεχόμαστε να γίνουμε η “αποθήκη” αποβλήτων της Πελοποννήσου και θα αγωνιστούμε με όποιο τρόπο χρειαστεί, όπως έχουμε άλλωστε πολλές φορές αποδείξει, για να εξασφαλίσουμε το μεταλιγνιτικό μέλλον του τόπου μας και των επόμενων γενεών του, με όρους βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης».
Το παραπάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας σε γραπτή δήλωσή του με αφορμή το ρεπορτάζ της «Ε» από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στην οποία ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε υποστηρίξει ότι η αρκαδική πόλη προορίζεται να εξυπηρετήσει, για ένα τρίμηνο, στη διαχείριση των απορριμμάτων 5 δήμων της Μεσσηνίας.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης απαντά και στον επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπινη και Ομορφη Πόλη» Βασίλη Κοσμόπουλο, ο οποίος -στην ίδια συνεδρίαση- είχε εκφράσει τη θέση πως τα ορυχεία της ΔΕΗ στο λεκανοπέδιο μπορούν να αποτελέσουν την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων στην Περιφ…

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ Φ/Β ΠΑΡΚΟΥ;

Στις 16 Ιουνίου 2010 προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός για την κατασκευή του Φ/Β Πάρκου. Τότε ΄"ξαναφούντωσε" η ιστορία, με εκατέρωθεν αντιπαραθέσεις, του τύπου "να γίνει - να μη γίνει", γράφαμε κι εμείς για τα ανταποδοτικά οφέλη (σύμφωνα με όσα ανέφερε Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ), "φιλοδωρήματα" χαρακτηρίσθηκαν από κάποιους, τέλοσπάντων, με αυτή την προκήρυξη έγινε πάλι ένας ψιλο-χαμός.
Έναν μήνα πριν (Μάιος), στο blog είχαμε γράψει ότι τελικά οι δύο (2) προσφυγές στο ΣτΕ (η μία από οργανώσεις κυνηγών και έναν συμπολίτη μας και η άλλη από έτερους συμπολίτες μας - μην τα ξαναλέμε...) που ήταν να εκδικασθούν το Μάιο, αναβλήθηκαν για το Νοέμβριο του 2010 και Ιανουάριο του 2011 αντίστοιχα. Έτσι, είχαμε γράψει ότι τα πουλάκια θα μπορούν απρόσκοπτα να ... αναπαράγονται για λίγους ακόμα μήνες, ίσως και για πάντα, εάν οι προσφυγές γίνονταν δεκτές.
Όταν έγινε λοιπόν η διακήρυξη, ερωτήθηκαν οι επιτελείς της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., πώς προχωρούν, αφού οι προσφυγές …