Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 1, 2009

Η ΦΑΛΑΙΣΙΑ ΜΕ ΓΟΡΓΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Η ΔΟΞΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΩΔΗ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 στο γήπεδο της Μεγαλόπολης έγινε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης και ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ.
Η ομάδα της Φαλαισίας εμφανώς καλύτερη και πιο έμπειρη, επικράτησε της ομάδας της Μεγαλόπολης με σκορ 3-1.
Το παιχνίδι έμοιαζε να είναι “ΔΟΞΑ” εναντίον “ΔΟΞΑΣ” μιας και οι περισσότεροι παίκτες της Φαλαισίας ήταν ποδοσφαιριστές, μέχρι πρόσφατα, της Δόξας.
Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο οι ποδοσφαιριστές της Δόξας είχαν ακόμη δυνάμεις, ήταν αμφίρροπος με λιγοστές φάσεις για γκολ και από τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Φαλαισίας επικράτησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο πετυχαίνοντας και τα τρία τέρματα, από εκεί και μετά φάνηκε να λειτουργεί το συναίσθημα από τους πρώην ποδοσφαιριστές της Δόξας και το παιχνίδι άρχισε να κυλά ανιαρά μέχρι τη λήξη του.
Η ομάδα της Μεγαλόπολης βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με -5 βαθμούς, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπως για πρώτη φορά στην ιστορία συμβαίνει η Φαλαισ…

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ: 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ: ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Εικόνα
ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗΣτην είσοδο της Καρύταινας επήλθε κατάρρευση του οδοστρώματος σε μήκος 300 μέτρων περίπου καιβάθος 4 μέτρων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα πυρόπληκτα χωριά Ατσίχολος – Μάραθα- Σαρακίνι- Παλαιόκαστρο – Κρυονέρι και προς το Δήμο Ηραίας να μην έχουν οδική σύνδεση και να είναι αποκλεισμένα για πέμπτη ημέρα.
Ο Δήμαρχος Γόρτυνος Κων/νος Μιχόπουλος δήλωσε ότι έχει ενημερώσει τους αρμόδιους Υπουργούς και την Περιφέρεια για αυτή την πρωτόγνωρη καταστροφή.
Έχει ήδη καλέσει λόγω του κατεπείγοντοςεργολήπτες – τεχνικούς να καταθέσουν προσφορές για την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης.

Η πρώτη εκτίμηση που έγινε με μηχανικούς της ΤΥΔΚ Αρκαδίας υπερβαίνει τις 300.000,00€.

Ο Νίκος Κωστόπουλος στηρίζει Ντόρα

Δήλωση ΝΙΚΟΥ Δ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους Κ.Ε. Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πιο κρίσιμη, ίσως, καμπή της 35χρονης ιστορίας της. Μετά το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου, καλούμαστε να εκλέξουμε τον αρχηγό που θα μας κάνει και πάλι περήφανους, που θα ασκήσει σκληρή, αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση και θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη, στις επόμενες εκλογές.

Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας έχουν ικανότητες και ασφαλώς αξίζουν την εκτίμηση όλων μας. Και όλοι θα πρέπει να έχουν ρόλο στο κόμμα την επόμενη μέρα.
Όμως, κάποιος υποψήφιος ξεχωρίζει, με τη διαδρομή, τις ικανότητες και τις προοπτικές που δίνει. Η Ντόρα Μπακογιάννη.
Με τη δυναμική της παρουσία στην κεντρική πολιτική σκηνή, τα τελευταία 15 χρόνια, την αδιάλειπτη προσφορά της στο κόμμα, τις πολιτικές της θέσεις, τις μάχες που έδωσε και κέρδισε και με τη δυνατότητά της να απευθυνθεί σε ψηφοφόρους εκτός του στενού κομματικού μας χώρου, αποτελεί εγγύηση για την πορεία της παράταξής μας. Είναι η …

Τέλος στην απόσυρση των ΙΧ αποφάσισε η κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε το μέτρο της απόσυρσης των παλιάς τεχνολογίας ΙΧ αυτοκινήτων, όπως αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε, μετά τη συνάντηση των αρμοδίων υπουργών Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Περιβάλλοντος κ. Τίνας Μπιρμπίλη.
Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, υπάρχει αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού τους. Πλέον, θα επιβαρυνθούν πολύ τα αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών, ενώ θα μειωθεί το τέλος για τα μικρότερου κυβισμού οχήματα.
Τέλος, η ιδέα του «πράσινου δακτυλίου» αποσύρεται, για την ώρα, προκειμένου να γίνει μία ευρύτερη και συνολική μελέτη.
Στη νέα ρύθμιση τα τέλη κυκλοφορίας χωρίστηκαν σε τέσσερις κλάσεις ανάλογα με το έτος και τον κυβισμό του αυτοκινήτου. Η κ. Μπιρμπίλη είπε ότι το μέτρο αυτό θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο ενός συνολικού πακέτου για την πολιτική αυτοκινήτου και τη βιώσιμη κινητικότητα όπως είναι ο τεχνικός έλεγχος, οι κάρτες καυσαερίων, η ενίσχυση του ρόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς, τα δίκτυα των πεζοδρόμων, των ποδηλατοδρόμων, της ήπιας κυκλοφορίας, η αντιμετώπιση…

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Δημ. Αβραμόπουλος

Εικόνα
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απέσυρε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 
Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι δεν επιθυμεί να είναι μέρος αυτής της κρίσης, αλλά ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των αγώνων.


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Αβραμόπουλου έχει ως εξής:
«Στις 13 Οκτωβρίου, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος, θέτοντάς την, στην κρίση των φίλων και των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Θεώρησα, ότι η κρίση που ακολούθησε τη συντριπτική ήττα της παράταξής μας, αποτελεί ταυτόχρονα τη μεγάλη της ευκαιρία να μετατρέψει τη διαδικασία εκλογής σε απαρχή μιας πορείας ανανέωσης και της παράταξής μας και του πολιτικού μας συστήματος.

Για το λόγο αυτό, επέμεινα, από την αρχή σε μία αναγκαία προϋπόθεση: να ανοιχτεί το Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθε…