Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 10, 2011

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΔΒΑ

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η Μεγαλόπολη για τη δημιουργία ΧΔΒΑΤο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης αποφάσισε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις το επόμενο δεκαήμερο, με αφορμή την έγκριση κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Το δημοτικό συμβούλιο καταγγέλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και τη ΔΕΗ και αποφάσισε επίσης να προσβάλει την σχετική απόφαση στο Συμβούλιο Επικρατείας και την ΕΕ. Συγκρότησε, επίσης, επιτροπή που θα οργανώσει τις κινητοποιήσεις, αποτελούμενη από τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Μπούρα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την απόφαση στο χώρο θα γίνεται υγειονομική ταφή κυρίως αμιαντοτσιμέντου που θα αποξυλωθεί από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και από δημόσια κτίρια όλης της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο χώρος που πρόκειται να αναπτυχθεί…

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΔΒΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Εικόνα
ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΔΒΑ ΣΤΟ ΛΚΜ ΔΕΗ
Το Δ.Σ. Μεγαλόπολης συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 15 Ιουλίου ύστερα από τη δημοσιοποίηση της αιφνιδιαστικής απόφασης 200969/5-7-2011 του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία αναφέρεται στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο “Κατασκευή και λειτουργία χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης της ΔΕΗ Α.Ε.”. Η απόφαση υπογράφεται από την Κ. Μπιρμπίλη Υπουργό ΠΕΚΑ(!), τον Υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη και τον Υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο. Η παρούσα απόφαση κοινοποιείται στο Δήμο Μεγαλόπολης, στο Δήμο Γόρτυνος(!) και στη Νομαρχιακή Αυτ/ση Αρκαδίας(!). Η απόφαση αυτή είναι νομικά διάτρητη, όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις. Βεβαίως εκτός της ημερομηνίας της απόφασης και την υπογραφή της αρμοδίας Υπουργού, η οποία την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν ήταν Υπουργός του ΥΠΕΚΑ, λόγω ανασχηματισμού, υπάρχουν και ά…

ΔΕΔΕΣ - ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΟΥΝ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Έντονη «κινητικότητα», σκεπτικισμός και προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χ. Μαλαπάνη. Το θέμα συζητήθηκε και κατά την προχθεσινή σύσκεψη των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Τρίπολη, χωρίς όμως να ανακοινωθεί κάτι επίσημα, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι πληροφορίες λένε ότι μεταξύ των στελεχών και των περισσοτέρων συμβούλων επικρατεί «αναβρασμός», τη στιγμή που ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γ. Δέδες, σε δήλωσή του με αφορμή την παραίτηση Μαλαπάνη, κάνει λόγο για άμεσες επιπτώσεις στη συνοχή της πλειοψηφούσας παράταξης στην περιφέρεια και θέτει θέμα κύρους και αποκατάστασης της δημοκρατικής λειτουργίας των περιφερειακών οργάνων. Από την άλλη,  ο γραμματέας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας και περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πετρόπουλος ζήτησε την άμεση σύγκλιση των μελών του συνδυασμού της ΄Νέας Πελοποννήσου΄ για να τεθούν στο τραπέζι όλα τα θέματα για την περαιτέρω λειτουργί…

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡ. ΜΑΛΑΠΑΝΗ

Δήλωση του Νίκου Γόντικα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη παραίτηση του κύριου Μαλαπάνη Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.
Διέξοδος απ’ το συνονθύλευμα τους σχήματος Τατούλη στη Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων της πλουτοκρατίας του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Στον αντιδημοκρατικό και προσβλητικό κατήφορο του κυρίου Τατούλη διέξοδος είναι η συσπείρωση και η πάλη με τη Λαϊκή Συσπείρωση, το Π.Α.ΜΕ. και τις άλλες λαϊκές, ριζοσπαστικές δυνάμεις στο κοινωνικό επίπεδο και η συμπόρευση, κι ας μην συμφωνεί κανείς σε όλα, με το ΚΚΕ για βαθιές και ριζοσπαστικές αλλαγές στο πολιτικό επίπεδο, στο πεδίο της εξουσίας.

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 και ώρα 8.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης θα μιλήσει ο διακεκριμένος Οικονομολόγος και Αρθρογράφος της Εφημερίδας “ΠΟΝΤΙΚΙ”, Δημήτρης Καζάκης. Θα δεχθεί ερωτήματα και θα δώσει απαντήσεις σε όλα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαλόπολης, την 13η του μήνα Ιουλίου του έτους 2011 ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 6.00μ.μ., προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
1. Συζήτηση σχετικά με τη διάθεση πιστώσεων αποκατάστασης ζημιών πυρόπληκτων περιοχών από τις πυρκαγιές Αυγούστου 2007 των πρώην Δήμων Μεγαλόπολης, Γόρτυνος και Φαλαισίας.
2. Διάθεση πίστωσης για τη διοργάνωση πολιτιστικών μορφωτικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2011».
3. Αποδοχή πίστωσης ποσού 323.646,38 € έκτης (στ΄) δόσης μηνός Ιουνίου των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκ/σης και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης για το έτος 2011.
4. Αποδοχή πίστωσης ποσού 18.516,95 € από τους ΚΑΠ του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκ/σης και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης από Πρόστιμα ΚΟΚ για το χρονικό διάστημα 2/3/2011 έως 2/5/2011.
5. Περί τρόπου εκτέλεσης του έργου «Ανέγερση Νέου Δημαρχείου…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Εικόνα
ΒασίληςΠαπακωνσταντίνου Το παιχνίδι παίζεται… Σε όλη την Ελλάδα…”
Μετά από ένα χειμώνα γεμάτο δυνατές κραυγές και μελωδικούς ψιθύρους, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τους εξαίρετους μουσικούς του είναι εδώ για να ζωντανέψει τις βραδιές μας και να ηλεκτρίσει τη διάθεση μας!!!Και αυτό το καλοκαίρι ο Βασίλης πιο επίκαιρος από ποτέ… βρίσκει την αλήθεια μέσα στα τραγούδια… ντύνει με όμορφες μελωδίες τις σκέψεις μας… δίνει ρυθμό στις ανησυχίες και μας παρασύρει σε μουσικές διαδηλώσεις που κανείς δεν πρέπει να λείψει…Μαζί του η δυναμική παρουσία της Τάνιας Κικίδη , που ενώνει «Δύση και Ανατολή» με την κρυστάλλινη φωνή της και φωνάζουν μαζί «Πόσο μου λείπεις…»Όσο οι «σωτήρες»  παίζουν το δικό τους παιχνίδι για τις δικές μας ζωές εμείς δηλώνουμε παρών… στέλνουμε τα δικά μας χαιρετίσματα… κρατάμε την ουσία… ονειρευόμαστε και δηλώνουμε με βεβαιότητα πως το Παιχνίδι Παίζεται Ακόμα!!!!
Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 21:30 στο χώρο του Ε.Π.Α.Λ. Μεγαλόπολης
Σημεία  Προπώλησης: Δημαρχείο Μεγαλόπολης (τηλ. 2791…