Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 1, 2010

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, την Παρασκευή 06.08.2010, υπέγραψε Σύμβαση με την εταιρία ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΕΛΑΝ Α.Ε. (http://www.pelan.gr/), με βάση την οποία θα υπάρξει συνεργασία με αντικείμενο την ανακύκλωση α. Ηλεκτρικού και Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού, β. Αυτοκινήτων, γ. Λαμπτήρων και φωτιστικών, με δυνατότητα επέκτασης της Ανακύκλωσης και σε πλαστικό, γυαλί και αλουμίνιο, πέρα από το χαρτί που ήδη λειτουργεί Πρόγραμμα. Από τη συνεργασία του Δήμου με την εταιρία ΠΕΛΑΝ Α.Ε., θα προκύψουν και έσοδα για το Δήμο.
Μετά την εμπειρία από το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του χαρτιού, που φάνηκε ότι όλοι μας ανταποκριθήκαμε θετικά, έστω κι αν στην αρχή υπήρξαν μερικά παρατράγουδα, η επέκταση του Προγράμματος Ανακύκλωσης και στα παραπάνω υλικά είναι βέβαιο ότι θα περιορίσει σημαντικά τον όγκων των υπολοίπων απορριμμάτων που έως σήμερα αποτίθενται στη χωματερή του Δήμου.

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΙΚΑ!

Τον περασμένο Φεβρουάριο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης υπογράφτηκε, μεταξύ του Δήμου Μεγαλόπολης και εκπροσώπων του Ταμείου Διαχείρισης Πόρων Εκτέλεσης Αρχαιολογικών Έργων (ΤΔΠΕΑΕ), Προγραμματική Σύμβαση για τη συνέχιση των εργασιών αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης. Ο προϋπολογισμός των εργασιών που θα εκτελούνταν ήταν ύψους 500.000,00€, με πιστώσεις από το 3ο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) Μεγαλόπολης. Στη συγκεκριμένη συνάντηση παρευρίσκονταν, πέραν από στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, και οι κ.κ. α. Σταύρος Μπένος, πρώην Υπουργός και νυν Πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα", που δραστηριοποιείται για τη διάσωση των αρχαίων θεάτρων της χώρας και β. Καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ένας επιστήμονας, ακούραστος ανασκαφέας του αρχαίου κόσμου. Η Προγραμματική Σύμβαση έγινε προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο, τις οποίες εκτελούσε η Επιστημονική Ομάδα Μεγαλόπολης, υπό τον Αρχαιολόγο κ. Δ. Ζιρώ. Επρόκειτο για μια γενναία οικ…

ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ...

Είχαμε γράψει σε προηγούμενη καταχώρηση σχετικά με τα "χρίσματα" και τα "επιχρίσματα"... Ως φαίνεται, τα κόμματα εξουσίας (κατ' ευφημισμό πλέον, γιατί εξουσία ασκεί πλέον μόνον η Τρόικα) δείχνουν να αποφεύγουν σαν το διάβολο το λιβάνι, τουλάχιστον στην επαρχία, να δώσουν τα "χρίσματα" σε υποψήφιους δημάρχους... Αντιλαμβάνονται ότι η κίνηση να δώσουν χρίσματα σε "μπουμπούκια" που οι τοπικές κοινωνίες τα έχουν "καταδικάσει", είναι κίνηση αυτοκτονίας. Κι αυτό γιατί δε θέλουν να καρπωθούν τη μήνιν των πολιτών. Επειδή όμως τα κόμματα είναι έρμαια των τοπικών, νομαρχιακών, περιφερειακών κομματικών παραγόντων, που επιμένουν να προωθούν τα κάθε λογής "μπουμπούκια", η θηλιά στο λαιμό των αρχηγών ολοένα και στενεύει... Κι έτσι, ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, επιλέγουν την οδό των δημοψηφισμάτων, των τοπικών εκλογών κοκ, για την ανάδειξη των "χρισματούχων"... μεταθέτοντας τις ευθύνες στο λαό.
Επιλέγουν μεθόδους όμοιες με αυτή που ε…

ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Την Κυριακή 1η Αυγούστου έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Πολύβιος ημερίδα σχετικά με την Πρόταση για τη δημιουργία του Παρρασίου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς.Πρόκειται για μια Πρόταση που βασίζεται στην ιδέα του Αμερικανού Καθηγητή D. G. Romano, ο οποίος επί πολλά χρόνια, κάθε καλοκαίρι, είναι επικεφαλής αρχαιολογικών αποστολών από αμερικανικά Πανεπιστήμια, που ασχολούνται με ανασκαφές και έρευνες στον ευρύτερο χώρο της Ιεράς Κορυφής του Λυκαίου Όρους.
Ο Καθηγητής κ. Romano, για το έως σήμερα έργο που έχει τελεσθεί στο Λύκαιο Όρος, καθώς και για όλες τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες διατηρεί την ιστοσελίδα http://www.lykaionexcavation.org/. Σε αυτήν υπάρχει πλούσιο υλικό για ο,τιδήποτε αφορά το Λύκαιο Όρος. Μέσα από την περιήγηση σε αυτό τον ιστοχώρο ο επισκέπτης θα διαπιστώσει ότι η Πρόταση για τη δημιουργία του Παρασσίου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δηλαδή ενός Πάρκου που θα περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή του Λυκαίου Όρους, καλύπτωντας μια μεγάλη περιοχή μεταξύ των Νομών Αρκαδ…