Δικομματισμού «τεμενάδες» στο κεφάλαιο


Πρόσφατα το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού ανακοίνωσε τις «ευχαριστίες» του για τις «χορηγίες» της ΔΕΗ ΑΕ και του «Ιδρύματος Λάτση», που συμφωνήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ. Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ-Τ, τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Τρίπολη παραδόθηκε από τη ΔΕΗ ΑΕ στην ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών - Κλασικών Αρχαιοτήτων ένα τετρακίνητο όχημα, βάσει σύμβασης «πολιτιστικής χορηγίας» που υπογράφτηκε τον περασμένο Μάη. Το ΥΠΠΟ-Τ «ευχαριστεί τη ΔΕΗ ΑΕ για την προσφορά της η οποία θα καλύψει ανάγκες μετακίνησης του προσωπικού της ΛΘ΄ ΕΠΚΑ στο χώρο αρμοδιότητάς της».
Καταρχήν, να σημειωθεί πως πάγιο αίτημα και μόνιμη έλλειψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας είναι τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα! Επί χρόνια οι αρχαιολόγοι αναγκάζονται, όπως πολλάκις έχουν καταγγείλει, να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα των εργολάβων για να πάνε στις ανασκαφές. Οταν δε βάζουν από την τσέπη τους το κόστος μεταφοράς, που τους οφείλεται επί χρόνια.... Αντί, λοιπόν, οι κυβερνήσεις να λύσουν αυτό το αυτονόητο πρόβλημα... «ευχαριστούν» τις εταιρείες, ανάγοντάς τες σε «σωτήρες».
Ομως, τον Οκτώβρη του 2005, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αναδείχθηκε η καταστροφή από τη ΔΕΗ του αρχαιολογικού χώρου των Κυπαρισσίων στη Γόρτυνα της Αρκαδίας (!) Οπως προέκυψε στη συνεδρίαση η ΔΕΗ ΑΕ, χωρίς να ρωτήσει τη δημόσια Αρχαιολογική Υπηρεσία, προχώρησε στην επέκταση του λιγνιτωρυχείου στη Μεγαλόπολη, με αποτέλεσμα, όπως σημείωνε η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, να προκαλέσει καταστροφές στα κατάλοιπα του αρχαίου οικισμού και να ρίξει μπάζα σε αρχαίους τάφους!
Η περίπτωση του «Ιδρύματος Λάτση» αφορά στη «χορηγία» του για το σύστημα πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Ακόμη και σε αυτήν την καταστροφή, η κυβέρνηση της ΝΔ «περίμενε» το 1,5 εκ. ευρώ από το «Ιδρυμα» για να προχωρήσει σε αυτό το αναγκαίο έργο. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, διά του ΥΠΠΟ-Τ ανακοινώνει ότι (σ.σ. οι υπογραμμίσεις δικές μας): «Με συνέπεια και υπευθυνότητα προς τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, το κοινωφελές ίδρυμα "John S. Latsis Public Benefit Foundation" ανέλαβε να χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας (...)». Τέτοιοι «τεμενάδες» στο κεφάλαιο...
Θυμίζουμε ότι το νόμο της ΝΔ περί «πολιτιστικής χορηγίας» τον ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ ως «αντιπολίτευση»...
Πηγή:Ριζοσπάστης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ