Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 12, 2012

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ «ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ»

Του Ηλία ΣιαμέλαΝα τον χαρακτηρίσω Τσάμπερλεν; Όχι, θα είναι λίγο. 0 Τσάμπερλεν, πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, υποχωρούσε μπροστά στις αξιώσεις του Χίτλερ …για χάρη της ειρήνης! Όμως, παρά τις συμφωνίες του Μονάχου ο πόλεμος ήρθε, όπως ήρθαν και οι εκατόμβες, οι φούρνοι και τα κρεματόρια…

Ο δικός μας, τούτο το αστραφτερό «παγόβουνο», με το επίπλαστο όνομα Βενιζέλος, τούτη η πικροπονοδότρα γλωσσική μηχανή του συστήματος, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση.

Υποχωρεί μπροστά στις αξιώσεις του χιτλερικού περίγυρου της ομόσπλαχνής του Μέρκελ, όχι για χάρη κάποιας περιπόθητης ειρήνης, μα γιατί όντας συνειδητός «Εφιάλτης», θέλει ν’ ανοίξει διάπλατα το δρόμο στα σχέδια των επικυρίαρχων. Γι’ αυτό κυκλογυρίζει στην πολυάρματη τέχνη των κραυγών και του αυταρχισμού.

Ο ωρυόμενος Χίτλερ με τις κραυγές του, κυριάρχησε στις καρδιές των ναζί. Τούτος ο δικός μας, βαρύς, οξύθυμος κι οξύχολος, με τη δικτυόκλωστη ευφράδεια ενός «απερινόητου» συνήγορου, προσπαθεί να επιβληθεί στο κοινοβούλιο και στο λαό, προ…

ΒΙΓΛΕΣ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Μεγαλόπολης, σε συνεργασία με τις Οργανώσεις Εθνικής Αντίστασης, θα τελέσουν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, μνημόσυνο, για τους 212 Έλληνες πατριώτες που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24-2-1944, στη θέση «Βίγλες» Μαλλωτά Μεγαλόπολης.

Η τελετή θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στις 10.00΄π.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία.

Στη συνέχεια, θα γίνει μετάβαση στον τόπο της εκτέλεσης, όπου θα τελεστούν επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


26 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα ΚυριακήΏρα 7.00 π.μ.: Όρθρος και θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ, μετά του Ιερού Κλήρου.Ώρα 9.45 π.μ.: Προσέλευση των επισήμων στο Δημοτικό ΚατάστημαΏρα 10.00΄π.μ.: Προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό.

Τέλεση Μνημόσυνου, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκτελεσθέντων πατρ…

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεγαλόπολης με την αγγελία του θανάτου του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Βασίλη Μαντζώρη, του τέκνου της πόλης της Μεγαλόπολης, συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα την 14η του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ., για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ενός Ευπατρίδη της πολιτικής που τίμησε με το ήθος και το έργο του τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Να αποδώσουν την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον πατριώτη, που διακρίθηκε για την προσήνεια, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος, την ηπιότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του, αλλά και την αγάπη του για την Αρκαδία και την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεγαλόπολη.

Ο συμπατριώτης μας Βασίλης Μαντζώρης, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη της Μεγαλόπολης, καταγόμενος από την Τοπική Κοινότητα Κωτιλίου, εξελέγη Βουλευτής Αρκαδίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών και διετέλεσε Υπουργός Εμπορίου και Υπουργός Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας, κατά την περίοδο 1990 -1993 στη Κυβέρνηση…