Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 7, 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Εικόνα
ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 10/6/2015 Συμμετοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στη δημόσια διαβούλευση σχετικά με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).
Την 1η Ιουνίου 2015 τέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε δημόσια διαβούλευση, έως και την 12η Ιουνίου 2015, το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Με τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης το Σχέδιο θα προχωρήσει προς ψήφιση στη Βουλή. Από τη σύντομη μελέτη του Σχεδίου, διαπιστώσαμε ότι περιλαμβάνονται στοιχεία που μας αφορούν άμεσα: Ειδικότερα: Α) Προτείνεται η οριστική παύση των διαδικασιών ΣΔΙΤ που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) (Σελ. 25). Β) Κατατάσσεται η Μεγαλόπολη ως περιοχή στην οποία παράγονται σημαντικές ποσότητες επικινδύνων αποβλήτων. Γ ) Φωτογραφίζεται η Μεγαλόπολη, και ειδικότερα τα λιγνιτορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ, ως εν δυνάμει περιοχή προς κατασκευή και λειτουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης επικινδύνων αποβλήτων, χωρίς την εφαρμογή οιουδήπο…

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ 14.6.2015

Εικόνα

"Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας", του Ι Γ Ασημακόπουλου

Εικόνα
Από το megalopolifm.blogspot.gr
«ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ» Γράφει ο Ι. Γ. Ασημακόπουλος Πέρασε ένας χρόνος από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όπου στη μάχη του «χθες» με το «αύριο», νικητής βγήκε το «χθες» καλυμμένο πίσω από το πρόσωπο του νέου δημάρχου. Αντί η λαϊκή ετυμηγορία, να γίνει για τον τόπο αφετηρία ενός νέου ξεκινήματος προς τα εμπρός, έγινε σκαλοπάτι να πατήσει ο παλαιοκομματισμός με ότι κακό κουβαλάει στην καμπούρα του. Έτσι η «νέα» δημοτική αρχή, προσηλωμένη στις πρακτικές του «χθες», οδηγεί το Δήμο Μεγαλόπολης όλο και πιο βαθιά στην απαξίωση και στην παρακμή. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Η συνδετήρια οδός, παρά τις διθυραμβικές ανακοινώσεις του δημάρχου για το τελείωμα της εντός τριμήνου απ’ όταν ανέλαβε καθήκοντα, παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες και η Μεγαλόπολη μένει αποκομμένη επ’ αόριστον από τον κόσμο.
Το αρχαίο θέατρο, παρά τις πανηγυρικές θριαμβολογίες για ξεκίνημα της αναστήλωσης του, παραμένει έρμαιο των καιρών. Όσο για τι…

Τατσόπουλος: Γιάννη Πανούση, μην τους κάνεις τη χάρη, παραιτήσου τώρα

Εικόνα
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Πέτρος Τατσόπουλος καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας Γιάννη Πανούση να παραιτηθεί, «όσο είναι ακόμη καιρός», όπως τονίζει χαρακτηριστικά. Αναλυτικά το σχόλιο του Πέτρου Τατσόπουλου: «Γιάννη Πανούση. Ειλικρινά. Με όσα ίχνη αξιοπρέπειας σού έχουν απομείνει. Για τη σταδιοδρομία σου στο πανεπιστήμιο. Για την ιστορία σου στη Δημοκρατική Αριστερά. Για την έντιμη προσπάθειά σου ν' αποδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ένα μπουλούκι λαϊκιστών χωρίς ειρμό και έρμα. Για τη λύσσα των μικρονοϊκών που σε στοχοποιούν. Μην τους κάνεις τη χάρη να εξαναγκαστείς σε παραίτηση. Τώρα. Όσο είναι ακόμη καιρός. Μόνος σου. Παραιτήσου».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Θ. Πάγκαλος: Δεν θα ψηφίσω για πρόεδρο του ΠαΣοΚ

Εικόνα
«Γιατί αυτό το πράγμα έχει τελειώσει πια για μένα»

"Ο - πώς λέγεται ο από την Αρκαδία, αυτός ο γιατρός, ο κοντός; - ο Κωνσταντινόπουλος, που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του"Την Τρίτη 9 Ιουνίου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το ΠΑΣΟΚ και τις εκλογές στην Τουρκία.
Συνέντευξη Θ. Πάγκαλου

Για τις εκλογές στην Τουρκία «Θεωρώ καταρχήν ότι ήταν ένα μεγάλο βήμα της δημοκρατίας προς τα εμπρός. Οι Κούρδοι είναι κάτι μεταξύ 15-20% του πληθυσμού της Τουρκίας. Γι’ αυτό το λόγο υπήρχε στην Τουρκία ένα ποσοστό για να μπεις στη Βουλή, για όλη τη χώρα ένα 10%, το οποίο είναι τερατώδες, δεν υπάρχει πουθενά ένα τέτοιο ποσοστό. Δεύτερο κόμμα μετά τον κ. Ερντογάν, ο οποίος είναι μουσουλμάνος κι όχι μόνο μουσουλμάνος, είναι δραστήριος μουσουλμάνος κι έχει παίξει σημαντικό ρόλο, εγκληματικό και ένοχο ρόλο στην διαμόρφωση των τζιχαντιστών, διότι τους τζιχαντιστές υποστηρίζουν αυτός, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, μετά, έρχεται το κεμαλικό κόμμα, το οποίο είναι εν…

Πατέρας και κόρη Κωνσταντοπούλου είχαν συνάντηση με τον Νίκο Δένδια

Εικόνα
Στην αρχή δικαιολογήθηκαν πως η συνάντηση ήταν τυχαία, εν συνεχεία τη βάφτισαν «κοινωνικού χαρακτήρα» και τέλος «άνευ πολιτικού περιεχομένου»Μία από αυτές τις πολιτικές συναντήσεις που δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι μπορούν να γίνουν συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Κολωνακίου. Τη συνάντηση αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», με τίτλο «Η Ζωή ανάμεσα σε Νίκους», και γράφει, μεταξύ άλλων πως στην αρχή δικαιολογήθηκαν πως η συνάντηση ήταν τυχαία, εν συνεχεία τη βάφτισαν «κοινωνικού χαρακτήρα» και τέλος «άνευ πολιτικού περιεχομένου».
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η κόρη του, πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, και ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο ίδιο τραπέζι και συζητούσαν επί μακρόν. «Πρώτος στο καφέ-εστιατόριο στην πλατεία Κολωνακίου ήρθε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος πήγε κατευθείαν στο τραπέζι όπου καθόταν ο κ. Δένδιας. Εν συνεχεία προσήλθε η Ζωή και έδεσε η παρέα. Κάποια στιγμή πατήρ και θυγατέρα έφυγα…

ΣΥΡΙΖΑ: Πλησιάζουν τους 50 οι «ύποπτοι» να μην ψηφίσουν τη συμφωνία

Τελευταίο χτύπημα οι 22 βουλευτές που ζήτησαν από τον Τσίπρα αυξήσεις αντί Μνημονίων - Ισχυρό μήνυμα στο Μαξίμου το γεγονός ότι προέρχονται από όλες τις τάσεις του κομματος - Διαφωνίες και στην Πολιτική Γραμματεία για τη συμβιβαστική γραμμή της κυβέρνησηςΜεταξύ εκβιασμών από τους δανειστές και πιέσεων από το εσωτερικό του κόμματος κινείται πλέον η κυβέρνηση. 
Την ώρα που οι Θεσμοί και οι ευρωπαίοι εταίροι σκληραίνουν την στάση τους δυσκολεύοντας την επίτευξη μίας έντιμης συμφωνίας, στο εσωτερικό του κόμματος εντείνεται η δυσαρέσκεια και αυξάνονται εκείνοι που ζητούν από την κυβέρνηση, όχι απλώς να  μην υποχωρήσει στις “παράλογες” όπως εκτιμούν απαιτήσεις, αλλά και να αρχίσει να υλοποιεί φιλολαικές δεσμεύσεις. 

Το χθεσινό κείμενο των 22 βουλευτών που ζητούν από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη νομοθέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την επαναφορά του κατώτατου μισθού και την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος συνιστά ισχυρή προειδοποίηση προς το Μέγαρο Μαξίμου. Έχει ιδιαί…

Νέα επίθεση Τζήμερου σε Τσίπρα: «Αγοράκι μου, σε φτύνει το σύμπαν»

Εικόνα
«Σου λένε κατάμουτρα ότι είπες ψέματα, δεν έχει ξαναλεχθεί τέτοιο πράγμα για πρωθυπουργό ευρωπαϊκού κράτους κι εσύ σφυράς αδιάφορα;»Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει, μέσω facebook, ο Θάνος Τζήμερος, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό του αφού τον καλεί να παραδεχτεί ενώπιον των εταίρων μας, «είμαι ηλίθιος». Η συγκεκριμένη ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου έχει ως εξής:  
«Αγοράκι μου, σε φτύνει το σύμπαν, σου λένε κατάμουτρα ότι είπες ψέματα, δεν έχει ξαναλεχθεί τέτοιο πράγμα για πρωθυπουργό ευρωπαϊκού κράτους κι εσύ σφυράς αδιάφορα; Έχεις ατράνταχτο επιχείρημα, το οποίο άρχισε σιγά - σιγά να το χρησιμοποιείς, θα σου χρησιμεύσει και στο δικαστήριο αύριο: "Δεν είπα ψέματα κε Γιουνκέρ, ηλίθιος είμαι. Τα πιστεύω αυτά που λέω. Δεν μου κόβει του κακομοίρη. Δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να λέω και πού. Έχω μείνει στην εποχή του Λυκείου Αμπελοκήπων." Όσο πιο γρήγορα υιοθετήσεις αυτή τη στάση τόσο το καλύτερο για σένα. Κάν' το τώρα γιατί…

Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι και τοσο νορμάλ;

Εικόνα
Θέμος Αναστασιάδης


Το κόμμα γέννημα θρέμμα του Μνημονίου μπορεί να φάει μέχρι και τον Τσίπρα!

Μεγάλη κουβέντα είπε ο «εθνικός ευεργέτης μας» (όταν γραφτεί η Ιστορία θα φανεί), ο Γιούνκερ, που μαζί με τους Αμερικανούς κράτησε με τα δόντια τα βόρεια σκληρά κράτη της Ε.Ε. από το να μας πετάξουν έξω. Αφού το σκέφτηκε, μετά τα 14 δευτερόλεπτα εκκωφαντικής σιωπής που ακολούθησαν την ερώτηση του δημοσιογράφου, είπε τελικά: «Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα, αλλά όχι το κόμμα του που... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ». Ενδεχομένως κάτι τέτοιο να σκεφτόταν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν αιφνιδιαστικά έβλεπε το περασμένο Σου-Κου το 45% των κάθε λογής διαφωνούντων να στρέφεται εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή. 

Ενα συνονθύλευμα ανθρώπων και απόψεων που ζητούν ρήξη, χάος, κυβέρνηση εργατών - συνδικαλιστών - συνταξιούχων των ΟΤΑ και διάφορα άλλα ονειρικά, και κρύφτηκαν αυτή τη φορά πίσω από τον ξεκάθαρο και σταθερό στις «άλλες» απόψεις του Λαφαζάνη. Και πιθανότατα αυτό το κομμάτι, το... ΠΙΟ ΑΜΠΝΟΡΜΑΛ τού ήδη όχι και τό…

Πάγκαλος: «Ο Τσίπρας είναι ένας ημιμαθής που λέει όλο μπούρδες»

Εικόνα
«Ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος»Είναι ανώμαλο μια κυβέρνηση να αποτελείται από μαρξιστές- λενινιστές και «Καμμένους ψεκασμένους» - «Θα φύγουν κλοτσηδόν», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή τουΕπίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ο Τσίπρας είναι οπαδός του κομμουνισμού και της δικτατορίας ορισμένων ‘φωτισμένων’, πάνω στη πλειοψηφία». Όπως είπε: «Δεν πιστεύουν στη δημοκρατία οι άνθρωποι αυτοί. Δημοκρατία είναι μία και είναι η αστική δημοκρατία, με αντιπροσωπευτικότητα στο κοινοβούλιο. Τα άλλα όλα, όπως η γνήσια, η αυθεντική, η προλεταριακή, η εργατική, η κινέζικη, η γιαπωνέζικη ή η κογκολέζικη δημοκρατία, είναι κατασκευάσματα για να επιβληθεί δικτατορία από ορισμένους ελάχιστους ανθρώπους πάνω στη πλειοψηφία. Αυτό γίνεται και ετοιμάζεται στη χώρα μας…»

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εκτίμησε ότι κάποια στιγμή θα επέλθει ρήξη, αλλά «όχι ως τσαχπίνικο επίτευγμα …

Ευλαβικό προσκύνημα του Μητρ. Πατρών και του Θεοφ. Κερνίτσης στα Μοναστήρια του Τρικόρφου Φωκίδος

Εικόνα
Ιερό προσκύνημα πραγματοποίησαν σήμερα ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μαζί με τον βοηθό του Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο στα Μοναστήρια του Τρικόρφου, συνοδευόμενοι υπό του Πρωτοσυγκέλου της Ι.Μ. Πατρών Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αρτεμίου και του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμβροσίου.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, υποδέχθηκαν στην είσοδο της ανδρώας Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος μετά του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και των πατέρων αυτής. Οι καμπάνες του μεγάλου καμπαναριού της Μονής ήχησαν χαρμόσυνα την ώρα της αφίξεως των Αρχιερέων, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος Φωκίδος μετά του Καθηγουμένου οδήγησαν στο Καθολικό της Μονής για να προσκυνήσουν τους Αγίους Αυγουστίνο Επίσκοπο Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, που είναι αφιερωμένο το Μοναστήρι. Αμέσως μετά στο συνοδικό της Μονής προσφέρθηκε το μοναστηριακό κέρασμα και ο Σεβασμιώτατος Φωκίδος, ξενάγησε στους εσωτερικούς κ…