Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 26, 2015

Η Άμφισσα υποδέχθηκε το Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού (ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Εχθές το απόγευμα η Άμφισσα δέχθηκε την εξής ιδιαίτερη ευλογία. Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Κριμαίας προσέφερε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του ιατρού, στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος. Το Ιερό Λείψανο το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, πλαισιούμενος υπό των Αρχιερέων Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Πατρών κ. Χρυσοστόμου στην κεντρική πλατεία Αμφίσσης.  Άρχοντες, κλήρος και λαός υποδέχθηκαν με κάθε τιμή το Ιερό Λείψανο του θαυματουργού Αγίου Λουκά και το οποίο θα παραμείνει επί 3ήμερο προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό Αμφίσσης.

Επιμένει ο Μητρόπουλος: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις συντάξεων του 2012. Να καταβληθούν τα αναδρομικά

Εικόνα
Οριστική είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που ψηφίστηκαν το 2012, επιβεβαίωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Δικαστικό μπλόκο σε περαιτέρω μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις βάζει, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε εκ νέου ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα βγει την επόμενη εβδομάδα και κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις που έγιναν το 2012 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Στην ίδια απόφαση αναφέρεται, όπως υποστήριξε, ότι "με τα δεδομένα και εκτιμώντας το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί η κυβέρνηση να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις". Ο ίδιος εξήγησε ακόμη ότι με βάση αυτ…

Παπαδημούλης κατά Ξηρού : Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν τον εμπόδισαν να σκοτώνει

Εικόνα
Ποια απάντηση έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στον Σάββα Ξηρό για την άρνησή του να φορέσει βραχιολάκι.
Την έντονη αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη προκάλεσε η συνέντευξη του Σάββα Ξηρού και πιο συγκεκριμένα οι δηλώσεις του για το βραχιολάκι. Το καταδικασμένο για τρομοκρατία, μέλος της 17 Νοέμβρη επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την ηλεκτρονική επιτήρηση. "Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δηλαδή αυτό περιγράφεται στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ξηρός. Η απάντηση του κ. Παπαδημούλη, που ήταν και η πρώτη αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε λίγες ώρες αργότερα. Σε σχόλιο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο ευρωβουλευτής τόνισε: "Ο Σ. Ξηρός λέει όχι στο βραχιολάκι λόγω θρησκευτικών πεπ…