Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 22, 2010

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ 300 MW ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ"!

Στα Νέα της Παρασκευής δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ σχετικά με την πρόθεση της ΔΕΗ να κατασκευάσει Φωτοβολταϊκό Πάρκο στην Κοζάνη, ισχύος 300 MW! Στο δημοσίευμα αναφέρονται ειδιότερα τα ακόλουθα:
"To σχέδιο επιχειρείται να φιλοξενηθεί σε έκταση που μπορεί να ξεκινά από τα 5.000 αλλά να φτάσει μέχρι και τα 8.000 στρέμματα, αναλόγως του πόσα από τα πολλές χιλιάδες ανεκμετάλλευτα στρέμματα των πρώην λιγνιτωρυχείων της Κοζάνης θα διαθέσει η ΔΕΗ. Το κοινοπρακτικό σχήμα που θα προκύψει θα ελέγχεται σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά 51% από τη ΔΕΗ και κατά 49% από τον ξένο εταίρο (οι πληροφορίες μιλούν για την αμερικανική ΑΕS που δραστηριοποιείται σε πάνω από 30 χώρες παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες) ενώ καταβάλλεται προσπάθεια η συμφωνία να έχει κλείσει πριν από τη ΔΕΘ, ώστε να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό ως ένα μεγάλο έργο πράσινης ανάπτυξης σε μια άκρως επιβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή. Αναλόγως της έκτασης στην οποία θα κατασκευαστεί, η ισχύς του πάρκου μπορεί να ξεκινήσει από τα 200 …