Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 9, 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που οργάνωσαν ο Δήμος Μεγαλόπολης και το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, όπου παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης για την δημιουργία και ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης.  Νωρίτερα είχε προηγηθεί μια σύντομη περιήγηση στο χώρο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο. Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παν. Μπούρας καλωσόρισε τους καλεσμένους και όσους παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση, τόνισε μεταξύ άλλων ότι μετά από πολλούς κόπους και προσπάθειες είμαστε στην ευχάριστη θέση να δρέψουμε τους καρπούς μιας πρωτοβουλίας που ξεκινήσαμε από την προηγούμενη θητεία μας. Είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή στη πόλη και σε ολόκληρο το νομό Αρκαδίας. Έκανε ειδική αναφορά στη νέα γενιά όπου στόχος του Δήμου είναι να μπορέσει να παραμείνει στον τόπο και να έχει τη δυνατότητα εξέλιξης, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από ικανούς και καταρτισμένους νέους. Μίλησε με θερμά…

ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Ομάδα Πρόληψης της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας διοργανώνει ημέρα σπιρομετρήσεων το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 στο Εκκλησιαστικό Κέντρο, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγαλόπολης, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία των πνευμόνων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Α) 9.30 π,μ. έως 13.30 μ.μ.: Πραγματοποίηση σπιρομετρήσεων. Η σπιρομέτρηση είναι μια δοκιμασία με την οποία ελέγχεται η λειτουργία των πνευμόνων καθώς το άτομο φυσά σε μια απλή συσκευή.
Είναι απλή και ανώδυνη διαδικασία.


Β) 13.30 μ.μ. έως 14.00 μ.μ.: Ομιλία με θέμα "Το κάπνισμα και οι επιπτώσεις του στην υγεία των πνευμόνων" από τον Επίκουρο Καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λουκίδη Στυλιανό, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Μεγαλόπολης.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλ…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Προγραμματική σύμβαση για την επέκταση και ολοκλήρωση του δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης υπεγράφη μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του Δήμου Μεγαλόπολης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των επιλέξιμων δαπανών για την εκτέλεση του έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 12.534.366 ευρώ.
Η αναγκαιότητα επέκτασης του δικτύου είναι απαραίτητη, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «για την αποδοτική, από ενεργειακή και οικονομική άποψη, λειτουργία ολόκληρου του συστήματος τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης, καθώς και για την εύκολη, γρήγορη και οικονομική σύνδεση όλων των δυνητικών καταναλωτών στο δίκτυο τηλεθέρμανσης».
Το έργο περιλαμβάνει ειδικότερα την υλοποίηση δύο υποέργων: «Μελέτη - Κατασκευή της επέκτασης του δικτύου διανομής Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης (Β'Α Φάση)», που αφορά την ολοκλήρωση του υφιστάμενου δικτύου τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης και «Επέκταση του δικτύου διανομής Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης (Β'Α Φάση…

ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ... ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ;

Εικόνα
Οι φήμες, που μάλλον θα επιβεβαιωθούν, μιλούν ότι θα πωληθούν μονάδες της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στη Μεγαλόπολη και το Αμύνταιο. Ο λόγος, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον υποστηρίζει το Υ.ΠΕ.ΚΑ., είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) "πιέζει" την Ελλάδα να αποκόψει περίπου το 40% της συνολικής συμμετοχής της Δ.Ε.Η. Α.Ε., στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, σε εθνικό επίπεδο, γιατί έως σήμερα η Δ.Ε.Η. Α.Ε. λειτουργεί ως ... μονοπώλιο στη χώρο της ενέργειας και δεν αφήνει ... άλλα παιδάκια να "παίξουν"!!! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ξεκάθαρο πετσόκομμα τη Δ.Ε.Η. Α.Ε., που ήδη έχει σχεδιαστεί και συντελλείται, προκειμένου να μην σταθεί τίποτα όρθιο σε αυτό τον τόπο. Ακόμα όμως και σε τέτοιες συνθήκες, όπου η χώρα βάλλεται από παντού, το τοπικιστικό πνεύμα εξακολουθεί να υπάρχει, ακόμα και σε επίπεδο των εθνοπατεράδων μας, με το αζημίωτο βέβαια... Έστω λοιπόν κι αν είναι αληθινή η "πίεση" που δέχεται η Ελλάδα, προκειμένου να μεταβιβάσει το 40% της συμμετοχής της Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε ιδιώ…

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...

Εικόνα
Σύμφωνα με το άρθρο 41 του Καταστατικού του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), "Ο Πρόεδρος εκλέγεται άμεσα από τα Μέλη και από τους Φίλους του Κινήματος κάθε τέσσερα (4) χρόνια και ένα τουλάχιστον μήνα πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Η διαδικασία εκλογής ρυθμίζεται με Κανονισμό του Εθνικού Συμβουλίου.Η προκήρυξη της εκλογής του Προέδρου γίνεται με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, που αποφασίζει και για την κατάρτιση της λίστας των υποψηφίων Προέδρων και τη διενέργεια της εκλογής εντός 30 ημερών.".
Εφόσον το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει τροποποιηθεί, τότε οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει σύντομα να ξεκινήσουν, εάν ληφθεί υπόψη ότι οι προηγούμενες εκλογές που ανέδειξαν το σημερινό Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου ως Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έγιναν στις 11 Νοεμβρίου 2007, ήτοι πριν από τέσσερα (4) χρόνια...
Θα εφαρμοσθεί ή όχι το Καταστατικό λοιπόν; Θα το διαπιστώσουμε σύντομα!