Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 25, 2009

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ

Σε ρεπορτάζ του ΠΡΟΚΟΠΗ ΦΙΟΓΙΑΚΑ στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, με τίτλο «Σχέδιο για αρχιπέλαγος καθαρής ενέργειας», η Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη εξηγεί τη στρατηγική της Κυβέρνησης για «πράσινο» Αιγαίο μέσα σε 10 χρόνια.
Η Υπουργός αφού αναφέρθηκε στο πόσο ωφέλιμες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τόνισε ότι «αυτό που προέχει είναι σε πρώτη φάση να ξεμπλοκάρουν οι αιτήσεις για τις ΑΠΕ που έχουν μπλοκάρει χρόνια». Επίσης επισήμανε ότι, το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ, που κατέθεσε ο πρώην Υπουργός κ. Γ. Σουφλιάς δεν θα αναθεωρηθεί συνολικά, ωστόσο θα συμπεριληφθούν ορισμένες παρατηρήσεις που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης.
Η κ. Μπιρμπίλη στάθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση του μπλοκαρίσματος του Φωτοβολταϊκού Πάρκου στη Μεγαλόπολη. «Είναι ένα έργο που έχει μπλοκάρει από την τοπική κοινωνία. Θα το δω βήμα προς βήμα. Δηλαδή προτιμάμε αντί για ένα Φ/Π στην περιοχή να έχουμε για παράδειγμα έναν ΧΥΤΑ;»,…

1o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή με μεγάλη επιτυχία το 1 Συνέδριο Νέων της Μεγαλόπολης.
Μια δράση , μια εκδήλωση του Δήμου Μεγαλόπολης η οποία έρχεται να θεσπίσει νέες πρακτικές και αντιλήψεις στην κοινωνία της Μεγαλόπολης. Σίγουρα υπήρχαν προβλήματα και το Συνέδριο δεν ολοκληρώθηκε όπως είχε σχεδιαστεί αλλά αποτελεί μια πολύ σημαντική βάση για το μέλλον.
Τα ερωτήματα οι απορίες και οι προβληματισμοί των μαθητών πολλά , σοβαρά και επίκαιρα!
Ο Δήμαρχος και οι παραβρισκόμενοι άκουσαν τις ανησυχίες και τις παρατηρήσεις και ελπίζουμε να προβληματιστούν.
Οι μαθητές μίλησαν για    το Φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΗ για τον ενεργειακό τομέα της Μεγαλόπολης και τι θα γίνει  μετά το τέλος του λιγνίτη, για το  μέλλον των νέων στην περιοχή, για την  ανακύκλωση χαρτιού , για τα σκουπίδια, για τις λακούβες στους δρόμους της Μεγαλόπολης , για τα γήπεδα και τις αθλητικές υποδομές, για την ποιότητα του νερού, για την μη λειτοργία της δημοτικής βιβλιοθήκης και πολλά άλλα.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ Μπούρας απαντο…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΡΟΥΣΑΙΩΝ - ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

<<Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ>>
Εθν. Αντίστασης 120 Αγ Δημήτριος - Τηλ. 210-9757830 - 210-9951096


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την νύκτα της 13ης προς 14η Οκτωβρίουκάψανε το σπίτι του Δημήτρη του Παπαδόπουλου στο Χρούσα.. Στο άκουσμα της φοβερής αυτήςείδησης το αίμα όλων των χρουσαίων πάγωσε. Απορία ,θλίψη , ανησυχία, πόνος και οργή ήταν τασυναισθήματα. που κυριάρχησαν σε όλους τους χρουσαίους και όχι μόνο.
Κάποιες σκέψεις για πιθανό βραχυκύκλωμα ή άλλο τυχαίο γεγονός μοιάζουν εξ ολοκλήρου αβάσιμες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο επεκτάθηκεσε όλο το κτίριο και το κατάστρεψε ολοσχερώς.
Το σπίτι είχαν επισκεφθεί οι ιδιοκτήτες του το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου και από την ημέρα αυτή μέχρι την εκδήλωση της πυρκαγιάς τέσσαρεςημέρες μετά, ήταν κλειστό. Σημειώνεται επίσης ότι την Δευτέρα 12/10/09 είχαν αποχωρήσει και οι τελευταίοι συμπατριώτες μας που κατοικούν στο χωριό τους θερινούς μήνες.
Εμπρησμός λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα αλλά από ποιόν και γιατί. Ποια τα κίνητρα του άθλιου εμπρηστή.

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΡΟΣ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ»

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/10/2009
Την βουλευτή και συνυποψήφιά του για το αξίωμα του Προέδρου της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη δέχθηκε σήμερα ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 8.30 το πρωί, στο γραφείο του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Μετά το τέλος της ημίωρης συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε:
«Με εντυπωσίασε το ενδιαφέρον της κ. Μπακογιάννη για τα προβλήματα που απασχολούν το νομό μας. Η κ. Μπακογιάννη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατασκευή του νέου νομαρχιακού μεγάρου στη Θεσσαλονίκη. Από και και πέρα, ενωμένοι ξεκινάμε, είμαστε αδελφωμένοι, ενωμένοι θα τερματίσουμε».
Από την πλευρά της, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε:
«Συζήτησα με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον και για τις αλλαγές που θα προκύψουν από τις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες οφείλουν να είναι προϊόν σοβαρότατης διαβούλευσης μεταξύ ΕΝΑΕ, Κ…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ – ΓΟΡΤΥΝΟΣ) Ο «ΑΡΚΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Σύλλογος Τριών Τέκνων Μεγαλόπολης (Φαλαισίας-Γόρτυνος) υλοποιώντας τις υποσχέσεις του προς τα μέλη του, προχώρησε στα ακόλουθα:

Την μείωση των τελών ύδρευσης στους Δήμους Μεγ/λης-Φαλαισίας-Γόρτυνος, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων.Την δημιουργία κάρτα Μέλους στου Τρίτεκνους.Την έκπτωση σε διάφορα καταναλωτικά προϊόντα στους Τρίτεκνους, ύστερα από συνεργασία με τον σύλλογο ελευθέρων επαγγελματιών.Την κυκλοφορία διαφόρων βιβλίων και ημερολογίων σχετικά με την κοινωνική δραστηριότητα του συλλόγου των Τριτέκνων.Την διανομή στα σχολεία ενημερωτικών εντύπων για τους νέους σχετικά με το AIDS.Την υλοποίηση ενημερωτικού σεμιναρίου για το μηχανογραφικό, στο ΤΕΛ Μεγ/λης.Με στόχο την ενίσχυση, την ενδυνάμωση και την ίδρυση συλλόγουΤριτέκνων σε ολοένα και περισσότερες πόλεις, με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων των μελών μας, προχωρήσαμε στην δημιουργία συλλόγου Τριτέκνων στην Τρίπολη κ…

Η EUROBANK EFG «ΕΠΕΝΔΥΕΙ» ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΤράπεζαEurobankEFG, συνεχίζει για έβδομη χρονιά, το θεσμό του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει ευρύτατη αποδοχή από την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα και από την κοινωνία γενικότερα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της EurobankEFG, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλύπτει όλη την Ελλάδα και αφορά περισσότερους από 235.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος η Eurobankεπιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απο…

Χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου

Εικόνα
Σπάρτη - Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα στη Σπάρτη η χειροτονία του νέου βοηθού επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου.
Η χειροτονία του κ. Θεοκτίστου τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο, Ηλεία κ. Γερμανό, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, Κερκύρας κ. Νεκτάριο, Σύρου κ. Δωρόθεο, Γόρτυνος κ. Ιερεμία, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Επίσκοπο Ελαίας κ. Θεοδώρητο, Κερνίτσης κ. Προκόπιο, Ναζιανζού κ. Θεόδωρο (Οικ. Πατριαρχείο) και τους Μητροπολίτες από την Εκκλησία της Βουλγαρίας, Βάρνας κ. Κύριλλο Νευροκοπίου κ. Ναθαναήλ, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Γυθείου Χρυσόστομος. Επίσης, στη χειροτονία παρέστησαν ο Νομάρχης Λακωνίας κ. Φούρκας, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης, οι Βουλευτές των Νομ…
Εικόνα