Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 6, 2011

ΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΕ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΣΙΝΑ ΣΤΟ ΚΟΤΥΛΙΟ

Εικόνα
Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο Κοτύλιο σε οικόπεδο κοντά στον οικισμό, έγινε Αγιασμός και τοποθετήθηκε Θεμέλιος Λίθος για την ανέγερση Ησυχαστηρίου (μετόχι) της Ιεράς Μονής Σινά. Ένα σπουδαίο έργο που όλοι πιστεύουν ότι θα δώσει ζωή στη περιοχή και ώθηση στο τουρισμό Θρησκευτικού περιεχομένου. Το συγκρότημα ξεπερνά σε κτιριακές εγκαταστάσεις τα 500 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από Ναό αφιερωμένο στη μνήμη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γεννάδιου, Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου, και λοιπές υποστηρικτικές κατασκευές διαμονής.
Η παρουσία και μόνο του Σεβασμιώτατου Αρχιεπίσκοπου Σινά κ. Δαμιανού προσέδωσε λαμπρότητα στη τελετή. Ως εκπρόσωπος της Τοπικής Εκκλησίας παρέστη ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος. Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Τάκης Μπούρας, πολλοί δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και αρκετοί πιστοί παρακολούθησαν τη τελετή.
Μίλησαν και αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία του έργου ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμιανός καθώς και ο δήμαρχος κ. Μπούρας.

Στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Κοτυλίου ακολούθησε γεύμα, και προβολέ…

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σας ενημερώνουμε ότι, Παρασκευή 18, Σάββατο 19  και Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Μεγαλόπολης, θα προβάλλεται  η ταινία «TheTourist» Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντέπ, Ατζελίνα Τζολί, Πολ Μπέτανι, Τίμοθι Ντάλτον, Στιβεν Μπέρκοφ, Ρούφους Σούελ, Κριστιαν ντε Σίκα. Υπόθεση: Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Ευρώπη, με στόχο να ξεπεράσει μια ερωτική απογοήτευση , ο Φρανκ (Τζόνι Ντεπ), βρίσκεται ξαφνικά να φλερτάρει με την Ελίζ (Ανζελίνα Τζολί), μια εντυπωσιακή γυναίκα, που εσκεμμένα μπαίνει στο δρόμο του. Με φόντο τις μαγευτικές τοποθεσίες της Βενετίας και του Παρισιού, το ειδύλλιο του Φράνκ και της Ελιζ παίρνει σύντομα διαφορετική τροπή, καθώς και οι δύο βρίσκονται άθελά τους αντιμέτωποι με ένα κυνηγητό ζωής και θανάτου.
Οι ώρες προβολής της ταινίας είναι οι εξής: ·Παρασκευή 18/02/2011: ώρα προβολής  8.00 μ.μ.
·Σαββάτο 19/02/2011:  ώρα προβολής 8.00 μ.μ.
·Κυριακή 20/02/2011:  ώρα προβολής 8.00 μ.μ
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Εικόνα
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Περιφερειακός Σύμβουλος Εκλογικής Ενότητας Αρκαδίας
Δελτίο Τύπου
Τρίπολη 28 Ιανουαρίου 2011
Ο Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Βαλασόπουλος κατά την διάρκεια του μήνα Ιανουαρίου παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις των Αρκάδων για την νέα χρονιά ανταλλάσσοντας ευχές και μηνύματα για την νέα χρονιά . Ο σύλλογος του Σπάθαρη, των Μεγαλοπολιτών, της Νυμφασίας αλλά και η αδερφότητα Δημητσανιτών ήταν μερικές από τις εκδηλώσεις των Αρκάδων που συμμετείχε. Ενώ στις 31 του μήνα παραυρέθηκε στον εορτασμό των Τριών ιεραρχών στην Τρίπολη στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά διεκδικώντας για τον τόπο μας και χωρίς να μένουμε απαθείς και ανενεργοί απέναντι στα πολλά προβλήματα που έχει ο νομός μας. Τόνισε δε ακόμα τις νέες προοπτικές που φέρνει μαζί του ο Καλλικράτης. «Η μεγάλη ευκαιρία μέσα στην οικονομική κρίση είναι να δώσουμε στο τόπο μας την δυνατότητα να μπορεί να στηριχθεί στις δυνάμεις που έχει ο ίδιος . Και ξέρουμε πολύ καλά πως αν προσπαθήσουμε θα τα κ…

«ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

Παρέμβαση του εκπροσώπου της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 07/02/2011 με θέμα «το καλάθι αγροτικών προϊόντων Περιφέρειας Πελοποννήσου »Κυρίες και κύριοι.


Στο αγροτικό κίνημα συγκρούονται δύο γραμμές.


Από τη μια είναι οι αγροτοπατέρες, που μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τις άλλες δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων αγροτών, των καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.


Χρόνο με το χρόνο η γη, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια, εκατοντάδες χιλιάδες μικροί και μεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται και προστίθενται στις στρατιές των ανέργων ενώ στην λαϊκή κατανάλωση φτάνουν ακριβά και πολλές φορές επικίνδυνα προϊόντα.


Από την άλλη βρίσκεται το συνεπές ταξικό αγροκτηνοτροφικό κίνημα, η Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), που αντιπαλεύει αυτή την πολιτική και μέσα από συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων επιδιώκει λύσεις που να ανταποκρίνονται…

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Εμείς πιστεύουμε ότι:
• η συρρίκνωση της αγροτικής οικονομίας στη χώρα και στην Πελοπόννησο,
• η διατροφική εξάρτηση του λαού μας,
• Η οικονομική και κοινωνική ερήμωση της υπαίθρου
• Η δεινή θέση που βρίσκονται οι μικροί και μεσαίοι αγρότες-κτηνοτρόφοι και αλιείς στην Πελοπόννησο έχουν αιτίες
Υπάρχουν υπεύθυνοι και προπάντων δεν είναι μονόδρομος.
Το αγροτικό πρόβλημα έχει οξυνθεί σήμερα γιατί επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, γιατί προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η καπιταλιστικοποίηση της αγροτικής οικονομίας που στην Ελλάδα καθυστέρησε σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης για μια σειρά λόγους και ιστορικούς.
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που συγκαλύπτει η εισήγηση του κ Τατούλη, φέρνουν ακέραια την ευθύνη για αυτή την πορεία γιατί γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι επιλογές της ΕΕ με την ΚΑΠ φέρνουν την σφραγίδα των ιδιαίτερων συμφερόντων των ισχυρότερων ιμπεριαλιστικών χωρών εντός ΕΕ, και το μόνο που κάνουν είναι να ζητούν ένα μεγαλύτερο ξερο…