Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 30, 2011

Συνάντηση Πέτρου Τατούλη με τον Παναγιώτη Κοκοσιέλη

Τον Επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιμελητήριο εν δράσει» Παναγιώτη Κοκοσιέλη με τους συνεργάτες του, συνάντησε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, στα γραφεία της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Οι δύο πλευρές συζήτησαν, για την στενή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην περιφέρεια και το επιμελητήριο, για θέματα όπως Τουρισμός, τοπική ανάπτυξη, αγροτικά προϊόντα κλπ. Επίσης αναφέρθηκαν και στη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στη λήψη αποφάσεων, όσον αφορά τη διαχείριση πόρων, κονδυλίων και την κατανομή τους καθότι οι αποφάσεις για επενδύσεις στην Αρκαδία αφορούν άμεσα όλους τους επιχειρηματίες. Ο κ.Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην περιφερειακή συνείδηση που πρέπει να αποκτήσει το Επιμελητήριο, καθώς και για το καλάθι προϊόντων Πελοποννήσου. Ο Παναγιώτης Κοκοσιέλης ζήτησε την συνεργασία της Περιφέρειας για την καθιέρωση ετήσιου συνεδρίου όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και τη σημαντική θέση που πρέπει να έχουν τα Αρκαδικά προϊόντα στο καλά…
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος Μεγαλόπολης, το τοπικό συμβούλιο  Λεονταρίου και ο εκπολιτιστικός Σύλλογος Καμαρίτσας «Σαλαμανός», σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την ετήσια εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης 1940-1949 στον οικισμό Καμαρίτσας .

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης                      Ο Πρόεδρος του Τ. Σ. Λεονταρίου
Παναγιώτης Γ . Μπούρας                     Θεοδωρος Νικολακόπουλος
Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού ΣύλλογουΚαμαρίτσας «Σαλαμανός»
Ηλίας Σταθουλόπουλος
---------------
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό Καμαρίτσα, της τοπικής κοινότητας Λεονταρίου, Δήμου Μεγαλόπολης.

Ώρα 7.45 π.μ.:  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμεγίστων ταξιαρχών στον οικισμό Καμαρίτσας
Ώρα 11.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης 1940-1949 στον οικισμό Καμαρίτσας
Προσκλητήριο Νεκρών- Τήρηση ενός λεπτού  σιγής.
Χαιρετισμοί Κατάθεση στεφάνων

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Συνελήφθη, στην Εθνική Οδό Καλαμάτας - Τρίπολης, στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές, γιαπαράβαση του Νόμου Περί Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, σε γενόμενο έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 25χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν, 130 πακέτα τσιγάρα διάφορών εταιριών, μη φέρουσες την ενδεικτική ταινία κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

ΣΠΟΡΑ ΒΙΚΟΥ, ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ

Σπορά από την περιφέρεια Πελοποννήσου σε περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι για τη διατήρηση της πανίδας στην περιοχή Υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου, της περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας και των κυνηγετικών συλλόγων Τρίπολης και Μεγαλόπολης, πραγματοποιήθηκε σπορά βίκου, βρώμης και σιταριού στο όρος Τσεμπερού, που το καλοκαίρι καταστράφηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αρκαδία.

Η σπορά θεωρήθηκε απαραίτητη επειδή η περιοχή αποτελεί καταφύγιο άγριων ζώων και πτηνών προκειμένου να διατηρηθεί η πανίδα στην συγκεκριμένη περιοχή.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΠΟΧΗ

Νίκος Παγώνης, αν. Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αχ χωριό μου! Οι τοπικές κοινότητες καλούνται σήμερα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους αναφορικά με την ανάκαμψη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ιστορικά, η «κοινότητα» θεσπίσθηκε ως οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) το 1912, επί Ελευθερίου Βενιζέλου, με το Νόμο ΔΝΖ 1912 «Περί Δήμων και Κοινοτήτων. Στην τελική μορφή του νόμου ο όρος «αγροτικός δήμος» είχε αντικατασταθεί από την «κοινότητα». Την δεκαετία του ’80 δόθηκαν κάποια κίνητρα στις κοινότητες να συνενωθούν και να συγκροτήσουν ευρύτερους δήμους (Ν. 1416/84 και 1622/86), όμως η ανταπόκριση υπήρξε χλιαρή.Ο «Καποδίστριας» (Ν. 2539/97) κατάργησε τις κοινότητες και τις συνένωσε αναγκαστικά με ευρύτερους γειτονικούς Δήμους Οι κατηργημένες κοινότητες συνέχισαν κατά κάποιον τρόπο να υφίστανται, αποτελώντας διαμερίσματα των νέων δήμων, όμως πλέον τα συμβούλια τους (Διαμερισματικά Συμβούλια) είχαν μόνο εισηγητικό χαρακτήρα.Ο «Καλλικράτης» καθιέρωσε τον όρο «κοινότητα»…