Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 25, 2011

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Επίσκεψη στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ [DEHr.AT] στη Μεγαλόπολη πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεγαλής το βουλευτή επικρατείας του κόμματος Βασίλη Μουλόπουλο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αρκαδία.

Το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον περιφερειακό σύμβουλο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάση Πετράκο συναντήθηκε με σωματείο εργαζομένων ενώ ο κ. Μουλόπουλος μίλησε στην Τρίπολη με θέμα «Οικονομική κρίση - θέσεις - προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ - έκτακτα μέτρα» .
«Για να σωθεί η "πατρίδα" του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης πρέπει να […] γίνει η "σφαγή" του 80% του ελληνικού λαού», ανέφερε ο βουλευτής, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση επικίνδυνη και ανίκανη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Πρόσθεσε ότι εκτελεί «συμβόλαιο θανάτου» χωρίς ημερομηνία λήξης και κάλεσε τους πολίτες για τη δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου ενάντια σε ό, τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα και το ΔΝΤ.

ΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Παράταση δύο ετών για την εξόφληση των δανείων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων, αλλά και τις ρυθμίσεις παλαιών δανείων, καθώς και τους χρόνους καταβολής της πρώτης δόσεως ζητά σε επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχανίδη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζετε καλύτερα απ΄ όλους την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική οικονομία και αγορά και την αδυναμία που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξυπηρετήσουν ακόμα και τις βασικές τους υποχρεώσεις και τηνιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών. Τα μέτρα που λήφθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 για τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών είχαν κάποια θετική επίδραση στην κατάσταση ανάγκης που βρίσκονταν τη χρονική εκείνη στιγμή. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 2/54310/0025/13-09-2007 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών…

Ο ΠΑΝ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας                                         Τρίπολη, 27 Σεπτεμβρίου 2011  
Προς ׃κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Κοιν. κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου           κκ Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Θέμα: «Πώληση Μονάδων ΔΕΗ Μεγαλόπολης» Κε Πρόεδρε, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ.Παπακωνσταντίνου με χτεσινές δηλώσεις του προανήγγειλε ουσιαστικά την πώληση των Μονάδων ΑΗΣ 3 &4 της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και της μονάδας του Αμυνταίου, σε ιδιώτες, επικαλούμενος σχετική υποχρέωση του Ελληνικού κράτους που απορρέει από τις δεσμεύσεις που έχει λάβει απέναντι στη Τρόικα. Σύμφωνα με το πλάνο του Υπουργείου, στα σχέδια είναι η δημιουργία μίας «μικρής ΔΕΗ» που θα αποτελείται από μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, αντιπροσωπευτικές του μείγματος καυσίμων που έχει σήμερα, και ως εναλλακτικές λύσεις ανέφερε την είσοδο στρατηγικού επενδυτή με πώληση πακέτου μετοχών έως 17% και την πώληση μεριδίων θυγατρικών, όπως των εταιρειών μεταφοράς και διανομής ηλεκτρ…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ο ΑΡΚΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος τριτέκνων << Ο ΑΡΚΑΣ >> μέσα από την συνεργασίατου γραφείου του Ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Σαλαβράκου Νικ. ολοκλήρωσε την ομάδα των 35 ατόμων για την εκπαιδευτική εκδρομή στις Βρυξέλες.
ΟΣύλλογος καλεί στις 5/10/2011 και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΠΑ.Λ. τους μαθητές και τους γονείς για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν στην εκδρομή στις 16 Οκτωβρίου στις Βρυξέλες.
Στην 5η συνεδρίαση Πελοποννήσου τριτέκνων οικογενειών θα βρεθεί ο σύλλογός μας που θα γίνει στην Καλαμάτα στις 2 Οκτωβρίου. Θα συζητηθούν θέματα όπως τα οικονομικά ζητήματα, το νέο χαράτσιτης κυβέρνησης, η δημογραφική πολιτική, και η στάση των Τριτέκνων απέναντι στα μέτρα. Τέλος καταγγέλλουμε την κοροϊδία των Βουλευτών που ψηφίζουν το χαράτσι και κόβουν το αφορολόγητο φέροντας χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση, όταν και οι τριάκοσοι βουλευτές ψηφίζουν τον προϋπολογισμό της Βουλής με το ποσό των διακοσίων εκατομμυρίων (200.000.000) ευρώ περίπου για κάθε έτος (2012-13-14) χωρίς κανένα δισταγμό και κ…

Μεγαλόπολη: Αντιδράσεις για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ

Την αντίθεσή του στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ [DEHr.AT] σε Μεγαλόπολη και Αμύνταιο, εκφράζει με ανακοίνωση του το Σωματείο Ορυχείων, καλώντας την κυβέρνηση να απορρίψει τις επιλογές που στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Όπως επισημαίνεται, «κυβέρνηση και τρόικα θα βρουν απέναντί τους τούς εργαζόμενους που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα της επιχείρησης και του ελληνικού λαού». Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για την υπεράσπιση της ΔΕΗ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημά της».