Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 4, 2009

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές

Ποια η εικόνα των πολιτών για το νέο κυβερνητικό σχήμα Θετική εντύπωση για την κυβερνητική εικόνα έχει το 83% των ερωτηθέντων και αρνητική μόλις το 5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της "Καθημερινής" και του ΣΚΑΪ. Είναι ενδεικτικό ότι θετικές εντυπώσεις για το νέο υπουργικό σχήμα εκφράζει το 70% ακόμη και των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Στη δημοτικότητα των νέων υπουργών προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος και ακολουθούν οι κ.Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ραγκούσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στο ερώτημα "αν είστε ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα;" θετικά απαντά το 55%, ενώ ικανοποίηση δηλώνει και το 20% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. 

Παραιτήθηκε ο Τάκης Αθανασόπουλoς από Πρόεδρος της ΔΕΗ

Εικόνα
Επιστολή παραίτησης απέστειλε στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος. Στην επιστολή του ο κ. Αθανασόπουλος υπογραμμίζει ότι δεν αξιώνει καμία αποζημίωση. Το συμβόλαιο, το οποίο είχε υπογράψει με την ΔΕΗ, λήγει τον Ιανουάριο του 2010.

Φορολογία και στην εκκλησία

Εικόνα
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν θα παραμείνουν απλώς δεσμεύσεις όπως είθισται με πολλές κυβερνήσεις σε αυτόν τον τόπο αλλά θα υλοποιηθούν! Ακόμα και η φορολόγηση της εκκλησίας! Σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο τύπο ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, εμμένει στην θέση του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ξεκάθαρα πως θα φορολογηθούν τόσο η εκκλησία όσο και οι off shore εταιρείες! «Κατάργηση του ΕΤΑΚ που επιβαρύνει εκατομμύρια Έλληνες και αντικατάστασή του με προοδευτικό φόρο επί της περιουσίας, από τον οποίο κανείς δεν θα εξαιρείται ούτε η εκκλησία», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου. 

Προβάδισμα Μπακογιάννη

Την προτίμηση του στο πρόσωπο της πρώην Υπουργού Εξωτερικών για τη θέση του επόμενου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει το 30% των ψηφοφόρων του κόμματος στη δημοσκόπηση της εταιρίας FOCUS για λογαριασμό της εφημερίδας Real News. Την κ. Μπακογιάννη ακολουθούν κατά σειρά ο Αντώνης Σαμαράς με 15,7%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 14,7%, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 14,1%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,7%, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 7,5% ενώ το 1,9% συγκεντρώνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Η ίδια εικόνα υπάρχει και στις απαντήσεις στο ερώτημα ποιος μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία, μόνο που στη δεύτερη θέση, αντί του Δημήτρη Αβραμόπουλου, βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς. Αν και η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει δηλώσει κανείς επίσημα την υποψηφιότητα του, η πρώην υπουργός Εξωτερικών φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου και σε μια τελική μονομαχία. Σε μια τέτοια περίπτωση η μικρότερη διαφ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ & ΜΗΧ/ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ  5 /10/2009 Το Δ Σ του συλλόγου στην πρόσφατη συνεδρίαση του ασχολήθηκε με το σοβαρό θέμα    λειτουργίας καταστημάτων σαν    συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων διαφόρων ειδικοτήτων    χωρίς τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας από τον νόμο. Καταστήματα με το πρόσχημα την πώληση ανταλλακτικών, πλυντήρια αυτοκινήτων η βενζινάδικα προβαίνουν σε διάφορες επισκευές άσχετες με το είδος της δραστηριότητας τους δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού    μεταξύ των νομίμως αδειοδοτημενων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου ένας από τους σκοπούς του είναι η διαφύλαξη και προάσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών, των οδηγών των αυτοκινήτων αλλά και των μελών του. Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε    να ζητήσει από όλα τα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων όλων των ειδικοτήτων, τα πλυντήρια και τα βενζινάδικα που ασχολούνται με διάφορες επισκευές να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες με τις άδειες λειτουργίας τους  μέχρι το τέλος του μηνός ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. Με το τέ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Εικόνα
Στις 24-9-2009 πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης για το νέο τεύχος του περιοδικού iamvosart που είναι αφιερωμένο στην Αρκαδία. Χαιρέτησαν οι: κ. Δημήτρης Ρέππας, κ. Κωνσταντόπουλος, κ. Κοτσιάνης και κ. Χαλκιάς. Μίλησαν συγγραφέας Χρήστος Δεσύλλας και ο ποιητής Νίκος Δεληγιάννης. Τραγούδησε η χορωδία «Ορφέας». Παράλληλα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του ζωγράφου Βασίλη Προκόπου.  

ΤΟ 10,5% ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!

99 και σήμερα έμειναν για τα πρώτα δείγματα που η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα δείξει... Εννοείται ότι αυτό το χρονικό διάστημα θα είναι ενδεικτικό του τι πρόκειται να επακολουθήσει μέσα στην τετραετία, εάν ολοκληρωθεί βέβαια (ποτέ δεν έχει γίνει...). Είναι σύνηθες, κάθε νέα κυβέρνηση να εκπέμπει αισιοδοξία και δυναμισμό... Και αυτή η κυβέρνηση (φαίνεται ότι) δείχνει αυτά τα στοιχεία... Ωστόσο, για να μην επαναληφθεί η ιστορία ως φάρσα, καλό θα είναι η νέα Κυβέρνηση να μείνει φειδωλή στα λόγια και πλούσια στις πράξεις. Γιατί και ο απερχόμενος Προωθυπουργός ξεκίνησε με το "σεμνά και ταπεινά" και με "πόλεμο στους νταβατζήδες", αλλά ούτε σεμνά ούτε ταπεινά λειτούργησαν τα στελέχη του, ούτε οι νταβατζήδες ηττήθηκαν, γιατί δεν πολεμήθηκαν... Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό: το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών ψηφοφόρων έχουν πιά άφθονη πληροφόρηση, από παντού. Δε μασάνε κουτόχορτο. Έκαψαν τον Καραμανλή γιατί δεν έκανε όσα έπρεπε για να μπούν μέσα όσα λαμόγια έφαγ

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Την Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α΄ τοπικής κατηγορίας Αρκαδίας. Η ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης δίνει τον πρώτο της αγώνα στο στάδιο Μεγαλόπολης με αντίπαλο την ομάδα του ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟΥ στις 4.00 μ.μ. Σημ.: Για εγγραφές στο παιδικό τμήμα του Α.Ο.Μ. ΔΟΞΑ (έτος γενν. 1993 - 1996) θα απευθύνονται στον προπονητή της ομάδας κ. Γ. Γεωργόπουλο τηλ. 6979048999.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 09 ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Εικόνα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 8.00 μ.μ. διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης, με θέμα "Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ & ΠΡΟΛΗΨΗ" Ομιλητές: Κωσταρίδη Βούλα, Παιδίατρος - Διευθύντρια Β΄ Παιδιατρικής Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Κυριάκου Δήμητρα, Γενική Ιατρός - Επιμελήτρια Β΄, Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Εικόνα
Ο Πρωθυπουργός   Γιώργος Παπανδρέου του εμπιστεύθηκε αυτή τη φορά το Υπουργείο Μεταφορών – Υποδομών και Δικτύων.  Η ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έγινε σήμερα 7/10/2009. Ο Δημήτρης Ρέππας και πάλι Υπουργός σε Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ

Εικόνα
Για άλλη μια φορά πρώτος σε σταυρούς ο Δημήτρης Ρέππας, με μικρή διαφορά βέβαια από το δεύτερο Οδ. Κωνσταντινόπουλο, μετά τον λυσσαλέο πόλεμο που υπέστη από τους γνωστούς κύκλους.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥΦΛΙΑ Παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα ο Βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, για την λάθος εισήγησή του στον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για πρόωρες εκλογές, όπως τον κατηγορουν οι εσωκομματικοι του αντιπαλοι, με συνέπεια τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών για το κόμμα του.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Συνεχίζουμε.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Συνεχίζουμε. Τους πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων ευχαρίστησε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος. «Φαίνεται ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν θα είναι στη νέα Βουλή» σημείωσε ο κ. Χρυσόγελος, προσθέτοντας ότι «ο εκλογικός νόμος στερεί την κοινοβουλευτική έκφραση σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Παρόλα αυτά οι Οικολόγοι Πράσινοι υπερδιπλασιάσαμε τα ποσοστά μας και αποδείξαμε ότι είμαστε μία πολιτική δύναμη που απευθύνεται σε ένα σημαντικό και αυξανόμενο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας». Ο κ. Χρυσόγελος συνεχάρη το ΠΑΣΟΚ για τη νίκη του και τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεχίσουν να ασκούν κριτική και να καταθέτουν προτάσεις και λύσεις με στόχο τη βελτίωση της ζωής όλων. «Θέλουμε να είμαστε ο σπόρος που θα αλλάξει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Συνεχίζουμε» κατέληξε ο κ. Χρυσόγελος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ποσοστό: 44.84% -----Ψήφοι: 2,179 Ν.Δ. Ποσοστό: 32.57% --------Ψήφοι: 1,583 Κ.Κ.Ε. Ποσοστό: 9.01% -------Ψήφοι: 438 ΛΑ.Ο.Σ. Ποσοστό: 5.74%------- Ψήφοι: 279 ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ποσοστό: 4.12% ------Ψήφοι: 200 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Ποσοστό: 1.52% ------Ψήφοι: 74 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ποσοστό: 0.72% --------Ψήφοι: 35

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Τα τελικά αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών του 2009 για το Νομό Αρκαδία μετά την ενσωμάτωση του 100% των εκλογικών κέντρων έχει ως εξής: Ψήφισαν 79092, ποσοστό 54,74%. ΠΑΣΟΚ 46,46% --------35891 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 36,54%-------- 28226 ΚΚΕ 5,13%---------- 3961 ΛΑΟΣ 4,79% ----------3698 ΣΥΡΙΖΑ 3,76% -------------2901 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,60% ----------1235 ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 0,33% -----------254 Εκλέγονται: Για το ΠΑΣΟΚ Δ. ΡΕΠΠΑΣ και ΟΔ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Για τη Ν.Δ. ο ΑΝΔ. ΛΥΚΟΡΕΝΤΖΟΣ