Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 18, 2015
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από την κάλπη Σε ένα συμπέρασμα κατατείνουν και οι εννέα δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής: Στο προβάδισμα – και μάλιστα άνετο - του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. Οι διαφορές έγκεινται μόνο στο ύψος της διαφοράς και οι περισσότερες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, που είδαν το φως την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες η ψαλίδα μεταξύ των δύο μονομάχων κυμαίνεται από 6,7% έως 2%, αναλόγως της εταιρείας μετρήσεως. Σε υψηλά ποσοστά κυμαίνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων που όπως φαίνεται θα αποφασίσουν... μέσα στο παραβάν. Σκληρή μάχη δίνουν επίσης τα κόμματα για την τρίτη θέση. Το Ποτάμι, η Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ παλεύουν ψήφο-ψήφο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Το iefimerida.gr σας παρουσιάζει την παλέττα των ερευνών της κοινής γνώμης, την τελευταία ημέρα που επιτρέπεται η δημοσιοποίησή τους.   GPO: Διαφορά 6,7% - Επτ…
Εικόνα
O Σταύρος Θεοδωράκης στους Financial Times
«Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παίξει κεντρικό ρόλο στις εκλογές» γράφει η δημοσιογράφος Kerin Hope στο σημερινό άρθρο της στην έγκυρη οικονομική εφημερίδα Financial Times. Στη συνέχεια αναφέρεται στο Ευρωπαϊκό προφίλ του Κινήματος και τις δημοσκοπήσεις που δίνουν σταθερά το Ποτάμι στην Τρίτη θέση της εκλογικής αναμέτρησης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η δημιουργία μιας κυβέρνησης περνάει μέσα από τη στάση που θα κρατήσει ο Επικεφαλής του Ποταμιού. Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις καθημερινών ανθρώπων που συνάντησε η δημοσιογράφος στην πλατεία Αγίας Ειρήνης , όπως η Αναστασία που δηλώνει «Έχω παρακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις του Ποταμιού και πιστεύω ότι πρέπει o κόσμος να το σκεφτεί σοβαρά να το ψηφίσει» ή ο Αλέκος που δηλώνει: «Το Ποτάμι έχει πολλούς αξιόλογους υποψήφιους» και ότι «Δεν ανήκει στο παλιό πολιτικό σύστημα». Στο άρθρο φιλοξενούνται και πολιτικοί αναλυτές, οι οποίοι δεν θέλουν να δηλώσουν την ταυτότητα τους, οι οποίοι, μ…
Εικόνα
Δημοσκόπηση για τη ΝΔ στην Αρκαδία Στην τελική ευθεία των εκλογών, τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν για τους υποψήφιους της ΝΔ στην Αρκαδία. Όπως αναφέρεται σε μερίδα του τοπικού τύπου σταθερό προβάδισμα διατηρεί η Εύη Τατούλη σε σχέση με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, ενώ τρίτος, με πολύ μικρότερο ποσοστό εμφανίζεται ο Κώστας Βλάσης. Σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, η Εύη Τατούλη προηγείται με 1,7%, συγκεντρώνοντας 33,8%. Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 32,1%. Τρίτος εμφανίζεται ο Κώστας Βλάσης με μόλις 11,3%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση εμφανίζονται ο Γιάννης Παναγιώτοπουλος και ο Κώστας Τσαφαράς με 2% και 0,7% αντίστοιχα.

Πηγή: Δημοσκόπηση για τη ΝΔ στην Αρκαδία | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21 - 1 - 2015


Περιοδεία Υποψηφίου Βουλευτή Τάσου Κάβουρα στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη


Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015,κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υποψήφιο βουλευτήΤάσο Κάβουρα στις 7 το πρωί θα συζητήσειμε τους εργαζομένους του ΛΚΜ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Μαραθούσα.
Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015,κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υποψήφιο βουλευτήΤάσο Κάβουρα στις 7 το πρωί θα συζητήσειμε τους εργαζομένους του ΛΚΜ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ψαθί.


Ο.Μ Μεγαλόπολης του ΣΥΡΙΖΑ
Εικόνα
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Λαγκάρντ: Καταστροφή για την Ελλάδα μία έξοδος από το ευρώ
Καταστροφική για την Ελλάδα χαρακτήρισε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μία έξοδος της χώρας από το ευρώ, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Πρώτα από όλα δεν επιτρέπεται βάσει των κανονισμών της ευρώζώνης και δεύτερον πιστεύω ότι (η έξοδος) θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα», τόνισε η κ.Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στον ιρλανδικό σταθμό RTE, όταν ρωτήθηκε σχετικά με μία ελληνική έξοδο. Το Reuters σημειώνει ότι το κόμμα της ελληνικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι της συντηρητικής κυβερνητικής παράταξης της ΝΔ, με λίγες ημέρες να έχουν απομείνει στον Αντώνη Σαμαρά για να κλείσει την «ψαλίδα» ενόψει των πρόωρων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα νευρικότητα παρατηρείται στις αγορές με το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να προκαλέσει αντιπαράθεση με τους δανειστές και να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από τη νομισμτική ένωση.
Εικόνα
Στρατούλης: Τα πρώτα νομοσχέδια του ΣυΡιζΑ για τα εργασικά

Η  επαναφορά του κατώτατου μισθού, η  αποκατάσταση των ΣΣΕ, η επιστροφή της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, και η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών θα αποτελέσουν το περιεχόμενο των οκτώ πρώτων νομοσχεδίων για τα κοινωνικά εργασιακά θέματα που θα καταθέσει  ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή μετά τις εκλογές
Αυτό δηλωσε  σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ  ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας Δ. Στρατούλης. Εχουμε συγκροτήσει και επεξεργαστεί, τόνισε,  τα νομοσχέδια για τα εξής ζητήματα: Το πρώτο, αφορά την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μαζί με αυτό αποκατάσταση των ΣΣΕ και η επαναφορά αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
Το δεύτερο, είναι για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη λιγότερη από 700 ευρώ. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και σταδιακά θα πάμε σε αποκατάσταση απωλειών των συντάξεων.
Το τρίτο, είναι για την κατάργηση των διαθεσιμοτήτων που…
Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της RASS

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κατά 4,2 ποσοστιαίες μονάδες και επτακομματική Βουλή, αποτυπώνει έρευνα της RASS, που διεξήχθη για τον ιστότοπο iefimerida.gr, στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2014, σε δείγμα πανελλαδικό δείγμα 1.003 εκλογέων. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, έναντι 27,0% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται Το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η ΧΑ με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 3,1%. Ποσοστό 2,2% συγκεντρώνει το ΚΙΔΗΣΟ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε υψηλά ποσοστα (9,5%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί συντριπτική πλειοψηφία στην παράσταση νίκης, με 9 στους 10 πολίτες να θεωρούν ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών. Όσον αφορά ένα σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό, οι πολίτες αναφέρουν πως στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι κυρίως η "κινδυνολογία της ΝΔ" (35,4%) και λιγότερο οι "εύκολες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ" (24,8%…

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες Δημοσκοπήσεις με αναλυτικές κάρτες και αποτελέσματα.


Προβαδισμα του ΣΥΡΙΖΑ εναντι της ΝΔ σε δημοσκοπηση του Πανεπιστημιου Μακεδονιας για τον ΣΚΑΙ Δημοσιεύθηκε στις 20 Ιαν - 8:28 Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, με 6,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και διενεργήθηκε το διήμερο 17-18 Ιανουαρίου σε δείγμα 1041 ατόμων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,5 (31,5 στην προηγούμενη έρευνα, 10-12/1) έναντι 27% (27%).
Προβαδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4% εναντι της ΝΔ συμφωνα με δημοσκοπηση της GPO για το MEGA Ενημερώθηκε στις 20 Ιαν - 8:45
Δημοσιεύθηκε στις 20 Ιαν - 8:22 Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO, για λογαριασμό τ…
Εικόνα
Θεομηνία την ημέρα των εκλογών προβλέπει αμερικανική ιστοσελίδα!
Η μεγαλύτερη Αμερικάνικη ιστοσελίδα καιρού, προειδοποιεί πως μετά τις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα χτυπηθεί από σφοδρό κύμα κακοκαιρία το οποίο θα συνοδεύονται από θυελλώδεις βόρειους και πολικούς ανέμους, δριμύ ψύχος, ισχυρές καταιγίδες αλλά και ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις ως και σε μηδενικό υψόμετρο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, η συγκεκριμένη Αμερικάνικη ιστοσελίδα καιρού η οποία να τονίσουμε ότι είχε πέσει μέρες πριν, μέσα στην πρόβλεψη της για βαρυχειμωνιά στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και πως θα θαφτούν από το χιόνι περιοχές της Ελλάδας, όπως και έγινε στον Βόλο, τώρα προβλέπει περισσότερα χιόνια και πιο γενικευμένα σε μεγάλο κομμάτι της χώρας.
Τονίζει μέσω πρόβλεψης πως πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 24 ως και τις 30 Ιανουαρίου, να μας επηρεάσει μία πολική εισβολή με πολλά χιόνια και παγωνιά από την Σιβηρία... Να σημειωθεί ότι…
Εικόνα
Άνδρας ή γυναίκα; Ανακοινώνεται η ταυτότητα του νεκρού της Αμφίπολης
Στη φωτογραφία διακρίνονται οστά όπως βρέθηκαν μέσα στο χώμα στον αρχαία τάφο 

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τον νεκρό της Αμφίπολης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Πολιτισμού, βάσει των αναλύσεων που έγιναν στο οστεολογικό υλικό από επιστήμονες του ΑΠΘ και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
Με τις σημερινές ανακοινώσεις θα ξεκαθαριστεί εάν ο σκελετός ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα, ενώ θα μάθουμε το φύλο και το ανάστημα του νεκρού. 

Εν αναμονή των στοιχείων, επανήλθαν και οι φήμες που κάνουν λόγο για γυναίκα, ηλικίας 50 ώς 60 ετών, δείχνοντας την Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα οστά που βρέθηκαν ενδέχεται να ανήκουν σε περισσότερους από έναν ανθρώπους. Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι κατά την αρχαιότητα το μνημείο ήταν ανοιχτό και άρα θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες από μία ταφές.

Έμπειροι αρχαιολόγοι, ωστόσο, υπο…
Εικόνα
ΡΑΣΕΛ ΚΡΟΟΥΗ ταινία που εξοργίζει
Ο Ράσελ Κρόου διαστρεβλώνει στη νέα του ταινία την Iστορία και παρουσιάζει τους Eλληνες ως βάρβαρους και αιμοβόρους κατακτητές, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των ομογενών της Αυστραλίας

Με τον χειρότερο τρόπο έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ο Ράσελ Κρόου, καθώς η νέα ταινία του «The Water Diviner», που έκανε πρεμιέρα στην Αυστραλία ανήμερα τα Χριστούγεννα, στηρίζεται σ' ένα σενάριο απολύτως ανιστόρητο, το οποίο μεταμορφώνει τους Ελληνες από θύματα σε θύτες. Η ταινία αφορά στην εκστρατεία των ΑΝΖΑΚ, του εκστρατευτικού σώματος Αυστραλών και Νεοζηλανδών, στην Καλλίπολη. Πρωταγωνιστής είναι ένας Αυστραλός αγρότης, ο οποίος ταξιδεύει στις αρχές της δεκαετίας του '20 στην Κωνσταντινούπολη, προσπαθώντας να μάθει τι απέγιναν τρία αγόρια που χάθηκαν στη μάχη της Καλλίπολης. Στο σενάριο του Αντριου Αναστάσιου, Αυστραλού ελληνικής καταγωγής, τα αληθινά ιστορικά γεγονότα αντιστρέφονται, καθώς οι Ελληνες παρουσιάζονται ως αιμοδιψείς κατακτη…
Εικόνα
Θεοδωράκης εναντίον του ΕΝΦΙΑ, των πλειστηριασμών και των μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο
Κατά του ΕΝΦΙΑ και των πλειστηριασμών σε σχέση με την πρώτη κατοικία, κατά των μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο, υπέρ της μείωσης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, της σταδιακής ενίσχυσης των χαμηλόμισθων, της δραστικής μείωσης της χρηματοδότησης των κομμάτων και της κατάργησης των φορολογικών και συνταξιοδοτικών προνομίων των βουλευτών, αλλά υπέρ και νέων δεδομένων όσον αφορά στις άδειες των καναλιών και τη δημόσια τηλεόραση τάσσεται, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αν κάποιος έχει μία πρώτη κατοικία και δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορεί να πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δεν πληρώνει νοίκι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, εξηγώντας επίσης ότι «οι άνθρωποι που έχουν ένα σπίτι σε δάνειο» θα έχουν «τέτοιες ρυθμίσεις και διευκολύνσεις που δεν θα φτάνει το σπίτι σε πλειστηριασμό με κανένα τρόπο». 

Σχετικά με τον ΦΠΑ τονίζει …
Εικόνα
Στ. Θεοδωράκης: «Για τη διαπραγμάτευση δεν εμπιστεύομαι Τσίπρα, Σαμαρά και Βενιζέλο» «Δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη» ανέφερε την Κυριακή από το Ηράκλειο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον Σαμαρά ή στον Βενιζέλο για να διαπραγματευτούν μόνοι τους την υπόθεση της χώρας.

«Η προοδευτική Κρήτη έχει υποχρέωση να αναδείξει το Ποτάμι, τον μεγάλο ισχυρό παράγοντα αυτής της χώρας την ερχόμενη Κυριακή», «η Κρήτη πάντα στήριζε το Ποτάμι και σήμερα είναι μία ευκαιρία  να πάρει ώθηση από το νησί», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης 

Κατά τη συζήτηση με τους πολίτες ξεκαθάρισε ότι «δεν διαπραγματευόμαστε την Ευρώπη ή το ευρώ. Θα είμαστε στην Ευρώπη, θα έχουμε το ευρώ».

Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοψήφισμα που έχει προταθεί από τον Παπανδρέου, είπε: «Η πρόταση δημοψηφίσματος είναι ανέντιμη. Προτείνεις δημοψήφισμα όταν υπάρχει δίλημμα στον ελληνικό λαό, όχι αν αποτύχει η πολιτική σου».

Όπως υπογράμμισε, σε λίγες ημέρες από …