Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 26, 2014
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εδώ και δύο μέρες έχει ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων βάσει της νέας σύμβασης που έγινε τις προηγούμενες μέρες.  Ενδεικτικά, σήμερα φορτώθηκαν και μεταφέρθηκαν εκατό τόνοι απορριμμάτων με προορισμό την Αττική και συγκεκριμένα το ΧΥΤΑ Φυλής. 
Σήμερα καθαρίστηκαν οι περιοχές της Αγίας Αικατερίνης, του Αγίου Παντελεήμονος, της Πλατείας Φιλικών. Για αύριο έχει προγραμματιστεί να καθαριστεί ο Περιφερειακός της Ο.Η.Ε., η οδός Σπάρτης και η περιοχή Σέχι. Και βέβαια η συντήρηση των οδών που καθαρίζονται είναι αυτονόητη. 
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Τότσης θεωρεί βέβαιο ότι με την εφαρμογή του ρυθμού που προβλέπει τόσο η σύμβαση μεταφοράς, όσο και η αποδοχή του ΧΥΤΑ Φυλής, για το Κατεπείγον του Δήμου μας λόγω συσσώρευσης απορριμμάτων, ο Δήμος μας, αναμένεται να καθαριστεί σύντομα. 


Εκ του Γραφείου Τύπου

ΣΣΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: «Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…»

Σε συζητήσεις έχει προχωρήσει η Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης για τους εργαζομένους σε ΔΕΗ Α.Ε, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ μετά από υποτυπώδη συζήτηση στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις αρχές Σεπτέμβρη στην Πτολεμαΐδα. Παρ’ ότι τα Σωματεία δεν έχουν διατυπώσει τις θέσεις τους, μέσω διαρροών σε ΜΜΕ και από συνδικαλιστές, κυκλοφορούν σενάρια και φήμες με σκοπό να δημιουργηθεί κλίμα, να μετρηθούν «διαθέσεις» μεταξύ των Σωματείων και των εργαζομένων. Η ισχύουσα ΣΣΕ λήγει στο τέλος Μαΐου 2015 και με την πάροδο της τρίμηνης μετενέργειας θα έχει ισχύ μέχρι τέλος Αυγούστου. Γιατί τόση βιασύνη από μέρους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ; Γιατί η υπογραφή της ΣΣΕ είναι πρώτη προτεραιότητα για τη Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ ; Στην σημερινή συγκυρία με την ρευστότητα των γενικότερων κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, τη διαδικασία ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ να οδεύει στην τελική της φάση και την ψήφιση της «Μικρής» ΔΕΗ, βα…