Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 18, 2009

Σε Αρκαδία-Λακωνία ο Δ. Αβραμόπουλος

Εικόνα
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέπτεται, σήμερα Παρασκευή, την Αρκαδία, όπου το απόγευμα, θα έχει συνάντηση, στο Κάψια Μαντινείας, με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας του Νομού.
Αύριο, Σάββατο, θα επισκεφθεί τη Σπάρτη, όπου επίσης θα έχει επαφές με στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, στο ξενοδοχείο Sparta Inn.

Debate προτείνει ο Αβραμόπουλος

Εικόνα
Τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης στην τηλεόραση προτείνει ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας στην πρόταση της συνυποψήφιάς του, Ντόρας Μπακογιάννη, για τη διεξαγωγή δύο δημόσιων συζητήσεων, στο πλαίσιο κομματικών εκδηλώσεων.
Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος προτείνει να υπάρξει και δεύτερο debate, σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος για την εκλογή προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρώην υπουργός Υγείας χαρακτηρίζει, επίσης, «οικογένεια» τη Νέα Δημοκρατία και προσθέτει ότι «είναι αυτονόητο, ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, να υπάρχει αλληλοσεβασμός, αλληλοεκτίμηση και αλληλεγγύη».

«Αγώνας σπριντ» για τον «Καποδίστρια 2»

Λιγότερο από έναν χρόνο έχει μπροστά του ο κ. Ι. Ραγκούσης για να δημιουργήσει τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη.
Στην κορύφωσή της έχει φθάσει η ζύμωση για τον «Καποδίστρια 2» και τη θέσπιση αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων, τις ημέρες αυτές, στη Βουλή. 
Εν αναμονή της αποσαφήνισης των κυβερνητικών προθέσεων για το εγχείρημα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης θα δώσει το στίγμα τού πώς και κυρίως τού πότε θα γίνουν οι αλλαγές.
Οι τοπικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2010 λειτουργούν πλέον ως ορόσημο, συνδέοντας ευθέως τις όποιες τροποποιήσεις στον διοικητικό χάρτη της χώρας με την καθιέρωση του νέου- γερμανικής έμπνευσης- εκλογικού συστήματος.
Ιδίως όσον αφορά τις νέες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες θα κληθούν να αναδείξουν συμβούλια και περιφερειάρχες.
Οι νομαρχίες δεν θα υφίστανται με τη σημερινή μορφή τους, νέοι ρόλοι θα ανακύψουν, πόροι και αρμοδιότητες θα μεταφερθούν.
Προβληματισμό…

Οριστικό τέλος στα προγραμμάτα stage στο Δημόσιο

Οριστικό τέλος στη λειτουργία προγραμμάτων stage στο Δημόσιο, αλλά και τους ΟΤΑ, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, καταργώντας και τροποποιώντας τους σχετικούς νόμους των κυβερνήσεων της Ν.Δ.

O εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, ανακοίνωσε χθες ότι:
- Οι συμβάσεις stage δεν θα ανανεωθούν και θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση, για τη σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου, αλλά και το μέλλον όσων εργάζονται σε αυτά τα προγράμματα.
- Η διαδικασία, όπως την εφάρμοσε η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και ο τρόπος επιλογής των εκπαιδευόμενων, ήταν τελείως παράνομοι.
- Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο αυτήν την παρανομία. Πλέον δεν θα υπάρχουν προγράμματα stage στο Δημόσιο, παρά μόνον στον ιδιωτικό τομέα με πλήρη παροχή εγγυήσεων για τα δικαιώματα των μαθητευόμενων.
- Γίνεται καταγραφή σε όλα τα υπουργεία, για να διαπιστωθεί ο πραγματικός αριθμός των προσλήψεων που έγιναν προεκλογικά, αλλά και για να αποτραπούν επώδυνες συνέπειες από την Ε. Ενωση.
- Δεν υπάρχει νόμος, ο οποίος να προβλέπει ότι όσο…

Στήριξη εκ των έσω σε Γκρούεφσκι για το όνομα

Κοινή γραμμή ακολουθούν τα κόμματα των Σκοπίων σχετικά με το θέμα της ονομασίας του γειτονικού βόρειου κρατιδίου.
Ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να φέρει κανένα εμπόδιο στον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι, για το θέμα της ονομασίας, αν ο τελευταίος διεκδικήσει εγγυήσεις για το λεγόμενο ζήτημα της εθνικής ταυτότητας.
«Εφόσον διαφυλάξετε την εθνική ταυτότητα, ήτοι διεκδικήσετε σαφείς εγγυήσεις για την ονομασία της γλώσσας μας και του λαού μας ως μακεδονική-ός, εμείς θα σας στηρίξουμε για οποιονδήποτε συμβιβασμό θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει στο θέμα της ονομασίας», ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι, απευθυνόμενος προς τον κ. Γκρούεφσκι.
«Ελπίζουμε ότι θα εργαστείτε με μόχθο και με δεξιοτεχνία, ώστε μέσω των διαπραγματεύσεων να διεκδικήσετε όσο το δυνατό μικρότερο εύρος χρήσης για το νέο διεθνές όνομα», πρόσθεσε ο κ. Τσερβένκοφσκι.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό, να απευθυνθεί …

Χάος στο Δημόσιο με τα stage

Stage, ένας όρος που εισήλθε εσχάτως στο λεξιλόγιο των Ελλήνων, καθώς απασχόλησε ιδιαιτέρως κατά την προεκλογική περίοδο με το γεγονός της ομηρίας δεκάδων χιλιάδων νέων, που απασχολούνται σε αυτά τα κοινοτικά προγράμματα ενοικιαζόμενης εργασίας ή όπως τα αποκαλούν "απόκτησης εργασιακής εμπειρίας".
Με μισθούς μικρότερους ακόμη και από αυτούς της γενιάς των 700 ευρώ, χωρίς επιδόματα και κυρίως δίχως ασφάλιση. 
Τώρα τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για αυτούς τους νέους καθώς βρίσκονται στον «αέρα» μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον συγκεκριμένο θεσμό στο Δημόσιο.
Ενδεικτικό της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στα συγκεκριμένα προγράμματα είναι το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό αυτών που εργάζονται  στο Δημόσιο καλύπτοντας επί το πλείστον πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με πολύ χαμηλό μισθό και χωρίς ασφάλιση.
Η κυβέρνηση δείχνει να αποκλείει τη λύση της μονιμοποίησης, επιλέγοντας την επιπλέον μοριοδότηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο αν κα…

ΠΑΣΟΚ - ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΔΕ ΣΥΝΕΒΗ

Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Μεγαλόπολη 20-10-2009
ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΘΝ. ΕΚΛΟΓΩΝ 2009
Μετά από δημοσίευσή σας στο διαδίκτυο την Κυριακή 11-10-2009 "περί αλαζονείας της εξουσίας" σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα.
Τίποτα αλαζονικό δε συνέβη μέσα στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ Μεγαλόπολης το βράδυ των Εκλογών, κανένας υποστηρικτής υποψηφίων δε διαπληκτίστηκε και όποιον κομματικό παράγοντα εννοείτε ότι σας ενημέρωσε να τον κατονομάσετε, διότι αυτό είναι ψευδές, δυσφημιστικό και συκοφαντικό.
Έγινε παρακολούθηση των αποτελεσμάτων από την τηλεόραση, της μεγάλης Νίκης του ΠΑΣΟΚ, ανοίχτηκαν σαμπάνιες προς τους παρευρισκόμενους και κατόπιν αποχώρησαν όλοι.
Στην Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ, ούτε αλαζονεία της εξουσίας υπάρχει, ούτε ηγεμονίες.


Παρακαλούμε να δημοσιευθεί στην ίδια θέση.

STAGE : "BHMA" - "BHMA" ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...

Τελικά, όποιος έχει υπομονή ανταμείβεται... Είναι σαν εκείνο το ληστή, που βρισκόταν σταυρωμένος δίπλα από το Χριστό, ο οποίος του είπε ότι τον πίστεψε και ο Κύριος του απάντησε ότι θα τον πάρει μαζί του στον Παράδεισο... Ενώ, ο έτερος ληστής, που δεν πίστεψε στο Χριστό πήγε στην Κόλαση!
Έτσι κι όσοι συμπολίτες μας άνεργοι, που επέλεξαν τη βάσανο των STAGE, με τρείς κι εξήντα, χωρίς ένσημα... Τους είπαν οι λογής-λογής "μεσάζοντες": "κάνετε υπομονή, μη φύγετε και θα ανταμειφθείτε! Μην ακούτε ότι δε θα σας μονιμοποιήσουν στο τέλος... Εδώ είναι Ελλάδα, όποιος "χώνεται" στο Δημόσιο κάποια μέρα βολεύεται".
Και όσοι είχαν την υπομονή και δεν επέλεξαν να βρούν μια πιό αξιοπρεπή δουλειά, διαπιστώνουν ότι μάλλον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου! H νέα Κυβέρνηση σκέφτεται να τους μονιμοποιήσει...
Έτσι είναι αυτά τα πράγματα... Όπως κάποτε με τους πρώτους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., που έπαιρναν κι αυτοί τρείς κι εξήντα, αλλά οι τότε "μεσάζοντες" τους έδωσαν την ίδ…

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΤΡΑΛΙΑ

Εικόνα
Την κατάργηση του νόμου Πετραλιά, που προβλέπει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την μείωση των επικουρικών συντάξεων, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας, κύριος Ανδρ. Λοβέρδος κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων.
Επίσης ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε ότι η πραγματική ανεργία ανέρχεται στο 15,5% και δεσμεύθηκε για την κατάργηση των Stage στο δημόσιο, την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τις ανελαστικές μορφές απασχόλησης, αλλά και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τέσσερα χρόνια με σκοπό την πρόσληψη νέων από τις επιχειρήσεις. 

Χοντρό παρασκήνιο στα ελληνοτουρκικά

Έντονη είναι η κινητικότητα της Ουάσιγκτον για να μην υπάρξει από ελληνικής και κυπριακής πλευράς οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, εξαιτίας της μη συμμόρφωσής της στις υποχρεώσεις της να βελτιώσει τις ανύπαρκτες σχέσεις της με τη Μεγαλόνησο και κυρίως να ανοίξει μέχρι το Δεκέμβριο τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της για την εξυπηρέτηση κυπριακών πλοίων και αεροπλάνων.
Οι ΗΠΑ θέλουν να ενισχύσουν το διεθνή ρόλο της Άγκυρας, καθώς θεωρούν πως είναι στρατηγικός για τα δικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή και θέλουν να τους προσφέρουν την προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθούν στις 29 Οκτωβρίου στο Λευκό Οίκο, για μια συζήτηση που βεβαίως θα έχει ως κύριο θέμα το Μεσανατολικό και το Αφγανιστάν. Εντελώς «συμπτωματικά», λίγες μέρες μετά (από 2-5 Νοεμβρίου), ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος από την ερχόμενη Τρίτη, 20 Ο…

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση

Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής έλαβε η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης, επί των προγραμματικών δηλώσεών της.
Μετά την ονομαστική ψηφοφορία, οι 160 βουλευτές της συμπολίτευσης ψήφισαν ΝΑΙ και οι 140 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης ψήφισαν ΟΧΙ.