Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 11, 2009

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ

Εικόνα
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 το πρωί, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος στη Σπάρτη θα γίνει η χειροτονία του νεοεκλεγέντος Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου, από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.
Η Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και ο Δήμος Μεγαλόπολης θα διαθέσουν λεωφορεία για τη μεταφορά όσων θέλουν να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τη χειροτονία.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΙΑΝΤΟΣΚΕΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Μετά από τόσα χρόνια που έχει θερμοθετηθεί το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (Ε.Α.Π.) Μεγαλόπολης, επιτέλους για πρώτη φορά εντάχθηκε και ένα καθαρά περιβαλλοντικό έργο.
Πρόκειται για το έργο "Αντικατάσταση αμιαντοσκεπών στους Οικισμούς ΜΟΜΑ Μεγαλόπολης", με προϋπολογισμό 1.500.000 €, με φορέα υλοποίησης της Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας!
Κατ' αρχήν μπράβο στο Νομάρχη Αρκαδίας, κ. Δ. Κωνσταντόπουλο, που παρά τις δυνατότητες που είχε μέσα από την άδικη αλλαγή που επέφερε η Απόφαση του πρώην Υπουργού Ανάπτυξης κ. Φώλια, να διαθέσει το 50% των κονδυλίων σε έργα που θα αποφάσιζε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, όπου επιθυμούσε, επέλεξε (και υλοποίησε τη δέσμευσή του) να δοθούν όλα τα κονδύλια στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.
Βεβαίως, το μεγάλο μπράβο ανήκει στο Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Μπούρα που, με αυτό το έργο, υλοποίησε την προεκλογική του δέσμευση να διώξει τον καρκίνο, που επί χρόνια απειλεί την υγεία όχι μόνον όσων μένουν στους οικισμούς ΜΟΜΑ, αλλά και όλων των υπόλοιπων κατοίκων …

Σε δραματικούς τόνους οι προγραμματικές για την οικονομία

Με άξονες την ειλικρίνεια στον πολίτη αλλά και τη δέσμευση από τη νωπή λαϊκή εντολή η οποία υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να γυρίσει σελίδα, ο Γ. Παπανδρέου προέβη στις προγραμματικές του δηλώσεις σήμερα το απόγευμα.
Δίνοντας έμφαση κυρίως στην «πράσινη ανάπτυξη», την οποία όμως «ταίριαξε» με την οικονομία, ο κ. Παπανδρέου «έδειξε» τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το εγχείρημά του, δίχως όμως να «ξεχάσει» να αναφερθεί και στις «αμαρτίες» του παρελθόντος, το κληροδότημα, όπως άφησε πολλές φορές να εννοηθεί, από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως σε ό,τι αφορά την παραγωγή πλούτου, η κυβέρνηση θα βασιστεί στην «πράσινη ανάπτυξη», υποβοηθούμενη από τις αποφάσεις που θα παρθούν για τις κλιματικές αλλαγές σε πλανητικό επίπεδο, καθώς και από την εξέλιξη του τουριστικού τομέα.
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή αξιοποίηση των βραχονησίδων του Αιγαίου, ενώ υπογράμμισε παράλληλα: «Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή…

ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης στις 14/10/09 αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την δωρεάν παραχώρηση χρήσης οικοπέδου στον ΟΣΚ Α.Ε. σε χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου Μεγαλόπολης για την υλοποίηση του έργου «Κλειστό Γυμναστήριο Μεγαλόπολης». Το νέο κλειστό γυμναστήριο θα είναι εκτάσεως 1000 τ.μ.

Δύο άγνωστες υποψηφιότητες στη ΝΔ

Τελικά οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ δεν είναι τέσσερις αλλά έξι! Δύο άγνωστες στο ευρύ κοινό υποψηφιότητες έγιναν γνωστές, Εκτός του Αντώνη Σαμαρά, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Παναγιώτη Ψωμιάδη, υποψηφιότητα έχουν θέσει η Ευαγγελία Ρούπακα από τη Θεσσαλονίκη και ο Σπυρίδων Μαστροδήμος. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποίες είναι οι ιδιότητες των δύο υποψηφίων.
Πηγή: www.zougla.gr

ΕΞΕΛΕΓΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΤΗΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη συνεδρίαση της 14 Οκτωβρίου 2009, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλάδος εξέλεξε Επίσκοπο Ανδρούσης τον Αρχιμανδρίτη Θεόκτιστο Κλουκίνα, τον οποίο τοποθέτησε ως βοηθό επισκόπου, στην Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Ο π. Θεόκτιστος υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας την Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως επί τριάντα πέντε περίπου έτη, ενώ τον τελευταίο χρόνο υπηρετούσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ήταν Αρχιερατικός προϊστάμενος στην Παναγία Κυπριάδου στα Άνω Πατήσια.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Η Ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδος συνεδριάζει στις 14-10-09 με σκοπό την εκλογή έξι επισκόπων που θα κάνουν χρέη βοηθών σε αντίστοιχες Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα. Μεγάλες πιθανότητες έχει για να εκλεγεί σε μία από τις παραπάνω θέσεις και ο μέχρι πρότινος δικός μας Αρχιμανδρίτης π. Θεόκτιστος Κλουκίνας.

«Θέμα για λαϊκισμό η φορολόγηση της Εκκλησίας»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη φορολόγηση της Εκκλησίας
Η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιούσιας, παλαιοτέρα και σήμερα, έχει καταντήσει ένα προσφιλές θέμα για λαϊκισμό, προπαγάνδα και σκοπιμότητες είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος στο σώμα της Ιεραρχίας. 

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε κάνει λόγο για νέο φορολογικό σύστημα ακίνητης περιούσιας απο το οποίο δεν θα εξαιρείται η Εκκλησία.
Ο κ. Ιερώνυμος άφησε αιχμές για τη στάση ορισμένων κύκλων - όπως είπε - έναντι της Εκκλησίας, οι οποίοι επιδιώκουν την αποχριστιανοποιηση της ελληνικής κοινωνίας και αποξένωση της από τις γνήσιες παραδόσεις.
Παραλληλα, ζήτησε να τολμήσει η Ιεραρχία να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της Εκκλησίας
Πηγή: www.skai.gr

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Εικόνα
Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αναλαμβάνοντας την «ξεκάθαρη δέσμευση για ένα ανοικτό κόμμα χωρίς μηχανισμούς και αποκλεισμούς».
Με τη στάση της αυτή, η πρώην υπουργός αιφνιδίασε τους συνυποψηφίους της, καθώς η ανακοίνωσή της έγινε τη στιγμή που οι κ.κ. Α. Σαμαράς και Δ. Αβραμόπουλος βρίσκονταν στο γραφείο του κ. Σιούφα και συζητούσαν την προσυνεδριακή διαδικασία.

Η ακριβής δήλωση της κ. Μπακογιάννη έχει ως εξής:

"Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Σύντομα θα πάρουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της παράταξής μας για τα επόμενα χρόνια.
Σήμερα είμαστε ακόμα όλοι υπό την επήρεια μιας μεγάλης ήττας και το μήνυμα από τον ελληνικό λαό πρέπει να το διαβάσουμε σωστά, όσο σκληρό και αν είναι.
Η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή, ενός σημαντικού ηγέτη, που πρόσφερε πολλά στην παράταξή μας και την οδήγησε σε δύο εκλογικές νίκες, ανοίγει ένα νέο κεφάλαι…

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Εικόνα
Εντατικά και φέτος συνεχίζει της πρόβες η Δημοτική Χορωδία του Δήμου Μεγαλόπολης υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Γιώργου Βασιλόπουλου.
Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην χορωδία, σας γνωρίζουμε ότι τα μαθήματα παραδίδονται στην αίθουσα «Πολύβιος» (κινηματογράφος) κάθε Δευτέρα στις 6 μ.μ.
Πληροφορίες: Γ. Βασιλόπουλος τηλ. 6972820162

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΠΑΣΟΚ – «Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ»

Έγκυρη πηγή μας ενημέρωσε ότι: Κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ Μεγαλόπολης μόνο που δεν ήρθαν στα χέρια μετά από έντονο διάλογο που είχαν μέσα στο εκλογικό κέντρο κατά την διάρκεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, των βουλευτικών εκλογών. Οι υποστηρικτές ενός υποψηφίου προκλήθηκαν με ακατανόμαστες φράσειςαπό υποστηρικτή άλλου υποψηφίου που κατέχει πολιτικό θώκο και διεκδικεί τον κομματικό έλεγχο της περιοχής!!!

Κύριε Πρωθυπουργέ αυτό θα είναι το νέο ήθος του ΠΑΣΟΚ;
Όχι βέβαια, αυτή είναι η αλαζονεία της εξουσίας!!!
Οι ηγεμονίες δεν εγκαταλείπονται εύκολα!!!

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στο γήπεδο της Τεγέας, η Φαλαισία επιβλήθηκε της ομώνυμης ομάδας με σκορ 1-2. Η ομάδα της Φαλαισίας κάνοντας φέτος ένα βήμα παραπάνω, ενίσχυσε το έμψυχο υλικό της με έμπειρους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στο τοπικό πρωτάθλημα.

Αντίθετα η ομάδα της Μεγαλόπολης ΔΟΞΑ, δεν τα κατάφερε στον πρώτο της αγώνα με αντίπαλο το Κορακοβούνι και ηττήθηκε στο γήπεδό της με σκορ 2-3.

ΚΛΟΠΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ 4 ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Περίεργη κλοπή καλωδίων διαπιστώθηκε σε αποθήκη της μονάδας 4 στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Είναι άγνωστη η ποσότητα αλλά και ο χρόνος που έγινε η κλοπή, αλλά καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν οτι δεν είναι η πρώτη φορά.

Του θέματος έχει επιληφθεί το Α.Τ. Μεγαλόπολης , όσο για την διεύθυνση του ΑΗΣ Β Μεγαλόπολης θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν αφού δεν είναι και οτι καλύτερο να σου ξαφρίζουν τις αποθήκες σου και να μην το παίρνεις είδηση!!!!
Πηγή: kafeneio-megalopolis.blogspot.com

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ -ΣΤΑΘΜΩΝ (Σ.Ο.Σ) Δ.Ε.Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΜΕΓ/ΛΗ:9 - 10 - 2009
Προς:
Διευθυντή  Λ.Κ.Μ:  κ. Κουστέρη Π.

Αυθαίρετη, καταχρηστική, προγραφή και δίωξη αποτελείη μετακίνηση
της συναδέλφισσαςΠ. Σαλτάρη στη Γραμματεία της Μαραθούσας.

Κύριε  Διευθυντά

Με λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» προχωρήσατε στη μετακίνηση από τις 7 Οκτωβρίου 2009  της συναδέλφισσας Γ. Σαλτάρη - κάτι το οποίο της ανακοινώθηκε μόλις την προηγούμενη μέρα - από τον Τομέα Μελετών στη Γραμματεία της Μαραθούσας με το σκεπτικό ότι δήθεν αποτελεί πλεονάζον προσωπικό.
Η παραπάνω ακατανόητη απόφαση σας, έχει γίνει χωρίς καμιά απολύτως συνεννόηση με την Ιεραρχία του Τομέα Μελετών (Τομεάρχη, Υποτομεάρχη).
Η εν λόγω συναδέλφισσα εργάζεται πάνω από 20 χρόνια στο Λ.Κ.Μ και έχει προσφέρει αποτελεσματικό έργο από διάφορες θέσεις εργασίας, σήμερα επιτελεί σημαντικό έργο στον Τομέα ο οποίος με την μετακίνηση αυτή θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Μόλις δύο μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές η μετακίνηση αυτή αποτελεί μια κίνηση προγραφής και δίωξης της συναδέλφου και εντάσσεται σ…

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 28/10/2009 και ώρα 9.00 π.μ. στο χώρο της πάλαι ποτέ πλατείας για να ενώσουμε την φωνή μας, ενάντια στον εμπαιγμό και την κοροϊδία που δεχόμαστε εδώ και 3 χρόνια από την Δημοτική Αρχή.ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ:
1) Το άνοιγμα του κεντρικού εσωτερικού δρόμου του χωριού που παράνομα και αυθαίρετα τον έκλεισε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.Εδώ να αναφέρουμε την προχειρότητα που διακρίνει την Δημοτική αρχή.Αυτό περίτρανα επιβεβαιώνεται από: α) Ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αφού μαγειρεύτηκε πλέον των είκοσι ημερών και μετά στάλθηκε για έγκριση στην Περιφέρεια), για το άνοιγμα του δρόμου. β) Έβαλαν πινακίδες στην είσοδο του δρόμου στην περιοχή του οικισμού πριν ακόμη αποσύρουν από την άλλη είσοδο τα περιβόητα «παραδοσιακά κολονάκια» απαγόρευαν την είσοδο στους μη μόνιμους κατοίκους για να μπορούν να μεταβούν στα σπίτια το…