Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 30, 2014

Θεοδωράκης: Πρόεδρος τώρα και εκλογές τον Νοέμβριο

Εικόνα
Υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας «τώρα» και της διεξαγωγής εκλογών τον Νοέμβριο του 2015 τάχθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ανατροπή του Mega, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε σε σχόλιο του Αλ. Τσίπρα ότι το "Ποτάμι" ήρθε "για να ποτίσει τα μνημονιακά χωράφια" λέγοντας ότι "Το Ποτάμι δεν ήρθε να ποτίσει τα παλιά χωράφια, ήρθε να ποτίσει καινούργια χωράφια παραγωγικά και τα παλιά χωράφια της χώρας, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν θέλουν πότισμα, θέλουν όργωμα γιατί είναι γεμάτα ζιζάνια και βάτους". Ο ίδιος τόνισε πως το κίνημά του θα αναζητήσει μετεκλογικές συνεργασίες με οποιαδήποτε κόμμα, ενώ για το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων διεθνών funds στο Λονδίνο ο κ. Θεοδωράκης είπε: "Είναι μέρες δύσκολες για τον κ. Τσίπρα και ειδικά σε σχέση με τα ποτάμια. Είναι το Βατερλό στον Τάμεση των στελεχών του". Ο κ. Θεοδωράκης είπε πως η χώρα δεν μπορεί…

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μελάς Βουλευτής των ΑΝΕΛ

Εικόνα
Τους 24 βουλευτές απαριθμούν συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Παναγιώτη Μελά, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Μελά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μένουν πλέον με 12 βουλευτές. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πλέον 16 που έχουν ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και 8 ακόμη είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια κοινοβουλευτική ομάδα. Σύνολο 24 βουλευτές. Οι ανεξαρτητοποίηση του κ. Μελά έρχεται μετά τη δημόσια δήλωσή του ότι θα πράξει κατά συνείδηση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αντίδραση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου. Ο ίδιος ο κ. Μελάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πριν από λίγο απέδωσε την απόφασή του στις «αισχρότητες», κατά δήλωσή του, με τις οποίες αντιμετωπίστηκε η δημόσια τοποθέτησή του για το ζήτημα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και συνδέει τη στάση του με τις δηλώσεις της κ. Ξουλίδου.

«ΠΕΡΣΕΑΣ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Όπλο» στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας θεωρεί το Υπουργείο Εργασίας το σύστημα Περσέας, το οποίο περιλαμβάνει και κίνητρα για τις επιχειρήσεις που τηρούν την εργατική νομοθεσία Το Λευκό Μητρώο Συνεπών Επιχειρήσεων Περσέας ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και σε αυτό θα καταγράφονται οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Όπως προβλέπεται, θα εξαιρούνται από τους στοχευμένους ελέγχους και θα επιβραβεύονται με μειώσεις του μη μισθολογικού κόστους. Για την ένταξη στο Μητρώο, θα λαμβάνεται υπόψη η τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και η έλλειψη καταγγελιών για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι ο «Περσέας αναδεικνύει την υγιή και συνεπή επιχειρηματικότητα» Οι τελικές λεπτομέρειες του Μητρώου θα καθοριστούν από διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.