Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 5, 2012

Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ

Του Ηλία Σιαμέλα«Της Ρούμελης οι μπέηδες και του Μοριά οι αγάδες
Στο Ντερβενάκι κείτονται κορμιά δίχως κεφάλια
Στρώμά ‘χουνε τη μαύρη γης, προσκέφαλο μια πέτρα
Κι απουπανωσκεπάσματα του φεγγαριού τη λάμψη».
Κλέφτικο τραγούδι


Έλα ψυχή μου να διαβείς, μες την αντάρα να περάσεις. Να δεις πως συντελείται το κακό, πως πάλε ατιμάζεται το σώμα της Ελλάδας. Στα Τάρταρα ρίξαν τη ζωή, και στα σκυλιά την αξιοπρέπεια.

Έλα να δεις το πέρασμα του Δράμαλη, τη Νέα Εκστρατεία. Να δεις Σουλτάνους Μέρκελ – Σαρκοζί, να δεις «αλόγατα» και «ιππείς», ολάκερες στρατιές από ναζί, και πλάνους τοκογλύφους.

Να δεις στο πρόσωπο του Δράμαλη, τον κούφο Παπαδήμο. Σα Σερασκέρης χρίζεται, τομάρι λιόντα σαν του βάζουν. Κι ο Πασόκμπεης κοντά, σαν πληγωμένο όρνιο. Δίπλα, τ’ αδέρφι τ’ ομογάλαχτο, Σαμάρμπεης τ’ όνομά του. Και να κι ο Καρατζαφέρ, με το μυαλό τ’ Αλήπασα, πως περιμένει ολάρματος, πρώτος, σε τούτης της στρατιάς τη μούλα για ν’ ανέβει.

Κι οι καμηλιέρηδες απόκοντα, βαστάζοι ένας κι ένας. Πρώτοι και καλύτεροι, ο…

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 2012

Εικόνα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο Δήμος Μεγαλόπολης γιορτάζει και φέτος για 17η συνεχή χρονιά την Αποκριά. Το μεγαλύτερο καρναβάλι της περιοχής αντιστέκεται στην κρίση. Στηρίζεται στο μεράκι, τον εθελοντισμό και τη δημιουργικότητα όσων το αγαπούν, και έρχεται να προσφέρει νότες χαράς και αισιοδοξίας σε όλους τους συμμετέχοντες. Ελάτε κι εσείς να περάσετε όμορφες στιγμές στο «Καρναβάλι Μεγαλόπολης».
1. Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, «ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΑΜΟΥ»: Ώρα 7.00 μ.μ., στη κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης
«ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ……. ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!»
Η γαμήλια πομπή θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από το ΚΑΠΗ και θα καταλήξει στη κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης όπου θα τελεστεί το μυστήριο.
Θα ακολουθήσει η γαμήλια δεξίωση με ζωντανή μουσική από τα «Παιδιά της Μεγαλόπολης» και πλούσιους μεζέδες και κρασί!
2. Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΣΙΚΝΙΣΜΑ»: Ώρα 6.00 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Λεονταρίου. Οι ψησταριές θα ανάψουν και πάλι για να «το τσικνίσουμε» με μεζέδες και άφθονο κρασί με τη σ…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν αρκεί να καλύψει τις ανάγκες μας ( τρόφιμα, παιδεία).

Καθημερινά εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας στις πρακτικές λιτότητας που πηγάζουν από την αρχαία Σπάρτη.

Δεν μπορούμε όμως να τους εξηγήσουμε την παραχώρηση της γης μας στους νέους κατακτητές που γίνετε με την βοήθεια των Ελλήνων πολιτικών.

Η συρρίκνωση και η ανυπαρξία της νέας Ελληνικής οικογένειας μέσα από τα νέα οικονομικά μέτρα δημιουργούν έντονο δημογραφικό πρόβλημα με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα.

Καλούμε τους Έλληνες βουλευτές και πατριώτες Αρκάδες να μην υποκύψουν στα ψεύτικα δειλήματα των (σκυφτών ) Ευρωπαίων και να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ελληνικής οικογένειας και της Ελληνικής γης.

Αφήστε μας το δικαίωμα να πιούμε εμείς το κόνιο
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο Πρόεδρος Αποστολόπουλος Νίκος

ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Φιλώτας, 8 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
Ευρεία σύσκεψη για τα θέματα των ενεργειακών περιοχών πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στην Αθήνα, το απόγευμα της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου 2012.

Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ιωακείμ Ιωσηφίδης, Παναγιώτης Μπούρας, Παρασκευή Βρυζίδου, Λάζαρος Μαλούτας, και Ιωάννης Βοσκόπουλος, των Δήμων Αμυνταίου, Μεγαλόπολης, Εορδαίας, Κοζάνης και Φλώρινας αντίστοιχα.

Παρόντες Βουλευτές στη συνάντηση ήταν οι κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του Ν. Αρκαδίας, κ. Αλέξανδρος Αθανασιάδης του Ν. Κοζάνης, κ. Ιωάννης Βλατής του Ν. Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος του Κοζάνης και κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης του Ν. Φλώρινας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο κ. Αδάμος Στημονιάρης, Εκπρόσωπος του κ. Υπουργού ΠΕΚΑ και ο κ. Σπυρόπουλος, Εκπρόσωπος του Υφυπουργού ΠΕΚΑ.

Απόντες Βουλευτές, αν και προσκλήθηκαν, ήταν ο κ. Δημήτριος Ρέπ…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΛΜΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Εικόνα

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργάνωσε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 τη δεύτερη συνάντηση των Προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, με θέμα συζήτησης το τι μέλλει γενέσθαι με τα Πυρόπληκτα Δάνεια.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κάψια Αρκαδίας και παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Παναγιώτης Σίμωσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Πανδής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Αδαμόπουλος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Άρης Τηλιγάδας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικόλαος Παναγιωτακόπουλος, μέλη των διοικητικών επιτροπών και στελέχη των Επιμελητηρίων.

Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής ήταν να ετοιμαστεί και να σταλεί πρόταση προς τον Υπουργό Οικονομικών με την οποία θα παρουσιάζονται τόσο η μακροπρόθεσμη όσο και η άμεση λύση για το θέμα των πυρόπληκτων δανείων, δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων αδυνατεί να καταβάλει ακόμ…

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ Λουκά Παπαδήμο και τους Πολιτικούς Αρχηγούς , στην οποία θέτει υπ’ όψιν τις θέσεις του Ελληνικού Εμπορίου , όπως αυτές αποφασίσθηκαν ομόφωνα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 6ης Φεβρουαρίου 2012 και στις οποίες αποτυπώνεται ξεκάθαρα η αγωνία, το αδιέξοδο και η οργή του εμπορικού κόσμου της Ελλάδας για τον διαφαινόμενο αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Είναι γνωστό και ευρύτερα αποδεκτό ότι, το ελληνικό εμπόριο και ειδικότερα οι Μμε επιχειρήσεις αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της χώρας και κρίσιμο παράγοντα οικονομικής ευημερίας και κοινωνικής σταθερότητας, δίνοντας ζωή τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στον κοινωνικό ιστό της περιφέρειας.

Αυτός ο βασικός πυλώνας κοινωνικής συνοχής της χώρας μας έχει πληγεί βαρύτατα από την συνεχιζόμενη ύφεση, η οποία έχει επιφέρει πρωτοφανείς επιπτώσε…

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΟΜ ΔΟΞΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

ΠΡΟΣ
Ε.Π.Σ. Αρκαδίας
Τρίπολη
Κοινοποίηση: 1)Σύνδεσμο Διαιτητών Αρκαδίας
2)Ομοσπονδία Διαιτητών Ελλάδος
3)Μέσα ενημέρωσης

Είναι η πρώτη φορά όπου η διοίκηση του σωματείου Α.Ο.Μεγαλόπολης ΔΟΞΑ αποφασίζει να καταγγείλει διαιτησία.

Η πολιτική των χαμηλών τόνων φαίνεται πως από πολλούς εκλαμβάνεται ως αδυναμία και αυτό φάνηκε την Κυριακή 5/2/2012 όπου ο Α.Ο.Μ ΔΟΞΑ φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Κορακοβουνίου από την τοπική ομάδα.

Μας προκαλεί εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η ομάδα μας από το διαιτητικό τρίο των κκ. Γκριτζέπη Γ ,Τσιώρου Φ, Ντελόπουλου Κ.

Έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατη περίπτωση ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗΣ σε ανατροπή του ποδ/στη μας ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ από αντίπαλο ποδ/στή στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου , απόφαση που σαφώς θα άλλαζε την ροή και τις ισορροπίες του αγώνα την στιγμή που η ομάδα μας ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Η φάση εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια του βοηθού κ.Τσιώρου.

Η φάρσα συνεχίστηκε στο 88 λεπτό όταν ο διαιτητής κ.Γκριτζέπης Γ. καταλόγισε ανύπ…