Η Μέρκελ και οι Γάλλοι θέλουν την αποπομπή Βαρουφάκη -Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Μέρκελ και οι Γάλλοι θέλουν την αποπομπή Βαρουφάκη -Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με επικοινωνιακές αλλά και παρασκηνιακές κινήσεις, με τις οποίες επιχειρεί τη δημιουργία της εντύπωσης πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι το πρόβλημα στη διαπραγμάτευση, η Άνγκελα Μέρκελ δείχνει την αντιπάθειά της στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, κάνοντας έμμεσα και την παραδοχή πως είναι ένας πραγματικός διαπραγματευτής.
Ετσι αρχίζει το άρθρο με τίτλο «Η Μέρκελ θέλει την αποπομπή Βαρουφάκη» στο «Κουτί της Πανδώρας», στο σάιτ που διάκειται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και απηχεί απόψεις που δεν θα μπορούσαν να ενοχλούν την κυβέρνηση.
Και το άρθρο συνεχίζει:
«Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει δώσει εντολή να αποδομηθεί ο Βαρουφάκης. Ο τρόπος βέβαια αυτής της αποδόμησης φτάνει στα όρια της προσπάθειας ανοιχτής παρέμβασης σε ένα ανεξάρτητο κράτος όπως η Ελλάδα. Ίσως επειδή αντίστοιχη τακτική στο παρελθόν που αφορούσε το ανεβοκατέβασμα ελλήνων υπουργών έβρισκε ανταπόκριση από τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Η πρώτη προσπάθεια αποδόμησης του Γιάνη Βαρουφάκη έγινε γνωστή από το ΒΗΜΑ και τον ανταποκριτή στη Γερμανία Νίκο Χειλά, ο οποίος σε ρεπορτάζ του σημείωσε πως ο εκπρόσωπος των σοσιαλοδημοκρατών για Ευρωπαικά θέματα, Γιόαχιμ Πος, φωτογράφισε ως ακατάλληλο τον Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με το Γερμανό αξιωματούχο «δημιουργεί σύγχυση στο Eurogroup».
Αυτή όμως η εκτίμηση είναι η πιο αθώα παρέμβαση της γερμανικής πλευράς. Γερμανοί αξιωματούχοι του περιβάλλοντος Σόιμπλε έχουν έρθει σε επαφή με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, στους οποίους επιχείρησαν να περάσουν το μήνυμα πως καλό θα είναι να αντικατασταθεί ο Βαρουφάκης. Σκοπός του μηνύματος ήταν να διαβιβαστεί στον Αλέξη Τσίπρα μέσω των υπουργών του. Υπουργός ο οποίος δέχθηκε το γερμανικό αίτημα μέσω του διπλωμάτη απάντησε κοφτά "ελπίζω να επιστρέψατε στη γερμανική πλευρά αυτή την προσβολή που έγινε προς τη χώρα μας".
Το ίδιο αίτημα επανέλαβε μετά το Eurogroup ο Γερμανός πρέσβης στη Αθήνα, πάλι σε υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, για να πάρει την απάντηση «η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή χώρα και η κυβέρνησή της είναι δική της υπόθεση. Σας παρακαλώ να μείνετε στα θέματα συνεργασίας που προκύπτουν από το διπλωματικό σας ρόλο».
Τις τελευταίες μέρες, η ίδια απαξιωτική εικόνα για το Βαρουφάκη διακινείται σε ευρωπαικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ως σήμερα τον αντιμετωπίζουν ως ένα πετυχημένο διαπραγματευτή.
Σχολιάζοντας την προσπάθεια των Γερμανών για περιθωριοποίηση του Γιάνη Βαρουφάκη, στέλεχος της κυβέρνησης σχολίασε στο koutipandoras.gr: «είναι μια απόδειξη και από την απο άλλη πλευρά, πως ο Γιάνης Βαρουφάκης και η ελληνική ομάδα κάνουν καλά τη δουλειά τους. Επίσης, μια απόδειξη για το πώς γινόταν ως σήμερα η διαπραγμάτευση. Η κυρία Μέρκελ έλεγε τις διαφωνίες της και οι ελληνικές κυβερνήσεις εκτελούσαν. Ίσως αλλάζοντας και υπουργούς».
Και το Παρίσι θέλει αποπομπή Βαρουφάκη
Γράφει η ανταποκρίτρια του Μέγκα στο Παρίσι Μαρία Δεναξά στο facebook:
Δεν είναι μόνο η Μέρκελ υπέρ αποπομπής Βαρουφάκη. Είναι και το Παρίσι.
Μάλλον τoν βρήκαν πιο "brutal" απο ότι έπρεπε.
Την ίδια ώρα δημοσιεύονται επιθετικά άρθρα και διαρροές στον ευρωπαικό τύπο κατά της Ελλάδας ολως διόλου τυχαία την ημέρα της κρίσιμης διαπραγμάτευσης.
Με λιγα λόγια στο ίδιο έργο θεατές...
Συντονισμένο το ευρωπαικό ιερατείο για διαίρει και βασίλευε χωρίς να λογαριάζει την ευρωπαική ακροδεξιά και τους νεοναζί που περιμένουν στη γωνία να έρθει η σειρά τους.
Στη Γαλλία στις τοπικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάρτιο το 29% των γάλλων επιθυμεί νίκη της ακροδεξιάς Λεπέν.
Το 25% των γάλλων θέλει επικράτηση της κεντροδεξιάς και το 22% νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος …
Τέλος το 42% των ψηφοφόρων του Νικολά Σαρκοζί (δεξιά) δηλώνει έτοιμο να ψηφίσει ακροδεξια χωρίς φόβο και πάθος!
Τι λένε στην ΕΕ για Βαρουφάκη
Ψυχρό κλίμα για την Ελλάδα επικρατεί και στη Γαλλία, παρά τις φιλικά διακείμενες δηλώσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, όπως γράφει και ο Μιχάλης Ιγνατίου στο προσωπικό του ιστολόγιο.
Η γαλλική κυβέρνηση εμφανίζεται τώρα να κρατά σαφείς αποστάσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, όπως μεταδίδει το γαλλικό ραδιόφωνο E1, παραθέτοντας δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ο οποίος φαίνεται να είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα εάν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη.
“Εάν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη πριν από πέντε χρόνια, θα είχαμε προβλήματα με την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Σήμερα δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο”, είπε χαρακτηριστικά στην Μέρκελ, σύμφωνα με το Ε1.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που έχει επίσης προκαλέσει προβλήματα είναι η προσωπικότητα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, για τον οποίο υπάρχει εκνευρισμός στις Βρυξέλλες, αφού, όπως λένε οι Γάλλοι, ο καθηγητής δίνει διαλέξεις στους αξιωματούχους.
«Είναι σε άλλον πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά ένας Γάλλος αξιωματούχος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τον Έλληνα υπουργό.
Η απάντηση της Αθήνας
Στο πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης στο Eurogroup, το Μαξίμου απαντάει και σε αυτά τα δημοσιεύματα τονίζοντας ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του.
Τονίζεται, μάλιστα, ότι οι όποιες προσπάθειες δείχνουν ακριβώς σε πόσο δύσκολη θέση έχουν έρθει ο δανειστές αναφορικά με τις συζητήσεις.


Πηγή: Η Μέρκελ και οι Γάλλοι θέλουν την αποπομπή Βαρουφάκη -Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/191851/i-merkel-kai-oi-galloi-theloyn-tin-apopompi-varoyfaki-ti-symvainei-sto-paraskinio-toy#ixzz3RyygLtU8

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ