Τη νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες παρουσιάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα επιβαρύνονται πλέον μόνο με ετήσιο επιτόκιο 8,75%, καθώς καταργούνται οι προσαυξήσεις για καθυστερήσεις.


Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως την ερχόμενη Τρίτη, θα παρουσιάσουν σήμερα Τετάρτη στις 12:00 η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει την νέα ρύθμιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία σε 100 δόσεις με μείωση των προσαυξήσεων κατά 50% και διαγραφή αυτών εφόσον η οφειλή καταβληθεί εφάπαξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα επιβαρύνονται πλέον μόνο με ετήσιο επιτόκιο 8,75%, καθώς καταργείται η προσαύξηση του 10%, 20% και 30% που προβλέπονταν για όπου υπήρχαν καθυστερήσεις άνω των δυο μηνών, ενός έτους και δυο ετών αντίστοιχα.

Επίσης, το νομοσχέδιο θα προβλέπει την αναστολή των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας όσων δανειοληπτών πληρούν συγκεκριμένα περιουσιακά κριτήρια.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/275632/ti-nea-ruthmisi-gia-lixiprothesmes-parousiazei-i-kuvernisi/#ixzz3S5DvyMkH
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;