ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ


Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, κατά τις εκσκαφές που γίνονται στο χώρο που πρόκειται να δημιουργηθεί το κέντρο υπερυψηλής τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ, αποκαλύφθηκαν δύο χαυλιόδοντες ελεφάντων εκ των οποίων ο ένας σε άριστη κατάσταση.
Επίσης κατά καιρούς, έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορες επίμονες  φήμες  ότι συνεργεία της ΔΕΗ αποκαλύπτουν κατά καιρούς,  στα ορυχεία, τάφους με γιγαντιαία οστά τα οποία αποδίδονται σε ζώα τα είδη των οποίων έχουν εξαφανιστεί. Ωστόσο, το ότι, τα οστά αυτά βρέθηκαν σε χώρους που προσιδιάζουν με τάφους ανθρώπων δημιουργεί την εντύπωση ότι τα οστά αυτά ανήκουν σε ανθρώπους γιγαντιαίων διαστάσεων. Παραμένει ωστόσο το ερώτημα αν οι φήμες αυτές είναι βάσιμες ή  αν  αποτελούν αποκυήματα φαντασίας.
Τα γεγονότα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη να ευαισθητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν  όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε η πρόοδος των εργασιών να μην προκαλέσει καταστροφές σε ευρήματα τεράστιου επιστημονικού ενδιαφέροντος.
Αναδεικνύεται επίσης η ανάγκη  για την δημιουργία, επιτέλους, του παλαιοντολογικού μουσείου το οποίο θα στεγάσει τα ευρήματα που έχουν αποκαλυφθεί καθώς και αυτά που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον. Η πολιτεία οφείλει να υλοποιήσει την υποχρέωση της για την ανάδειξη και αξιοποίηση του σπάνιου αυτού φυσικού πλούτου και να ενημερώσει σωστά και υπεύθυνα  την κοινή γνώμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;